• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    BARBORKA
    BARBORKA --- ---
    KAREN: uz koukam na Monilu a musim rict, ze to vypada dobre :) díky
    BARBORKA
    BARBORKA --- ---
    KAREN: o tom jsem nikdy ani neslyšela :) svuj předchozí šátek a nosítko jsem vždycky dostala, takze jsem si předtim nedělala moc průzkum...
    KAREN
    KAREN --- ---
    BARBORKA: a o rostoucím nosítku ze šátku jsi neuvažovala? mělo by fungovat po celý nosicí období a co jsem tak zkoušela, jsou hodně příjemný...

    ... nechám si teda ušít Monilu a nemůžu se dočkat 0:)
    SIG
    SIG --- ---
    tu parku mam. vel 44. uz jsem tu nekde psala ze na muj vkus zoufale kratky rukavy. ale jsem vopice a mam rada rukavy az na prsty. nicmene. da se ruzne postahovat/porozsirovat. ze jsem ji uzila skvele i v puvodnich 105kg. ted premejslim ze ji pustim (75 kg) ale jak rikam da se to postahovat tak ze je dost vyraznej pas/"suknicka" tak jako vaham. kdybyste po ni nektera touzila dejte vedet ;)
    muzu zejtra udelat nejaky fotky
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    AOTEAROA: Všechno ne, chce to číst komentáře/recenze pod oblečením - tam vždycky uživatelé a uživatelky píšou, jestli sedí tabulková velikost, nebo jakým směrem a o kolik je posunutá. Můj trenčkot na nošení z bonprixu teda odpovídá těm tabulkám, kdybych si vzala menší, nenarvu se do něj.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    VERCA_ZABA: VŠECHNO oblečení z bonprixu je obvykle o jednu co dvě velikosti větší. Takže když se rozhoduješ mezi dvěma, volíš rozhodně tu menší.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    VERCA_ZABA: aha, tak v mojí velikosti už to stejně nemaj:)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    TRISSIE: jj, je i těhotenská. sice jsem nosící oblečení kupovat nechtěla, ale ta parka se mi líbí i jako na normální nošení a třeba ji pak ještě někdy využiju i na třetí způsob:)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VERCA_ZABA: ber to tak, že ta parka je nejspíš současně těhotenská, takže tam rozhodně musí být prostor na rozšiřování :-)
    já na té bundě musela utáhnout, co šlo, a furt tam je prostor na tlustý svetr, což ale není na škodu.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    říkáte, že to oblečení je větší? mám tam v merku jednu vestu a jednu parku - tu ovšem mají jen vel. 40 a já nosím spíš 40-42, jak co..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TRISSIE: Tak tu taky nemají v mojí velikosti. Ach jo :o)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TAPINA: tuhle: https://www.bonprix.cz/...-bunda-s-vyjimatelnou-vestou-a-vsadkou-na-miminko-tmav-modra-942177/#image
    přes zimu asi moc outdoorově nosit nebudu (jen na přeběhnutí mezi autem a školou, nebo MHD po Praze a krátké pochůzky, ale žádné výlety), takže mě nalákala ta odendávací vesta, že bych vystačila s jednou bundou na podzim, zimu i jaro. Ale rukávy jsou docela tenké, tak uvidíme... no místo na svetr dospod tam rozhodně je :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TRISSIE: Jakou bundu máš? Na velikosti Bonprixu nadává každý, je potřeba brát předem v úvahu, že to bude větší.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    tak mi dorazila nosicí bunda a mikina z bonprixu, nadávala jsem jak špaček, že je to obrovský a že jsem měla vzít o velikost menší, že to zapnu s miminem vespod i bez nosicí vložky. pak mi ovšem došlo, že nikoli oblečení je příliš velké, ale Bára taková prďolka, protože kolem ní zapnu (i když natěsno) i svoje normální mikiny :-)

    takže máme za sebou první větší výlet, dva kiláky z autoservisu. Bude potřeba trénink, docela se pronesla, i když je to takový malý kotě!
    TABBY
    TABBY --- ---
    AOTEAROA: Nenarocny uzivatel, fakt :-)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    wooooow tohle bych chtěla!! :D



    40% combed cotton
    30% tsumugi silk
    30% linen
    Approx. 300 gsm
    size 6 - 2nd grade - € 380
    SIG
    SIG --- ---
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    BARBORKA: jj, storch se celkem da i na prenaseni batolete, nosim s nim na zadech, muzu si bederak zapnout nad brichem a oprori kibi si ramenni popruhy zavazu jak kratky potrebuju. oproti satku mozna min pohodlny, ale kdyz uz jsem zvykla dite davat na zada v nositku, nemusim satek resit
    BARBORKA
    BARBORKA --- ---
    VERCA_ZABA: zrovna ta Free to Grow se mi zdá fajn. Dík moc, kouknu do obchodu. I když kamarádka mi má vrátit šátek, tak bych mohla počkat - jenom nevím, kdy se ho dočkám :/

    JANISKA: já právě myslela, že to Storchenwiege je do 15ti kilo, což měl starší asi v ještě v pěti letech...:)
    TABBY
    TABBY --- ---
    AOTEAROA: Všechny jsem myslela. :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    TABBY: Jako abych odprezentovala ten nový? Pořídila jsem na nošení batolete na zádech šestku Omnifera Kubista Naturalista. Mám ještě Inception 017 a bohužel teda v pětce, což je dost nepraktická délka, jak jsem nakonec zjistila. Kámoška s tím double hammock uváže na jeden uzel, já vůbec, teda až se to naučím :-D

    Naturalista je cca 280 g, egyptská bavlna a 30 % hedvábí. Takže spíš tenký a nosný, vzdušný letní. Na první pohled nicmoc barva, ale v detailu...
    TABBY
    TABBY --- ---
    AOTEAROA: Odprezentuj tady prosim ten svuj satkovy poklad, vcetne slozeni, dik. Zajima mne, cemu jsi podlehla :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam