• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    PETPET
    PETPET --- ---
    AOTEAROA: gumicky na stahnuti ma uprostred a dole.
    Ale teda docela me dostala ta velikost, menim si ho za velikost 42, prijde mi, ze je dost uzky...
    Hodne gumicek je na te nosici vsadce, takze si to prave krasne postahujes a s miminem nevypadas jako v pytli.
    Jsem zvedava, na tu vetsi velikost - fotku pak rada dodam.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    prosím, kdo máte ten Loktushí softshell kabát, mohla byste mi některá vyfotit vnitřek, aby bylo vidět kde všude to má ty popotahovací šňůrky a gumičky, když říkáte že to mají vychytané? zajímá mě srovnání s bundou co mám já, jestli je to fakt nějak lepší...
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    TER8K: Florentine je nádherný vzor. Jestli se ti líbí, jdi do něj! Určitě ti bude dlouho dobře sloužit.
    TER8K
    TER8K --- ---
    AOTEAROA: Děkuju! Mně některé ty jejich barevné kombinace připadají trochu divoké. :)
    Mám tedy další dva kandidáty. Ten první se mi víc líbí, ale ten druhý bude jednodušší na údržbu, že? Jinak mezi nimi výrazný rozdíl nebude? Můj původní rozpočet jsem navýšila na 4000,-. ACHJO. :D
    Moisha monili poppies
    Moisha florentine ilmenau
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    dekuju, objednala jsem nakonec ten didyklick (kozoroh no)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    TER8K: jaký máš asi rozpočet? když máš už 2měsíční dítko, neber šátky co jsou tenké a dokonalé na miminka, ale už vem něco silnějšího nosnějšího, aby ti to déle vydrželo. například tebou vybraný Onyx je super, ale doporučila bych ho spíš na miminko od narození a tak max do pěti šesti měsíců, samozřejmě dle velikosti dítka, ale já ho testovala kdyžměl Bart asi 7,5 kila a nebyl mi příjemný.

    třeba ta Moisha, všechny jejich designy s repreve (taková ta srdíčka/vlnky hlavně, ale mě osobně se nelíbí) budou nosné a bezúdržbové. nebo tahle čistá bavlna je teď hrozně chválená, ale nevím nakolik vydrží s nosností:
    Moisha Herbejo Steel - Moisha
    http://www.moisha.cz/cs/classic/63-moisha-herbejo-steel.html
    ten by asi byl taky tak do půl roku, já nosím bavlnu 270g a v pohodě, ale prostě vím že brzy už mi nebude tak pohodlná jako ty šátky s příměsí.

    velice dobrý šátek bude podle mě třeba tohle podle složení:
    Moisha Blade Janus - Moisha
    http://www.moisha.cz/cs/limited/108-moisha-blade-janus.html
    egyptská bavlna je ta nejlepší a nejjemnější na dotyk (nebo taky giza bavlna je luxusní), repreve zaručuje lehkost a odpudivost špíny, a hedvábí dodává šátku nosnost a pevnost, takže bude určitě do roka dítěte (akorát hedvábné šátky jsou holt náročnější na údržbu). mě se poslendí dobou moc nelíbí barvy, které Moisha používá, ale složení jejich novinek je skvělé. hledala bych něco s hedvábím nebo aspoň s repreve, to může do pračky (repreve bez hedvábí).

    anebo si kup ode mě můj bio-bavlna/bambus s gramáží 300g
    Kokadi Arielle Saphir 40% bambus - iSatky.cz
    https://www.isatky.cz/cs/standardni-rada/4908-kokadi-arielle-saphir-40-bambus.html#/delka-46_m
    ten je silnější, ale velmi snadno se s ním pracuje, je krásně příjemný ale přitom drží v úvazu, a suprově saje pot a nesmrdí, což se hodí v létě v zimě ;) kdyby tě zajímal, napiš mi zprávu.
    TER8K
    TER8K --- ---
    TER8K: Tak změna, zmiňovaný šátek není a nebude dlouho, jdu hledat dál. :(
    TER8K
    TER8K --- ---
    AOTEAROA:
    KLEVKA: Díky moc za reference. Objednala jsem ten první a teď začnu plašit, že se ho nenaučím zavazovat :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    TER8K: z doslechu vím že tento konkrétní Moisha model je potřeba trochu zanosit, mě na pohmat moc neučaroval.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    TER8K: oba loktushe jsem testovala, s tim merinem je to luxusni mekounky drzacek i na vetsi ditko a zaroven prijemny na vazani a na telo... Ten druhy s tencelem je skvely na miminko je tenounky krasne se snim vaze ale na dyl bych urcite volila ten prvni s merinem... A s moishou nemuzes slaplnout vedle, je tu na ni jen chvala... Jen ten repreve nemam zkouseny osobne...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    AOTEAROA: ja na tohle mela tu tasku malou na jeden bok z thao.cz, nebo nejakou ledvinku...(+:
    TER8K
    TER8K --- ---
    Tak mám následující horké favority
    Loktu she
    Loktu she
    Moisha
    Nejvíc se mi zamlouvá ten první, tak mi ho, prosím, někdo schvalte, ať ho můžu objednat :)
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    Máme Storcha doma. Synovi je 13 měsíců, má cca 9 kg. Problém začínám vidět v tom, že T. je dlouhá hubená žížala a začíná mu to být "krátké" přes záda.
    Nosí v něm teda hlavně muž, který s ním je hodně spokojený. :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    ELGEMA: :-) když vyšel, docela se mi líbil. Ale ne zas tolik... Pak jsem byla u kámošky co má dost Omnifer a dvě šátkované děti a došla jsem k tomu, že potřebuji nějakou nosnou šestku, protože mám dvě pětky se kterými neuvážu nic než jednovrstvé úvazy. Tak jsem mrkla co je v nabídce použitých šátků s hedvábím a narazila na Kubistu :-) toho má ta zkušená kámoška velmi v oblibě, takže jsem neváhala.

    Horší je že muž chce taky ještě něco, ale sehnat zajímavou hedvábnou sedmičku bude větší oříšek... A navíc nejsem schopná se ničeho zbavit, všechny svoje šátky miluju!
    MYRTHIE1
    MYRTHIE1 --- ---
    SARKALINA: Nepadá, ta Fidella má ty popruhy dost široký, takže dítě obemknou podobně jako šátek a hlavu mu můžeš jistit buď srolovanou kapuckou, nebo jí pak vytáhneš, když spí.. tady to je vidět
    a


    jen teda nemám fotku s úplným prtětem.
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    SARKALINA: jo ta fotka vypadá divně. já teda tu kapucku zatím nepoužívám, krk mám vycpanej jak psala Karen, kapucu plánuju používat až bude držet hlavu.
    KAREN
    KAREN --- ---
    SARKALINA: ty andala, monila si prave muzes nechat usit ze satku svyho vyberu - moznosti hromada...

    a s hlavickou bych rekla, ze na zacatku u novorozence muzes dat na podporu srolovanou plenku apod. a pozdeji uz to muzes nechat na dite, pripadne mu hlavu prepolohovat, jakmile usne...
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    KAREN: MYRTHIE1: diky. satkovy ramena nejsou problem, usila bych si na ne v pripade potreby takovy ty ramenni popruhy. andala monila mei tai...jsou na me priznam se dost divoky barvy, v tomhle jsem konzerva.
    MYRTHIE1: a nepada ti dite do strany? podle jedny osobni reference neslo matce satkovy nositko didytai poradne dotahnout...ale u toho didyklicku mi prijde, ze je vic materialu...viz tenle zpusob uvazu - ten to prece musi zpevnit ne?

    ANTIHERO: diky, to jsem u storchu slysela taky...tula vypada vskutku bytelneji..ale treba tady...zda se mi to, nebo ma to dite hlavicku fakt hodne zaklonenou?
    ELGEMA
    ELGEMA --- ---
    AOTEAROA: Tak ten je z tvého repertoáru naprosto nejkrásnější!
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    SARKALINA: Meli by ho myslim mit na Letne v Dite v satku (cetla jsem na FB, ale nejsem si 100% jista, ze je to tenhle typ). Ja jsem poridila Tulu Free to Grow s tim, ze by mela vydrzet dlouho. Ale dite ma zatim teprv 6 tydnu. Rozhodovala jsem se mezi tou Tulou a Storchewiege, ale u Strocha jsem cetla hodne komentaru ze od cca 7/8 kg to uz nosicovi nebo diteti nevyhovovalo, tak doufam, ze ta Tula vydrzi dyl.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    KLEVKA: já mám ten letní bambusový a mám ho moc ráda. jediná nevýhoda, kvůli které jsem ho nenosila tolik, je že to nemá žádnou kapsu, takže když chci někam jít a mít u sebe třeba jen mobil, nosím legíny, tak smolíček.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam