• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    AOTEAROA: Jojo, dobrý, už jsem sama naběhla na jejich stránky a zjistila, že už mají jen RS, byla jsem zachráněna :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    JANISKA: neměj obav, je to velmi limitovaná edice, byla jen velikost 6 a přibližně 10 minut poté, co to dali na eshop, už nebyl žádný skladem.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    AOTEAROA: Já si tě asi bloknu, tohle jsem neměla vidět :D Intenzivně s mužem právě uvažujem o dalším šátku s repreve, ale taky nás zatím moc nebraly ty vzory. Tenhle je super. Sakryš.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    AOTEAROA: Jste s muzem proste skveli...! A gratuluju k lokalni skupince...!
    TABO
    TABO --- ---
    AOTEAROA: a ktera je vase lokalita? :) mam pocit, ze jsme pobliz.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    a pak nám ještě přišlo něco extrémně ňuňavého... velmi limitovaná edice knírků Moisha s tou nejkvalitnější a nejmazlivější nadýchanou giza bavlnou a navíc v úžasně nadýchané a nosné triweave vazbě. podle mě je Moisha nejkvalitnější česká značka! akorát většina těch vzorů, co letos vydávali, mě moc nenadchla. mají ale velmi kvalitní příze a vazby a jejich šátky jsou prostě pecka. kromě bavlny je v těchto knírcích ještě repreve (recyklované petlahve do umělého vlákna), ale umělinu byste v nich fakt nehádali. na pohled vás možná nezaujmou, ale na dotek!
    8,5kilového syna v nich v pohodě nosím v jednovrstvém KSK a je to pohodlné. (samozřejmě ve dvouvrstvě to bude vždycky pohodlnější). muž říkal, že to je nejlepší šátek, co měl kdy na sobě. což souhlasí :D Omnifery jsem mu nepůjčila :D

    a navrch jsem dnes založila lokální nosící skupinu na fb, tak už je to asi vážný. snad bude brzy sraz, jsme tu s kámoškou dvě šátkovací maniačky a šíříme evangelium co to jde :))

    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    chlap je šťastnej :) má konečně svůj vlastní šátek ve velikosti 7, která mu vydrží už nafurt :) doufáme, že si budeme užívat nošení ještě příští léto :) (jednak aby dítě chtělo a druhak abychom ho unesli :D)

    VEROOKA
    VEROOKA --- ---
    Nechcete se prosím někdo zbavit ergo nosítka? Vzhled není úplně rozhodující, jde mi o funkci .... Šátky mám, ale synovi je rok, je chodec a k tomu ještě druhé dítě.... Takže už se mi nechce vázat a vydávat po 10 minutách....
    KAI
    KAI --- ---
    POZITRON: mrkni jeste na aloe slings, taky maji moc hezky designy! :)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    AOTEAROA: Tri hodiny mi nepripadaj nejak extra dlouho. Ja mam teda asi uplnou nahodou fakt dobrej satek nebo to muze bejt jeste tisickrat lepsi, protoze jsem nosila i cely dny a pri dobrym uvazu a uvazani me nebolelo nic ani s dvanactikilovou. Ale je to hrozne moc o zvyku. Starsi jsem nosila porad a mohla jsem porad. Mladsi nechce, takze ji vemu obcas. Ted jsem ji nechala spat na zadech v Manduce a vecer me z toho bolela hlava :-(
    Pritom jsem takhle zvladala nosit i batole a mimino naraz, ale to na/ve mne postupne rostly...
    (Satek mam bavlnenej Vatanai Orkney.)
    A teda Manduca me moc neoslovila. Ja ji mam od kamosky i s kocarem a vybavou, takze jsem to tenkrat neresila a pak v ni nosil stejne jenom obcas muz. Ale ted na to druhy dite, ktery nechce do satku, ji pouzivam a nic moc. Na brise je mi uplne nepohodlna, na zadech to jde.
    Nekdo tu psal, ze Tula je hodne v bazarech, tak ji mozna jeste koupim.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    VERCA_ZABA: ještě můžete místo uzlů dát kroužek, je to jednoduché. Používám na šátky, co jsou mi trochu krátké, nebo když nechci aby mě vzadu tlačil uzel.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    AOTEAROA: kouknu na to, ale právě chodime tak min. na hodinu a pul dycky. doma jsem šátek vyuzila jen jednou.
    ono přítel ten šátek zaváže jen tak tak, mne to bezpečný nepřijde. takze treba by to vyřešily ring sling?
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    PETPET: jinak já chodila s menším miminem (do 6 kilo) běžně ven na tři hodiny, kdy jsem maximálně tak vyndala dítě na přebalení a zase navázala. takže si dovoluji soudit, co je pohodlné a co ne. i teď s 8,5kg dítětem chodím na víc než dvě hodiny, i když málokdy, a třeba ten hedvábný a přitom tenký Omnifera Kubista je k nezaplacení. ale dokud to člověk nezkusí, nepochopí.

    ještě nějak zařídit, aby neměl někdo furt hemzy proč jich mám tolik. zítra nám přijdou hned dva :D ale ten jeden mám v plánu pak poslat dál. ten druhej je ten pro manžela.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    PETPET: už jsem vyzkoušela asi 25 šátků, a hlavně jsem od začátku nosila spíš silnější. jsou to šílený rozdíly a nejhorší je, že vybrat přes net to moc nejde. teď co jsme objednávali ten pro chlapa, poprosila jsem prodejce aby mi to kdyžtak hned vzal zpět pokud na pohmat hned uznáme že to je tenký, páč po těch zkušenostech už fakt nevim tyjo. ono 10 šátků se stejným složením a gramáží bude mít každý trochu jiné vlastnosti a pocit na pohmat, tak já jsem vděčná za fb skupiny se šátky, za výměny a testování. i když do testovacích koleček už se moc zapojovat nechci. ale fajn jsou ty krátkodobé výměny 1:1, tedy že si vzájemně s někým půjčíte šátek na pár dní. na ohmatání a ponošení je to ok a když by se nedejbože stala nějaká nehoda, víš kdo za to může. moje šátky se ale vždycky vrátily krásně opečované.
    PETPET
    PETPET --- ---
    AOTEAROA: potvrzuju a chci verejne podekovat Tabby za zkusenost!
    Probehla vymena satku a Tabby mi poslala bavlneny Vatanai - vyssi gramaz, nez ten muj Elleville a fakt to je obrovsky rozdil! Jako ten E.je super, ale je tenkej. Ten silnejsi Vatanai se tak krasne vaze a nosi! I s minimiminem je to rozdil. Ani zada me po dvou hodinach noseni neboli!
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    POZITRON: já nosím takovej ten plátěnej batůžek, co je obecně dost k prdu, ale na ty věci co teď nosim mi celkem vyhovuje, stačí přebalovací sada, kapesníčky, peněženka, látková plenka, svačina... a díky tomu že mám na ramenou jen ty šňůrky, nijak mi nevadí. nosim batůžek od šátku, Moisha má krásnej, ale prodávaj se samostatně a navíc je to poslední dobou in mezi mladýma, co jsem si všimla :D
    KAREN
    KAREN --- ---
    GLOBALISTA: hehe, platenou tasku potvrzuju ,D
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    POZITRON: Nákupní tašky :D a vždycky si vzpomenu na opice. Případně golfky, tam se taky dost věcí naskládá. Případně mimo své standardní situace malou kabelku přes rameno nebo opět tu tašku (plátěnou). Vždycky si říkám, že když má dlouhé ucho, ponesu ji na rameni, abych opět a znova zjistila, že sjíždí a nesla ji v ruce. Výjimečně i ten batoh. Taky existují kapsáře kolem boků.
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MULTICAT: super, diky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam