• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    dnes pokus číslo dva. doba, kdy by dítě mohlo usnout, ale místo toho čumí kde co lítá a kvílí.

    zkouším zakapsování vleže a pak nához přes rameno. řev. jako obvykle. tak tedy nasraně odhazuju zpět na postel a mám chuť to vzdát, ale pak si teda řeknu že to ještě zkusim bez toho zakapsování.

    hodím dítě za krk a umístím ho tak, aby stačilo ho pak sesunout trochu dolů. pak vezmu do ruky šátek a přehodim ho přes nás horem (asi jako když si chcete v létě přehodit přes záda šátek a vezmete to přes hlavu). dítě je v klidu, ruce má kolem mého krku. činím pokus o zakapsování a vedu šátek kolem těla, moc se s tim nematlám, protože popravdě nevydržim moc dlouho předkloněná s 9 kily za krkem. zakapsování druhé vrstvy šátku přes dítě se mi samozřejmě nedaří, ale nějak to tam protáhnu, udělám uzel, a už cítím že dítě vytuhává s hlavou na mě. dojdu k zrcadlu provést kontrolu, dítě odfukuje a já vidim, kde všude to je potřeba dotáhnout a příště už budu zase líp vědět :)

    moje rada zní: trénujte! :) nevzdávejte to!

    hlava mu tam teda visí dost, kdybych šla někam ven tak bych ji musela asi nějak "přidělat", ale jdu pracovat na kompu takže dobrý.

    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    PETPET: jo to jsem dělala zpočátku. ale stejně mi to moc nevyhovuje, a spousta nosiček se shodla, že to dělá blbý zakapsování stejnak. potřebuješ, aby tam ta kapsa byla dobře napnutá jakoby, což uděláš tím klasickým kapsováním, takhle se často může stát, že se snadno vykapsuje, třeba z batohu. což se mi i stalo, aniž by se tam nějak výrazně vrtěl, prostě je to pak pod zadkem takový volnější.
    PETPET
    PETPET --- ---
    AOTEAROA: ja jsem jeste davala kus satku za gumu kalhot, kdyz jsem dite pripravovala.
    SIG
    SIG --- ---
    AOTEAROA: satek na postel dite na nej a nejak jsem to pobrala vsechno do rukou a hodila :D palce dovnitr - pod nima kapsa.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SIG: hmm, a jak jsi měla na ní danej šátek? já dřív házela přes rameno, potom přes hlavu, ale aby se zakapsoval tím sesunutím, musel by mít nějak dobře pod sebou ten šátek, a ZAS TOLIK ty ruce dlouhý nemám, abych ho zvedla nad hlavu, dala šátek pod něj a pak ho nechala zklouznout po zádech :D konkrétně dnes jsem dokonce dala samotné dítě přes rameno na záda a pak jsem teprve vzala do ruky šátek a přehodila ho přes něj.
    SIG
    SIG --- ---
    AOTEAROA: k tomu zakapsovani.. nevim jestli to tu uz nepadlo, pripadna sorrka ;)
    obvykle nahazuju na zada pres rameno, nebo pres bok a taky se zakapsovanim dost bojuju. ted o vejkendu jsme s Mel blbly a zlusila jsem ji hodit pres hlavu. nikdy predtim jsem nezkousela bo se mi to zdalo moc divoky. ALE jak ti ditko jede zeshora, tak se krasne zakapsuje takrka samo :) Zkus
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    PETPET: rousala jsem ji na trávníku :) když je sucho. většinou ale když už, tak vážu u auta, a cípy mám v autě :))
    PETPET
    PETPET --- ---
    AOTEAROA: pockej! Jakoze rousas treba omniferu???
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    JANISKA: Hele Kokon je prý super nosítko. Udělalas dobře, když to máš takhle hozený. Navíc to s tou zimou chápu, pokud vážeš někde venku. Já mám třeba výhodu, že žiju na malém městě, všude chodím pěšky, a tak šátkuju doma, případně u kámošky nebo v mateřském centru. Výjimečně někde u auta, a tam se přiznám že to až tak nehrotím a ty konce občas rousám, samozřejmě ne v louži.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Jinak moje snění o novym šátku zjevně skončilo - tchyně se mě ptala, jestli neuvažuju spíš o koupi druhýho, pohodlnějšího nosítka (máme doma prehistorickou manduku a sice mi vyloženě nevadí, ale teď půl roku po porodu, když jsem celkem dost zhubla a mám míň než před otěhotněnim, se mi najednou zdála příliš masivní.) a mně to začalo v hlavě šrotovat. Tchyně a muž totiž oba taky nosej a oba maj o něco radši nosítko. Googlila jsem, přemítala, vzpomněla jsem si na vázání první dcery v zimě a na pražskou břečku, v níž jsem si pravidelně orousávala šátek a pak i na svoji dávnou zkušenost s Kokonem a nakonec jsme objednali ten Kokon "harmonie vlny" v šedo-žluté. A jsem spokojená. Žádná šátková láska pořád nepřicházela, kokon je superpohodlnej a hrozně moc adaptabilní. Že bych byla extra zabouchnutá, to asi taky ne, pořád mám radši šátek, muži zas pořád víc sedí (dle jeho slov) víc "maskulinní" manduca, ale tchyně byla nadšená a už od koupě nosila mnohokrát a s velkou radostí.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    VERONIKAEMA: Koukala jsem ze zvědavosti na ilustrační foto a trochu se mi zdá, že je i tam vidět, že se ten šátek dost prověšuje. Jako jo, to dítě na fotce je celkem velký, ale kdyby mě tlačily finance, asi bych si taky radši koupila něco bazarovýho.
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    VERCA_ZABA: ja mam rada kocar, kdyz jsem nekde dele, treba se psema...prijde mi, ze se s vem lip prospi..., na druhou str.mi v nem vydrzi "jen" kdyz je unaveny a nasledne usne..., satek vyuzivame hlavne pri vyzvedavani starsiho ze skolky, na kratsi pochuzky..., jizdy tramvaji (v kocare MHD nesnasi), musim se s nim hybat. Tesim se, az bude teplo a malej bude sedet .., ze ss bude nosit zase o chlup lip:))
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    AOTEAROA: no ja si posl.dobou rikam, ze snad "musime" jit do tretiho:D, kdyz uz mam ten satek:D
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    AOTEAROA: mas pravdu, tesim se, az doroste do Tuly:) ja chodim ven dvakrát, nekdy i třikrát denně. a kočár je pro me fajn, ze ho chce vzdycky nekdo tlačit, tak ja se můžu venovat psovi:)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    MIKEYLA: jemu vadí jen to uvazování, když pak vyjdeme ven, můžu trajdat klidně dvě hodiny:)
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    VERCA_ZABA: zkousej vychytavat situace, kdy je prcek takovy nejvlacnejsi (pred usnutim), nebude se tolik kroutit a brzy ti pak usne..., mozna je jen jeste malicky.., nekterym detem ten "tesnejsi pocit" muze zpocatku vadit..., neni pravidlo, ze se nosi rady vsechny deti..., ale dle meho je to hlavne o zvyku..., zkousej po chvilkach doma..., na chvilku ven a az postupne na vetsi prochazky atd., urcite to nevzdavej..., ja ted dostala konecne svuj vl.satek a uz ted je mi lito, ze ho jednim ditetem rozhodne neunosim...
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    TABBY: Mám to v plánu, už kvůli tomu nošení! :-D
    TABBY
    TABBY --- ---
    AOTEAROA: Neboj, nebude, poridis dalsi :-)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    VERCA_ZABA: tímto stylem ta chvilku nebudeš vázat vůbec. Asi se budeš muset rozhodnout, zda o to stojíš:-) já beru v téhle zimě kočár tak jednou za dva týdny... Plus jednou nějaký prarodič... Jinak jedině šátek a většinu večerů taky uspáváme v šátku. Bude se mi po tom pak stýskat...
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    VERCA_ZABA: to chce spis trpelivost a zkouset, ja ted vazu prakticky denne a zlepsuje se to den co den.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam