• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    TABBY
    TABBY --- ---
    YELI: Co vsadka?
    YELI
    YELI --- ---
    TABBY: Děkuji, to jsem přesně potřebovala slyšet. Ach jo :D Mají někde v Praze v kamenném obchodě víc bund na vyzkoušení, máte zkušenost?
    TABBY
    TABBY --- ---
    YELI: Ne. Pod kapsu jde dítě v kombinéze. (Je to vrstva navíc oproti tomu, co mas ty. Ty se hybes, ono ne. Navíc softshell moc nehřeje. Neprofoukne, ale nehřeje.)
    YELI
    YELI --- ---
    Ženy prosím vás, máte zkušenost s nějakou tou softshellovou zateplenou kapsou? Řeším co na zimu a vzhledem k tomu, že dítěti je 1,5roku a nenosím až tak úplně často, tak se mi nechce investovat do zimní bundy. Udělá ta kapsa aspoň tolik,že nebude muset mít dítě zimní bundu?
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KLEVKA: No, musim se tam (Ditě v šátku) stavit s hotovostí, protože kvůli EET tu zálohu nemůžou brát kartou. Nemam moc ráda ten svůj šátek, tak bych si asi koupila jejich. Hodně se mi líbí, že má měkký to polstrování a utahování na tkaničky ze šátku. Taky jsem zvědavá!
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    KOTENCE: fidella je kvalitni znacka, pak pisni jaka byla, zajima me...
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    POZITRON: nakonec jsem stejne po zraly uvaze koupila tulu free to grow. zkousela jsem tulu baby s tou novorozeneckou vlozkou a prislo mi to k nicemu, mozna jsem do toho kluka strkala blbe, nevim, ale sedel v tom nejak divne a jak je malej, tak na nej nositko bylo siroky a nekoukaly mu poradne ani nohy, takze jsem koupi tula baby zavrhla.

    design mi ani neprijde spatnej, jo, mozna je to trochu nuda, ale zas je to decentni a manzel si s tim nebude muset pripadat jako debil :)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Byla jsem se kouknout na batoleci nositka a nejvic se mi libila Fidella. Pujcim si ji na tyden a uvidim. Je duvod, proc ji nebrat?
    NUDLINEK
    NUDLINEK --- ---
    taky se odhodlavam uz dva mesice ze to vyzkousim :) Tondovi bude 7 mesicu a zatim jsem mela ty koule jen jednou.. jenze to on mel z toho takovou radost, ze machal rukama, nohama, hopsal mi na zadech a ja to radeji vzdala :D zatim taky nositkuju na zadech.. ale satek pocka :)
    SHUKI
    SHUKI --- ---
    AOTEAROA: diky za motivaci a radu.jak jsem psala,zitra zkusim okouknout,jak to delaji ostatni holky a pak si dame doma trening s manzelem. jako ja ho tam muzu nosit v nositku,takze me vlastne nic netlaci,ale precejenom satek je satek a docela se na to uceni tesim:-) (mozna prave proto,ze me do toho nic netlaci)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SHUKI: nech si nahodit dítě záda od někoho kdo ti tam bude dítě držet a pomůže to zavázat. když jsem si to takhle poprvý zkusila, byl to strašně příjemnej pocit :)
    a pak jsem zjistila že ani neni takovej problém nahodit dítě (jen se odvážit to poprvé podruhé zkusit) jako to pak dobře zavázat :)) většina mých pokusů v předchozích měsících končila ohromným nasráním, nenavázáním, zpocením, řvoucím dítětem a bolavými zády. teď jsem to znovu zkoušela po víc než 2 měsících ;)
    SHUKI
    SHUKI --- ---
    KLEVKA: tak,to u aoteaory nikdo ani necekal:-))
    jinak ja se odhodlavam vubec zkusit zada uz dlouho,ale nemam odvahu. zitra mame trenovat na lokalnim srazu,tak snad me to rozhoupe,kdyz uvidim ostatni,jak jim to jde :-)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    AOTEAROA: supr, ze jsi se nenechala hned odradit..!
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    dnes pokus číslo dva. doba, kdy by dítě mohlo usnout, ale místo toho čumí kde co lítá a kvílí.

    zkouším zakapsování vleže a pak nához přes rameno. řev. jako obvykle. tak tedy nasraně odhazuju zpět na postel a mám chuť to vzdát, ale pak si teda řeknu že to ještě zkusim bez toho zakapsování.

    hodím dítě za krk a umístím ho tak, aby stačilo ho pak sesunout trochu dolů. pak vezmu do ruky šátek a přehodim ho přes nás horem (asi jako když si chcete v létě přehodit přes záda šátek a vezmete to přes hlavu). dítě je v klidu, ruce má kolem mého krku. činím pokus o zakapsování a vedu šátek kolem těla, moc se s tim nematlám, protože popravdě nevydržim moc dlouho předkloněná s 9 kily za krkem. zakapsování druhé vrstvy šátku přes dítě se mi samozřejmě nedaří, ale nějak to tam protáhnu, udělám uzel, a už cítím že dítě vytuhává s hlavou na mě. dojdu k zrcadlu provést kontrolu, dítě odfukuje a já vidim, kde všude to je potřeba dotáhnout a příště už budu zase líp vědět :)

    moje rada zní: trénujte! :) nevzdávejte to!

    hlava mu tam teda visí dost, kdybych šla někam ven tak bych ji musela asi nějak "přidělat", ale jdu pracovat na kompu takže dobrý.

    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    PETPET: jo to jsem dělala zpočátku. ale stejně mi to moc nevyhovuje, a spousta nosiček se shodla, že to dělá blbý zakapsování stejnak. potřebuješ, aby tam ta kapsa byla dobře napnutá jakoby, což uděláš tím klasickým kapsováním, takhle se často může stát, že se snadno vykapsuje, třeba z batohu. což se mi i stalo, aniž by se tam nějak výrazně vrtěl, prostě je to pak pod zadkem takový volnější.
    PETPET
    PETPET --- ---
    AOTEAROA: ja jsem jeste davala kus satku za gumu kalhot, kdyz jsem dite pripravovala.
    SIG
    SIG --- ---
    AOTEAROA: satek na postel dite na nej a nejak jsem to pobrala vsechno do rukou a hodila :D palce dovnitr - pod nima kapsa.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SIG: hmm, a jak jsi měla na ní danej šátek? já dřív házela přes rameno, potom přes hlavu, ale aby se zakapsoval tím sesunutím, musel by mít nějak dobře pod sebou ten šátek, a ZAS TOLIK ty ruce dlouhý nemám, abych ho zvedla nad hlavu, dala šátek pod něj a pak ho nechala zklouznout po zádech :D konkrétně dnes jsem dokonce dala samotné dítě přes rameno na záda a pak jsem teprve vzala do ruky šátek a přehodila ho přes něj.
    SIG
    SIG --- ---
    AOTEAROA: k tomu zakapsovani.. nevim jestli to tu uz nepadlo, pripadna sorrka ;)
    obvykle nahazuju na zada pres rameno, nebo pres bok a taky se zakapsovanim dost bojuju. ted o vejkendu jsme s Mel blbly a zlusila jsem ji hodit pres hlavu. nikdy predtim jsem nezkousela bo se mi to zdalo moc divoky. ALE jak ti ditko jede zeshora, tak se krasne zakapsuje takrka samo :) Zkus
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    PETPET: rousala jsem ji na trávníku :) když je sucho. většinou ale když už, tak vážu u auta, a cípy mám v autě :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam