NUDLINEK: Jinak můj typ na šátek na celé období by byl nějaký středně silný až tenčí šátek s obsahem hedvábí. Koupila bys jen jeden fakt na celou dobu, tak by ti nevadila vyšší cena, a koupila bys ho použitý, takže by na novorozence nebyl hrubý. Vydržel by ti pak skutečně do těch třeba dvou let.
Radit konkrétní model je podle mě těžké, neboť výrobci třeba 2x týdně chrlí nové modely s lepším a lepším materiálem a vazbou, a nikdo to nestíhá moc porovnávat. V těch levnějších šátcích se ale myslím dost vyznají některé členky Nosíme děti na fb. Je pak ale mnoho kvalitních značek s nádhernými nosnými šátky, které nestojí jako Omnifera, ale ti lidi je neznají. V Polsku je docela dost zajímavé produkce, která nestojí majlant, třeba Luluna.
Případně dnes už se dělají šátky s hedvábím, které nejsou hrubé na omak, díky materiálu a vazbě, ale ten hladký materiál je často náchylný na poškození mi přijde. Moisha má soft triweave vazbu a to jsou šátky ňuňu. Stále se mi ale zdá lepší si pořídit tenčí kratší lehčí šátek na novorozence a podle pocitu v jeho pár měsících prostě začít shánět něco jiného. Přijde mi nesmysl hledat něco naprosto univerzálního, protože tam vždycky bude nějaký kompromis a levné to taky nebude.