Ahoj,
čtu vás tady už nějakou dobu (pár měsíců) , ale vlastně z toho stále nejsem úplně moudrá. Pochopila jsem, že pro některé z vás je nošení dětí a pomůcky k tomu naprostou vášní, tak jsem se rozhodla zkusit se poradit s nejpovolanějšími. Popíšu svoje východiska, snad vám to bude dávat smysl.
- čekáme první dítě- narodit by se mělo na konci února
- oba jsme nezvyle vysocí - já měřím 189cm a muž v podstatě taky, takže je předpoklad, že i naše miminko bude spíš nadměrečné :) Postavou bych řekla oba střední (velikost oblečení L a muž XL).
- předpokládám kombinaci kočárek (např. babičky, delší přesuny atd) a nošení (jak v šátku, babyvaku, nosítku)
- nežiju v Praze (asi budu hodně na venkově), takže se odmítám se účastnit jakýkoliv půjčení na zkoušku a nosících srazů (je to pro mě organizační sci fi)
- také se neorientuju ( a asi ani nehodlam získávat expertízu) v různých materiálech, složeních, jejich výhodách a nevýhodách, zanešenosti, různých nosítkách atd.
- second hand/ bazar je pro mě OK, stejně jako pořízení nového v rozumném poměru cena/výkon. Mé ekologické cítění mi spíš velí někde sehnat už zajetou věc než kupovat nutně nové.
- co opravdu nezvládám jsou ale různé internetové diskuze a bazary, přijde mi to tam strašně radioaktivní :))
- design pro mě nehraje až takovou roli v rozhodování
- jeden 5 m šátek jsem podědila po sestře (složení nevím, ale odnosil už 3 děti)
- věřím, že základní úvazy se naučím od někoho zkušenějšího (kamarádky), nebo nakoukám z youtube.
- vím, že neexistuje jedno univerální řešení na celé nosící období (vždy je někde kompromis)
Co byste mi doporučily za postup novorozenec - kojenec - batole vzhledem k výše uvedenýmu? Nebo aspoň na start- tedy cca do 6 měsíců. Dokoupit přes shop se dá dalšé level vždycky.
Je mi rozumět? Předem díky všem, kdo bude ochotný se nad tím zamyslet a poradit mi (odměna jistá!) :)
Pokud byste někdo měl a chtěl se zbavovat textilní kolébky (hacka), zavinovaček, šátků a nosítek, oblečků pro mimino (za úplatu samozřejmě) tak se mi prosím ozvěte do pošty. Pro někoho, kdo nenávidí nakupování (já), je to celkem noční můra pokoušet se rozlišit mezi "must have" a "nice to have"
Děkuju.