• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KAI: Bavlnenej Varanai Orkney, gramaz nevim. Nosila jsem na brise asi do 11-12kg a pak jeste chvili na zadech. Na zada jsem ji davala hlavne kvuli tehotenstvi, tezka mi nepripadala.
    KAI
    KAI --- ---
    KOTENCE: bavlňák? Jaká gramáž?
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KAI: Ja mela na prvni dite jeden a vystacila jsem s nim uplne v pohode a to jsem nosila hodne moc. Prala jsem vecer a rano byl suchej.
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    JANISKA: Děkuju, až se vrátím z cest, vyfotím a pošlu ten šátek co mám.

    Díky i za tipy na nosítka
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    SIG: Rozumím, děkuju za odpověď :)
    KAI
    KAI --- ---
    AOTEAROA: přesně tak, šátky minimálně dva, když ne souběžně, tak prvně jeden a pak jiný. Já bych to taky s jedním nedala. Případně jeden a pak nosítko.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    KAI: jo já tam snad ani nepsala, že pro začátečníka. pořád si trvám na tom že nejlepší je mít dva šátky, případně šátek použitý, i kdybych si měla koupit nový a nechat ho zanosit kámošku (a předem se smířit s tím, že mi ho nevrátí jako nový).
    KAI
    KAI --- ---
    AOTEAROA: co ale nenahrava tomu, aby to byl jediny satek od malouska je to, ze to rozhodne neni easy care. pere se rucne a pokud si maly dite ublinkne, tak je to radost :D
    a pak taky pro zacatecnika nevim, je ho docela dost do ruky, ja bych s nim ze zacatku neumela.
    KAI
    KAI --- ---
    KAREN: chapu, maji i hezci vzory :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    KAI: :D rada si ho vyzkousim, ale mne se ty moishy s logem nelibej ;/
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    BLANITCHKA: Jestli ten šátek, kterej máte, odnosil už tři děti, měl by určitě minimálně na novorozence stačit. Je spíš měkčí, nebo tvrdší? Tlustší, nebo tenčí? Nemáš fotku?
    Uvidíš, jak ti šátek sedne, za mě je pořád šátek to nejlepší, obzvlášť na novorozence, ale třeba muž a tchyně se s ním nikdy moc nesžily a preferujou nosítko. Máme Manduku a Kokon, obojí je v pohodě, mně osobně ale víc vyhovuje Kokon tím, že je takovej variabilnější a nemá takový extra vypolstrovaný popruhy, přitom příjemnej je moc.
    Kdybych byla na tvym místě, zkusila bych na začátku šátek a pak časem koukla po prodejní skupině na FB, nebo po bazarech na nosítko, pokud bys neměla chuŤ kupovat něco supernosnýho batolecího (ale kdoví, třeba ten šátek, cos podědila, bude taky super nosnej).
    KAI
    KAI --- ---
    KAREN: proč má Benitoite no go design? Mám ho dnes vzít na náš sraz?? :D
    SIG
    SIG --- ---
    KAREN: me prave laka to Kojo, ale.momentalne mimo moje moznosti, resp. moznosti by byly ale prici se mi kupovat triko za 60€ to je pro moji sekacovou dusicku proste totalni ulet :D
    KAREN
    KAREN --- ---
    bavlna a repreve, bych doporucila - celkem univerzalni, snadno se zanasi, nenarocny na udrzbu. i kdyz teda jsem v satku nenosila asi mesic, tak schvalne otestuju, jak si ta moisha stoji v konfrontaci s nasim 9+m mimi... je fakt, ze jsem na moishu zatizena, ale maj fakt kvalitni materialy a vazbu a je to prudce lokalni.

    ... nebejt toho pro me no-go designu, uz by me svrbely prsty nad tim Benitoitem 0:)
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    BLANITCHKA: nejsem zas až takový znalec, takže úplně neporadím. Jen podotknu, že je dobré počítat i s tím, že pokud jste oba vysocí, budete mít nejspíš i vysoké a celkově velké dítě (i když to tak být samozřejmě nemusí). Mě se Anežka už fakt pronese, má 7m a 10kg, takže rozhodně pokud šátek, tak nějaký pořádně nosný.
    KAREN
    KAREN --- ---
    btw. mate nekdo zkusenost s funkcnima kojicima trikama? vim, ze neco takovyho existuje, a na zimni vylety me celkem laka nejaka takova varianta - co mam nejakou Moiru a kdovico jeste, je to samozrejme ke krku a zip rozhodne nejde rozepnout tak, aby slo kojit ;/
    SIG
    SIG --- ---
    MULTICAT: je to fakt supr ze mas v teple jak bucek tak dekolt a vystrcis mezerkou vylozene jen to prso.



    a ano jde to i s malickatyma ;)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    SIG: no, ja mam tilka vytahany uz po synovi (a rozervany), kdyz jsem pricetna vezmu si nerozepinaci triko a proste vykasam, takze neco jako ty, akorat je tam rolada z horni vrstvy - crop top je dobrej tip. Dik. :)
    A kdyz nejsem zrovna v dobry mentalni kondici, jdu holt s tim rozepinacim trikem a jsem oslehana vetrem :/
    SIG
    SIG --- ---
    SIG: totiz do ted jsem to resila jen trikama s vystrihem a uz jsem byla tim vetrem a mrazem fakt oslehana jak polarni liska a taky dost nasrana
    SIG
    SIG --- ---
    MULTICAT: na to jsem onehda poridila setik z letniho vyprodeje. tilecko s uzkejma raminkama a pres to croptop ke krku. A lebedim si. byl to twda boj protoze vsechny trika v hadrarnach typu newyorker, hm a tak maj takovy ty kolotocarsky vystrihy az do prdele prevazany provazkem. ale nasla jsem a za pak kacek mam nahradu Kojo trika ;)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    SIG: a jak mi krasne od toho ledovyho vetru omrzal krk a odhaleny hrudnik (skrzeva kojeni :)), hehe
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam