BODY_SUIT: přesně jak píše Janiska - jakmile se na to cítíš. já se na to třeba cítila, ale moje šikovnost mi v tom velmim bránila - moc mi to nešlo a navíc jsem hodně vysoká a nebyla jsem schopná ho tam dobře umotat.
vzhledem k tomu, že vážeš první miminko a nemáš ve vázání na záda praxi, a tomu že malé miminko musí mít fixovanou hlavičku, bych doporučila na záda vázat od doby, kdy si spolehlivě drží hlavu. ideální je podle mě tak od 4 měsíců, předtím jsou často stejnak tak malí že to je prostě blbě, když nejsi extra šikovná - jde i o to že má krátké nožičky a tak, na zádech se to hůř podsazuje, aby ti dítě nevyhopsalo z kapsy po nějaké době.
s nosítkem bych asi dávala na záda až později, až bude miminko celkově o dost zpevněnější, ideálně až v době kdy bude víceméně schopno sedět.
sama bych už fakt potřebovala dávat na záda, ale nosím v podstatě jen venku a v tomhle počasí je to otrava, dávat přes nás svetr, bundu, on má kuklu, něco na krk atd atd, prostě to pro mě nemá smysl protože bych se strachovala že mi nastydne nebo neuvidí přes čepici.
na domácí nošení jsou ale záda fajn, párkrát jsem tak uklízela a mimino se krásně prospalo :))