• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    GLOBALISTA: mně přijde, že někteří fyzioterapeuti či lékaři si myslí, že ty děti nosíme v šátku 20 hodin denně. To bych pak chápala nějaké strachy o vývoj. Ale je to jako s těmi lehátky apod. Vždycky záleží, jak se to používá. Pokud někdo své dítě zanedbává a nechá ho celé dny ležet v lehátku, nebo naopak má půlroční dítě od rána do večera přikšírované na sobě, pak se může stát, že dítě bude mít zpožděný psychomotorický vývoj. Ale pokud nosím dítě tak dvě hodiny za den, nějaký den občas vynechám a někdy holt potřebuju nosit na pochůzkách výjimečně víc, a jinak se mi celé dny dítě batolí po koberci, tak mě ty kecy trochu štvou. Ale stačilo by podle mě trochu důkladněji si o tom pohovořit s konkrétní maminkou a ne to rovnou odsuzovat, myslím to nošení. Já mám miliardu selfíček s dítětem v šátku a můžu vypadat jako maniakální nosička, a přitom tam to dítě tráví tak hodinu z 24 h denně.
    Moje tchyně si taky myslela, že když ho budu furt tahat, tak bude opožděný, ale už si ty řeči dávno odpustila, když vidí jak je neuvěřitelně silný, šikovný, pohyblivý.
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    VERCA_ZABA: Tak mě zrovna tygra u prvního dítěte jedna neuroložka doporučila a druhá neuroložka a fyzioterapeutka u dítěte s úplně odlišným vývojem taky schválila. Stejně jako ho doporučuje moje známá fyzio...
    Té poslední neuroložce a fyzio v jednom se moc nelíbil šátek, že ty rozkročené nohy už nejsou pro takhle velké (necelých 5 měsíců) děti vhodné a že ho tím moc omezuju (prý už ani nenosit v klubíčku), ale když pak viděla, jak kluk za dva týdny pokročil, dalších komentářů se zdržela. A že ho mám uklidňovat na hrudi :D
    PETPET
    PETPET --- ---
    BODY_SUIT: no jo, ty manduky jsou zlo! Skoro stejny jako ty internety... Ja bych to zakazala :)

    Dneska jsem byla na nosicim srazu v novym jicine a jedna holka tam mela uplne bozi, uzasny, krasny, nununu satek, ktery si sama utkala!!! Ma uz i znacku, ale tu si nepamatuju, zjistim a poslu odkaz.
    PETPET
    PETPET --- ---
    KLEVKA: no jo, pani Kiedronova zpusobila depresi nejedne matce :-)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    TAk moje mládě si drží hlavu vesele už asi měsíc. Ještě podepírám, když zvedám z lehu, ale nějak mne nenapadlo držet mu jí ještě, protože jakmile se mu jí pokusím podpírat, tak začne to hlavou tak strašně mlátit, aby mi dal jasně na srozuměnou "matko, dej pokoj", že jsem to vzdala....
    KAREN
    KAREN --- ---
    POZITRON: wow. to ti rekl pediatr?
    PETPET
    PETPET --- ---
    POZITRON: ale kdyz je v satku nebo v nositku spravne, tak ma hlavu podeprenou a krasne chranenou. Zkus se zeptat ruznych fyzioterapeutu... Je to stejny, jako s bf botama - nikdy se neshodnou a co clovek, to nazor.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    VERCA_ZABA: protoze ctyrmesicni mimino ma porad jeste v porovnani k telu tezkou hlavu a vertikalni poloha pak zatezuje pater. a z ceho se ji vylozene jezily vlasy na hlave, to bylo lehatko, ale to se dalo cekat, to uz prece vime.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    POZITRON: proc mas zakaz?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    VERCA_ZABA: jak kdo, ja mam treba zakaz nosit marecka v nositku i satku a vertikalne ho mam nosit co mozna nejmin. a tygrik je prej prave dobrej.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Omlovam se za vymaz prispevku, ale tu pani ja neprekousnu. (A ted nemyslim majitelku prispevku.)
    Miminko dvoumesicni jde nosit vertikalne i v nositku, treba tula nova verze pro novose, je to rychle a pohodlne. Pak se daji vyuzit i polovazaci nositka- storchenwiege, nebo didy-tai.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    to jsou ale spíš polohy pro děcka, co už drží hlavu, ne? on i ten tygřík je takovej výmysl, že když ho zmíníš před fyzioterapeutama, tak se jim ježí chlupy:))
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    ENDEE: až na to, že u tohohle si s ním nepokecám... :/ chci nějak čely k sobě....
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    PETPET: jenže nechci navazovat dítě, kdykoliv ho chci přenést....


    ENDEE: jakmile bude vzhůru, zkusím to
    PETPET
    PETPET --- ---
    KLAIR: no tak to je satek idealni ne? Vertikalni poloha se doporucuje jako bezpecnejsi. Kriz s kapsou uvnitr.
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    KLAIR: V Kiedronovy je poloha “klokanek” https://blog.evakiedronova.cz/wp-content/uploads/2016/09/9.jpg to by slo?
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    GLOBALISTA: občas.. ale už je na to dost velkej
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    KLAIR: Tygříka nedává? Není sice vertikální, ale dítě má rozhled. Jak jsem se ho naučila, už jsem skoro jinak nenosila.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    trochu mimo téma, ale třeba pomůžete... jak co nejméně škodlivě nosit dvouměsíční mimino, když chce být vertikálně, zklubíčkovat se nenechá ani za zlatý prase...? ideálně mu vyhovuje držení pod zadkem, ale to mi nepřijde dobré pro páteř....
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    Že je Duhovka boží, to víme dávno, ale dneska jsem mrkla na její kanál přímo a ne jen na návody, a našla jsem nějaké její "welcome video" a moc se mi líbí, párkrát mě to dojalo :) tak se taky mrkněte ;) a teď čeká čtvrté dítko :)

    Welcome @Wrap you in love
    https://www.youtube.com/watch?v=CFdldavpS9w
    SIG
    SIG --- ---
    KLEVKA: uzasny! Dneska si jdu pro nasup. Silnejsi bylinky Eve a folk waterfall myslim (ty pruhaty se mi teda vubec nelibi ale necham otevrenou mysl pro matros)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam