• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    GLOBALISTA: mně přijde, že někteří fyzioterapeuti či lékaři si myslí, že ty děti nosíme v šátku 20 hodin denně. To bych pak chápala nějaké strachy o vývoj. Ale je to jako s těmi lehátky apod. Vždycky záleží, jak se to používá. Pokud někdo své dítě zanedbává a nechá ho celé dny ležet v lehátku, nebo naopak má půlroční dítě od rána do večera přikšírované na sobě, pak se může stát, že dítě bude mít zpožděný psychomotorický vývoj. Ale pokud nosím dítě tak dvě hodiny za den, nějaký den občas vynechám a někdy holt potřebuju nosit na pochůzkách výjimečně víc, a jinak se mi celé dny dítě batolí po koberci, tak mě ty kecy trochu štvou. Ale stačilo by podle mě trochu důkladněji si o tom pohovořit s konkrétní maminkou a ne to rovnou odsuzovat, myslím to nošení. Já mám miliardu selfíček s dítětem v šátku a můžu vypadat jako maniakální nosička, a přitom tam to dítě tráví tak hodinu z 24 h denně.
    Moje tchyně si taky myslela, že když ho budu furt tahat, tak bude opožděný, ale už si ty řeči dávno odpustila, když vidí jak je neuvěřitelně silný, šikovný, pohyblivý.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    POZITRON: jinak ja kluka v nositku samozrejme nosit budu, to zas ne ze ne, jen jeste chvili pockam.
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    KLEVKA: V poradku:) ja k ni mam taky spoustu vyhrad (viz ten jeji absolutni zakaz vertikalniho noseni apod.), ale nektery veci nema uplne dementni. Jen je az moc dogmaticka.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KAREN: pediatricka taky, ale predevsim mi to rekla doktorka na fyzioterapii.
    PETPET: jo, ja souhlasim, ze ne kazdej muze mit tenhle nazor, to ani netvrdim. ja jsem jen tvrdila, co bylo receno konkretne mne. dyt pisu doslova "jak kdo". :)
    KLAIR: muj kluk krasne drzi hlavu, to s tim nesouvisi. ve vertikalni poloze ji ma zarazenou do krku celou vahou, nebo jak to nazvat, neumim to vysvetlit. :)
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    VERCA_ZABA: Tak mě zrovna tygra u prvního dítěte jedna neuroložka doporučila a druhá neuroložka a fyzioterapeutka u dítěte s úplně odlišným vývojem taky schválila. Stejně jako ho doporučuje moje známá fyzio...
    Té poslední neuroložce a fyzio v jednom se moc nelíbil šátek, že ty rozkročené nohy už nejsou pro takhle velké (necelých 5 měsíců) děti vhodné a že ho tím moc omezuju (prý už ani nenosit v klubíčku), ale když pak viděla, jak kluk za dva týdny pokročil, dalších komentářů se zdržela. A že ho mám uklidňovat na hrudi :D
    PETPET
    PETPET --- ---
    BODY_SUIT: no jo, ty manduky jsou zlo! Skoro stejny jako ty internety... Ja bych to zakazala :)

    Dneska jsem byla na nosicim srazu v novym jicine a jedna holka tam mela uplne bozi, uzasny, krasny, nununu satek, ktery si sama utkala!!! Ma uz i znacku, ale tu si nepamatuju, zjistim a poslu odkaz.
    PETPET
    PETPET --- ---
    KLEVKA: no jo, pani Kiedronova zpusobila depresi nejedne matce :-)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    TAk moje mládě si drží hlavu vesele už asi měsíc. Ještě podepírám, když zvedám z lehu, ale nějak mne nenapadlo držet mu jí ještě, protože jakmile se mu jí pokusím podpírat, tak začne to hlavou tak strašně mlátit, aby mi dal jasně na srozuměnou "matko, dej pokoj", že jsem to vzdala....
    KAREN
    KAREN --- ---
    POZITRON: wow. to ti rekl pediatr?
    PETPET
    PETPET --- ---
    POZITRON: ale kdyz je v satku nebo v nositku spravne, tak ma hlavu podeprenou a krasne chranenou. Zkus se zeptat ruznych fyzioterapeutu... Je to stejny, jako s bf botama - nikdy se neshodnou a co clovek, to nazor.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    VERCA_ZABA: protoze ctyrmesicni mimino ma porad jeste v porovnani k telu tezkou hlavu a vertikalni poloha pak zatezuje pater. a z ceho se ji vylozene jezily vlasy na hlave, to bylo lehatko, ale to se dalo cekat, to uz prece vime.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    POZITRON: proc mas zakaz?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    VERCA_ZABA: jak kdo, ja mam treba zakaz nosit marecka v nositku i satku a vertikalne ho mam nosit co mozna nejmin. a tygrik je prej prave dobrej.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Omlovam se za vymaz prispevku, ale tu pani ja neprekousnu. (A ted nemyslim majitelku prispevku.)
    Miminko dvoumesicni jde nosit vertikalne i v nositku, treba tula nova verze pro novose, je to rychle a pohodlne. Pak se daji vyuzit i polovazaci nositka- storchenwiege, nebo didy-tai.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    to jsou ale spíš polohy pro děcka, co už drží hlavu, ne? on i ten tygřík je takovej výmysl, že když ho zmíníš před fyzioterapeutama, tak se jim ježí chlupy:))
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    ENDEE: až na to, že u tohohle si s ním nepokecám... :/ chci nějak čely k sobě....
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    PETPET: jenže nechci navazovat dítě, kdykoliv ho chci přenést....


    ENDEE: jakmile bude vzhůru, zkusím to
    PETPET
    PETPET --- ---
    KLAIR: no tak to je satek idealni ne? Vertikalni poloha se doporucuje jako bezpecnejsi. Kriz s kapsou uvnitr.
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    KLAIR: V Kiedronovy je poloha “klokanek” https://blog.evakiedronova.cz/wp-content/uploads/2016/09/9.jpg to by slo?
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    GLOBALISTA: občas.. ale už je na to dost velkej
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam