GLOBALISTA: mně přijde, že někteří fyzioterapeuti či lékaři si myslí, že ty děti nosíme v šátku 20 hodin denně. To bych pak chápala nějaké strachy o vývoj. Ale je to jako s těmi lehátky apod. Vždycky záleží, jak se to používá. Pokud někdo své dítě zanedbává a nechá ho celé dny ležet v lehátku, nebo naopak má půlroční dítě od rána do večera přikšírované na sobě, pak se může stát, že dítě bude mít zpožděný psychomotorický vývoj. Ale pokud nosím dítě tak dvě hodiny za den, nějaký den občas vynechám a někdy holt potřebuju nosit na pochůzkách výjimečně víc, a jinak se mi celé dny dítě batolí po koberci, tak mě ty kecy trochu štvou. Ale stačilo by podle mě trochu důkladněji si o tom pohovořit s konkrétní maminkou a ne to rovnou odsuzovat, myslím to nošení. Já mám miliardu selfíček s dítětem v šátku a můžu vypadat jako maniakální nosička, a přitom tam to dítě tráví tak hodinu z 24 h denně.
Moje tchyně si taky myslela, že když ho budu furt tahat, tak bude opožděný, ale už si ty řeči dávno odpustila, když vidí jak je neuvěřitelně silný, šikovný, pohyblivý.