• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    TESAY: dcera taky jedno období hodně řvala, když neviděla. Měla jsem chvíli RSko a bylo to lepší, nosila jsem na boku.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    FRENNET: Psala jsem sem kdysi svoji zkušenost s ani ne tříměsíčním, jde to v pohodě, zásadní je naučit se dávat dítě dostatečně vysoko. A taky když je to dítě velkej (teda malej) prcek, musíš mít celkem flexibilní ruce :) Jinak venku se pořád nošení na zádech bojím, jednak si neumím pořádně nahazovat nosicí bundu, jednak mám divnej pocit, když jsme mezi lidma a na malou nevidím, ale doma nosím na zádech celkem často a ráda. Třeba při vaření by mi malá (teď už 8m) na břiše nikdy nevydržela, ale na zádech má přehled o mém konání a vydrží v klidu.
    PETPET
    PETPET --- ---
    VERONIKAEMA: ja jsem misto lahve s pitkem syna kojila... Ale super vychytavka je, ze diteti muzes vzit na palubu cokoli na jidlo i piti.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    když dítě vyroste, je dobrý začít vepředu dávat ručičky jinak v šátku než doposud.já mu je dávám tak, že mě jakoby objímá v podpaží. aby je neměl furt skrčený a aby neměl takovou šanci se ode mě odtahovat. taky to chce pevně utahovat šátek (ale to vždycky) tak aby se dítě nemohlo vystrčit. já se pořád snažim udržet dítěti ruce uvnitř, dokud to jde, páč pak mi zas bude snadněji vypadávat.

    dítě na záda se dá dát kdykoliv, druhá věc ovšem je jestli je toho nosič schopen :D kdykoliv tedy myšleno v šátku. v nosítku se prý má dávat na záda až když samo leze. já ta nosítka moc nemusím, když jsem si to vyzkoušela tak jsem fakt viděla ten rozdíl toho jak dobře tam dítě drží. s manželem jsme se shodli že ani toho našeho 10měsíčního skorochodce bychom v tom nosit nechtěli. ale to je jen můj pocit, nechám to na každém a zůstanu u toho že od tří měsíců proč ne.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Noseni na zadech od kdy? 4m mimino se mi furt z toho satku dere ven. Doma je nemozne ji v tom satku mit a venku, i kdyz uz ma dost tal fuuurt na vsechno cumi. Tak mne napadlo, ze bych ji doma na ty zada hodila.
    VERONIKAEMA: jeste, vis ze mas mit s sebou na palubu lahev se sacim pitkem pro dite.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    TESAY: Případně bych se zkusila hecnout a naučit se vázat šátek na záda (takový mrně ještě v nosítku na záda skoro určitě nepůjde správně dát). Mladší se taky jeden čas na břiše vrtěla jak blázen a zkoušela se vytáčet ven tak, že jsem měla co dělat, abych ji uvázala, ale záda docela akceptovala - jak jsou tam děti hodně vysoko a viděj víceméně na totéž co ty, snášej to asi krapet líp.
    TESAY
    TESAY --- ---
    SIG: zkusím.

    AOTEAROA: syn je hodně živé dítko. Otáčení ze zad na břicho zvládl ve 3m, teď na začátku 5m se začíná plazit. Jakmile nevidí, nebo mu něco nejde, tak se vzteká, proto jsem začala uvažovat o noseni na břiše. Ale jak jsi napsala za zničené záda mi těch "pár chvil" nestojí.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    TESAY: ja sestimesicni dceru nosim v Tule a vidi skvele. Hlava ji furt kmita ze strany na stranu a je spokojena. Kdyz ma dost, schouli se ke mne na hrudnik a vytuhne.
    Stejne tak to bylo se starsim synem. Nikdy nepotreboval byt celem dopredu.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    TESAY: je lepší řvoucí dítě než dítě se zničenými zády. čelem od sebe bych nenosila. pokud chce vidět, je dobré naučit se úvaz na záda a dát si ho hodně vysoko. což se snadno řekne, pro mě to funkční nebylo, jsem hodně vysoká a na záda mi jde uvázat bez pomoci až tak od 9m.
    každopádně každé dítě má asi nějaké období kdy se vzteká. myslím ale že se to dá překlenout a pochopí že z šátku čelem k tobě pořád vidí lépe než ze země nebo z kočáru :) syn měl taky období kdy e vztekal nebo chtěl vidět lépe, vykláněl se atd, stává se to už jen zřídka. stačí dodržovat pravidlo, že jakmile člověk je moc dlouho na místě, dítě se nudí. pokud se pohybuješ nebo děláš něco co ho fakt zaujme, nebude vadit že se kouká z šátku do strany.
    případně holt počkat, až bude sedět apod a uvidí lépe z jiných věcí než z šátku, pokud se to týká domova. syn mi řval dlouhé měsíce, protože prostě chtěl stát a chodit :D od té doby, co se naučil sedět a lézt (stačilo plazení) je mnohem spokojenější. venku dřív řval naopak v kočáru, ze kterého neviděl.
    TABO
    TABO --- ---
    VERONIKAEMA: jak.rika verca zaba, dostanes specielni pas. normalne jsem ho dala male pres brisko v nositku a provlekla to na svuj pas nekde u jeji nohy. v pohode to slo, nikdo nic nenamital.
    SIG
    SIG --- ---
    TESAY: zkus nosit na boku. To vetsinou na tuhle fazi ktera trva chvili bohate postaci
    TESAY
    TESAY --- ---
    SRUBKA: děkuju za info.
    Syn 5m chce nosit, ale musí vidět jinak je řev, tak jsem hledala a našla ErgoByby 360 a říkala si, že by takto mohl být spokojený.
    SRUBKA
    SRUBKA --- ---
    TESAY: Ona jsou bohuzel vsechna nositka s moznosti oblicejem ven neergonomicka (ta poloha samotna neni vhodna). A Ergobaby 360°, ktere to umoznuje, je celkove dost kritizovane (krom toho, ze umoznuje neergo polohu oblicejem ven, ma vystuzenou zadovou operku a dite pak nejde idealne podsadit).
    TESAY
    TESAY --- ---
    Chtěla jsem se zeptat. Existuje ještě jiné nosítko kromě ErgoBaby, které umožňuje nosit dítě obličejem dopředu?
    A máte nekdo zkušenost s tímto nosítkem? Je srovnatelné co do komfortu nošení s Tulou?
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    VERONIKAEMA: dostanes specialni pás na tvuj pás a k tomu musíš dítě pripasat, kdyz ti bude sedet na klíně.
    SIG
    SIG --- ---
    PETPET: osm je fer na dlouhej hw v bavlne
    PETPET
    PETPET --- ---
    SIG: ten cervenej tam mela nejaka jeji kamoska. S tou holkou, co to tka, jsem se minula... Castka byla nastrel, az je zacne vyrabet a prodavat.
    SIG
    SIG --- ---
    SIG: pockej, ten prvni nebo ten tmavocervenej?
    SIG
    SIG --- ---
    PETPET: ona ho chce prodat? :-O
    PETPET
    PETPET --- ---
    SIG: jo, to je ono! Na omak je takovy hrubsi, ale zaroven mekoucky... Drzi i jen s jednim uzlem. Kdyby za nej nechtela tolik (8.000,- cca), tak do nej jdu... Ale cenu chapu, vzhledem k tomu, ze to tka rucne doma.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam