• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    tohle jsou moje první selfíčka s šátkem, Bartovi byl týden a je o dost větší než bylo to dnešní miminko a přitom takovej prcíček :)) je teda i dost důležitý, jaký se váže šátek, na ty novošky je fajn opravdu něco tenkého a úzkého, tenhle byl moc fajn a myslím že ho teď má KLEVKA ;)



    FRENNET
    FRENNET --- ---
    AOTEAROA: s tim caboo mam stejnou zkusenost. Jak byla ta mladsi novorozenec, tak to proste tak nejak neslo. Starsi jsem ze zacatku nosila v Caboo v kolibce a mam zato, ze jsem ji tam musela nekdy nekde seknout v krku, bo pak to vyslo najevo v dalsim vyvoji. Pak jsem nasla ten obrazek, jak nosit od narozeni ve vertikale a od te doby nosim jen vertikalne.
    Jinak v te vertikalne do tech tri mesicu jsou imho problem nohy. Ony maji byt, jakoby pod tim miminem-na zabicku a to je takove ani ryba ani rak. Mladsi to moc nevyhovovalo a sice se do satku uz od prvniho noseni (1,5m) tesi, ale az ted je to pro obe pohodlne.
    Jinak matku pidiclovicka chapu, ze chce nosit, no moje PA pronosici, mi to v 6-tinedeli zakazala. Primo rekla: "V 6ti nedeli se stara rodina, nikoliv ty! Nosit muzes potom kolik chces, ted odpocivej a szivej se s miminkem v posteli."

    Jinak jsem dnes doma prvne navazala do Natibaby-Story bavlna+len a to je oproti 100% bavlnenym pavum od Dydimosu takova lahoda! Ten Oscha-Door of Durin je taky len+bavlna, ale vazne premyslim pavy prodat a koupit tu oschu.
    Nasla jsem Galadriel, ale je to bavlna+divoke hedvabi, je to na cele nosici obdobi? Nejak tomu nechci verit.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    dneska jsem na našem minisrazu nečekaně dostala do ruky ani ne tříkilové dvoutýdenní miminko. jeho maminka doufala, že jí pomůžu s vázáním do caboo (předvázaného elastického šátku, přišel mi hodně pružný), ale s tím nemám zkušenosti a stejně jako jí mi to nešlo, tak přestože jsem proti kolíbkám, tak jsme ho tam zkusili dát jako do kolíbky a to by možná šlo, nevim... pak jsem jí ukazovala teda vázání s šátkem, vybrala jsem na to nejtenčí co máme doma, a teda mně to tak nešlo! :D ale bylo to hlavně proto, že ten dvoutýdenní chlapeček normálně na mě pásl koníky :D držel si hlavičku a vzpíral se o ručičky :D takže jsem ho nedokázala uvázat tak, jak bych si představovala.
    mamince jsem poradila hodně sledovat videa a denně trénovat, ono se to poddá ;) když si vzpomenu, jak jsem s tím první měsíc bojovala, nešlo mi to a jak jsem byla nadšená když dítko poporostlo na nějakých pět kilo, kdy to šlo lépe!

    KAI: a který značky/šátky to tak třeba mají? obvykle mi to přišlo spíš jako neschopnost. ty cípy by podle mě správně měly být na obou stranách stejné a středovka by měla být, ehm, ve středu. přece nemáš prostředek jednoho lemu, to by ti nevycházelo když pak uděláš uzel, měla bys jeden konec výrazně kratší.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    KAI
    KAI --- ---
    KLAIR: stredovky nikdy nejsou primo neproti sobe, ale vzdy takto posunute, protoze stred satku je z kazde strany trochu jinde, kvuli zkosenym koncum ;)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    TER8K: dekky jsou tlusté (ale ne tuhé!), nadýchané, měkké a velmi pohodlné i s velkými dětmi.
    TER8K
    TER8K --- ---
    AOTEAROA: Taky jsem tě v ND zahlédla. :)
    A teda tohle, tohle vypadá fakt dobře! Já už ty záda musím taky zkusit.
    Jaké jsou ty dekky? Mně se tolik líbí ten vzor tilia, že si ho asi budu muset zastrčit do nějakého “nutně-potřebuju šuplíčku”. Podle mě bych s lesnickým vzděláním nějaký dendrologický šátek mít měla! :D
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    FRENNET: Hele, takhle.... krásné balení, úchvatný průvodní dopis, fakt moc příjemný materiál. Ten šátek je hodně "hutnej", takže i můj sedmikilový otesánek je v něm úplně v pohodě. Ale mám vcelku zásadní výtky k tomu vzoru. Respektive - sakra, když je to takhle drahej šátek, měl by být fakt pečlivej. Takže středové značky, které jsou oproti sobě posunuté o dva centimetry? A hlavně - když dělám šátek s velkým vzorem, tak si dám zatraceně pozor, aby byl symetrický. No, tak ne. Střed vychází asi tři centimetry od stromu. Takže to musím posouvat a rovnat. Zároveň - dělám GONDORSKÝ šátek, lidi si to budou kupovat kvůli GONDORSKÉMU stromu, tak bych byla ráda, kdyby byl právě ten na středu. Tak já mám na středu ten, co vypadá jak vějíř. A ještě není na středu. :(

    Zároveň jak je to hutné, tak při vázání mi všdycky jeden konec vyjde výrazně kratší než druhý.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    AOTEAROA: pomohlo to!! jéé to je taková paráda! a hlavně teda tenčí šátek než obvykle používám.

    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    FRENNET: myslíš ND nebo MN? :) mi napiš jestli ti nevadí odhalit identitu :) já jsem profláknutá :D každopádně do ND dávám něco jen výjimečně, je tam moc lidí a moc přísná pravidla.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    AOTEAROA: tak vidim, ze jsme na fbck ve stejne nosici skupine. :-)
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    KLAIR: a jaky je? Pis a prehanej!!! Ono jich v CR asi moc nebude, co?
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    FRENNET: na netu v nějaké nosicí skupině... a už ho mám :D
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    BODY_SUIT: to ja ti presne nevim ;-) ale moc asi nefunguje. Koukala jsem na ty svoje pavy (Dydimos) a Story (Natibaby) a bylo mi smutno, ze mi tam chybi: "Doors of Durin" nebo "Smaug" od Osha.

    KLAIR: kde z druhe ruky?
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    BODY_SUIT: no tak toto!!! Krasa!! Ja si zavedu v hlave suplik: "Ten satek OPRAVDU nepotrebuju!!!"
    A ano mam dva a dve nositka.
    PETPET
    PETPET --- ---
    BODY_SUIT: husty! Kolik ma mesicu? Nahazovala jsi ho kolem tela nebo pres rameno?
    Ja jsem starsiho dala na zada poprve asi ve 4 mesicich (potrebovala jsem posekat zahradu) a bylo to pocitove tak divny, ze na neho nevidim, ze jsem to znovu zkusila az kolem 7 nebo 8 mesicu.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    PETPET: ten úplně vpravo nahoře je Oscha Starry Night Nebula - 25 % divoké hedvábí, 50 % česaná bavlna, zbytek obyč bavlna. je to tenký šátek, ale měl by být hodně nosný, mám ho teď v dlouhodobé zápůjčce a ještě nebyla šance ho zkusit. poreferuju :)

    žirafa je uháčkovaná na objednávku, na fb Janina Varcabová, má takovou černobílou profilovku myslím, háčkuje co kdo chce, má krásný věci, výplň je jako v polštáři nějaké duté vlákno, je to lehoučký a měkkoučký, pořád se snažim aby se z toho stala Bartíkova oblíbená hračka, ale zatim plyšáky ignoruje a spíš odstrkuje. vybrala jsem si na netu zviřátko a barvu klubka kterou ona objednala a vyrobila.

    KOTENCE: koukala jsem, že na šátkománii ho mají, ale stojí kolem 5000 Kč.

    BODY_SUIT: tohle ti fáááákt závidim! s tim bych se chtěla aspoň vyfotit :))
    BODY_SUIT: navíc zakončení s kroužkem vypadá fakt pěkně! kroužek je kámoš :) mám stříbrný, hodí se ke všemu. já nosim ksk vždycky roztažený už někdy od 6 nebo 7 kil, je to pohodlnější, akorát je pak dycky hůř vidět ten vzor, no :/ nejlepší na ukazování vzoru je batoh s chodícím dítětem :D
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    BODY_SUIT: Jo ten můj Luluna Geo Fly byl to samé složení. Neuvěřitelně hebká bavlna a nošením se to ještě hodně zlepšilo. Jen už pak nebyl tak nosný a já jsem na ty deky, poslala jsem ho pryč :-(
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    BODY_SUIT: To si děláš srandu!! Tahle barva!!! Aaach
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    BODY_SUIT: Ten je úžasný! :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam