• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    GLOBALISTA: budu posílat dál Loktushi birdgarden v modré velikost 6. Je úžasná, nádherná, ale sehnala jsem tutéž v o čísle větší, takže to budu moct navázat na svého velkého muže. Ta šestka už nejde.
    http://www.loktushe.cz/...satek-na-noseni-deti-velikost-3-vzor-bird-garden-barva-cornflower-835/#936
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Už nějakou dobu si uvědomuji, že můj ultratenký bavlňák už není tak pohodlný, jak býval. V úterý jsem se úplnou náhodou potkala a zkusila navázat snivce (https://slingofest.com/wrapPage/vatanai-snivci-svolvaer-wrap-merino?modelId=22460 - poprvé jsem naživo měla možnost osahat jiný šátek, než je ten můj) a byl to skutečně obrovský rozdíl. Taky mi známá majitelky naznačila, že majitelka se ho možná chce zbavovat. A protože od té doby už jsem zase strávila hodiny na netu hledáním šátku, napsala jsem té známé, že pokud budou snivci k mání, mám enormní zájem. Pokud ne, mám zatím předvybranou Oschu, konkrétně https://www.oschaslings.com/en/shop/baby-wraps/starry-night-afterlight. Ať už to dopadne jakkoli, nemůžu se dočkat, až navážu do něčeho nosnějšího... Pokud plánujete zbavovat se něčeho pro mě vhodného (nosné, ne tak náročné na údržbu) v podobných barvách (+ modrá, šedá, možná hnědá), sem s tím :)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Jak často perete šátky? Já vím, že když je špinavý, ale že ne moc často... no.. a jak často to u vás je?
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    PROMETHEA: souhlasím s KAREN, doporučuju téměř jakoukoliv Moishu, kde píšou že je (také) na větší děti. jejich šátky nejsou nikdy tlusté deky, ale kromě miminčích mají hlavně ty středně silné a hezky nosné. většina se žehlit nemusí, i když po vyprání je fajn je přejet, ale pak už to jen po každém nošení a vyvětrání složíš do komínku a je to. nežehlím šátky nikdy, pokud jsem je zrovna neusušila po praní, a peru velmi zřídka. repreve je bezúdržbové, ale stejně tak se nemusí žehlit ani s merinem ani s hedvábím. pokud chceš pohodlí a kvalitu a nešetříš úplně hodně, šla bych do něčeho, v čem je hedvábí. ale pokud chceš fakt něco jednoduchého, co prostě hodíš na 40 na normální program do pračky, tak to repreve bude lepší (já peru v pračce i hedvábí, ale vyžaduje to určitá specifika).
    SIG
    SIG --- ---
    Teda nezehlim nic. Jen obcas ty satky a to si desne uzivam nasavam kazdej detail a mazlim....
    KAREN
    KAREN --- ---
    PROMETHEA: moje univerzalni odpoved je "Moisha s repreve" ;) 10 kg v klidu, nikdy jsem ho nezehlila a pri castym pouzivani jsem ho mela povesenej na raminku na dverich. je fakt, ze jsem zatahovala par nitek, ale nejsem z tech, ktery silej z povytazenyho ocka ;)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    Netusila jsem, ze se satky musi zehlit...tak v prvni rade: hledam satek na tezke dite (tak do 12 kg budu schopna nosit), ktery neni moc objemny, a hlavne se nemusi zehlit a skladovat slozenej :)
    SIG
    SIG --- ---
    BODY_SUIT: s tou jsem bohuzel nemela tu cest :(
    SIG
    SIG --- ---
    BODY_SUIT: bestie! Kamoska kdyz ho vybalovala tak rikala ze ji to malem zlamalo ruce :D ale jak rikam moc rada bych si ho zkrotila
    SIG
    SIG --- ---
    SIG: oproti tomu jsem ted mela jeste kilimanjaro, nadherna fialova. Ale to se tahlo jako zvejkacka, hodne pruzny, to ta Annca je pevna. Kili bych prirovnala k vatanai frozen rose jen v obeznim provedeni, toho je v taste tak do trictvrtin. Taky decka ale takova prijemna
    SIG
    SIG --- ---
    PROMETHEA: je to deka, je ho plna taska. Na zjev prekrasnej. Libil by se mi abych si ho mohla vymazlit a sledovala jak mekne. Takhle hrozne skrabal ruce takovy struhadylko. Ale myslim ze na batole dokonaly nesla jsem v nem jednou asi jen tri kilaky a nic. Ale je ho fakt hodne na ramenou pod bunou, uzel jak krava, nastesti drzi na jednom
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    SIG: k tomu folk annapurna jeste dojmy?
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    Mate nekdo od tech sestrice ten folk annapurna? Pro tezky deti a batolata?
    SIG
    SIG --- ---
    PROMETHEA: koukni na nej je to fakt utkana božkost. O par prispevku niz jsem se o nem myslim zminovala
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    SIG: to zni super!!
    SIG
    SIG --- ---
    PROMETHEA: ja mela konopnej didymos mystic petrol ale pri osmi kilech uz to pro me nebylo nic moc. Ale naprosto bozskej. Nicmene ted po poslednim testovani pro mimino a na hodne dlouho nemuzu doporucit nic jinyho a to sestrice geo cooling river myslim. Bledemodry. Bavlna bambus hedvabi naprosto dokonalej!! Naprosto! Barva trochu neprakticka ale tenounkej nejhebcejsi na svete a 11kg s prstem v nose. Ted ho ma kamoska s 13kilovym a uvazuje o koupi ;)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    Poradite mi, jakym smerem hledat, nebo i klidne konkretni satek:
    S prvni dcerou jsem nosila v satku od hoppediz, mekci bavlna, na leto idealni, byla jsem s nim docela spokojena, az na to, ze i kdyz jsem utahovala dost, pri tezsim diteti se stejne trochu provesil. Ted bych rada nejakej tvrdsi, asi s primesi z konopi, poradite?
    NUDLINEK
    NUDLINEK --- ---
    ja to letos vyresila vsadkou od bellyboo.cz, nejsem z ni ale uplne nadsena, myslim si, ze mohla byt podstatne sirsi.. jsem sice hubenour a i malej je celkem zizala tak to zvladame v normalni my bunde, ale verim, ze nekdo normalnich rozmeru by mohl byt rozcarovan.. nebo pak musis mit asi sirokou bundu jako takovou..

    libi se mi ale, ze na to maj prave nekolik variant zipu a sedi mi fakt do vsech kabatu a bund co mam..
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    KLAIR: Mě se včera ptala paní v tramvaji, kde jsem koupila ten úžasný kabát, poprvé. Mám nosící vlna + bambus od AW, obdivuje ho moje máma i tchyně. Ale už je vyprodaný, jen na šátkománii mají poslední XS kus. Já ho mám z druhé ruky, je vážně super, pokud ho někdy budu prodávat, nepůjdu pod cenu, za kterou jsem ho koupila. https://www.satkomanie.cz/cs/vlnene-nosici-kabaty/32-angel-wings-kabat-vlna-bambus.html
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KLAIR: Nevím, jestli by to na tebe bylo dost elegantní, ale jsem nadšená z nosící bundy I love mum. Zhruba tak pětkrát do týdne mě někdo zastavuje na ulici s otázkou, kde jsem ji koupila :o)
    SHUKI
    SHUKI --- ---
    SOLEI: znama si nechavala sit po kibicku,ze je ji pohodlnejsi. ma hodne mohutnej bederak a asi i ty ramenni popruhy,co si pamatuju. verim,ze bude pohodlny,ale vzheldem k tak mega bederaku si nedovedu predstavit,jak se v tom da nosit v lete,to musi bejt 'parba'.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam