• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    KAI
    KAI --- ---
    GUDRUN: je to prostě takový hybrid. Je to hlavně nosítko, ale ramenní popruhy nejsou na přesku, ale vázací pruh látky.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    GUDRUN: na tech fotkach co jsi poslala odkaz neni videt, ze se to vaze-na rozhodujici fotce tam ma pani ruce :) stoji to v textu: vaze se jako nositka typu mei tai
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    PROMETHEA: https://www.satkomanie.cz/cs/nositka/1720-storchenwiege-nositko-graphit.html myslíme něco takoveho? asi me zmatly ty vypracované popruhy, v životě jsem mela v ruce jen manduku a myslela jsem, ze když to ma popruhy, tak se to neváže :-)) no mimon, asi, já vim.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    já vazala v jeho dvou týdnech. plyšák mne na to rozhodně nepřipravil. plyšák třeba nemele hlavou.... dlouho mi muž pomáhal a držel mu hlavičku.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    GUDRUN: predek nasadis jako nositko
    -pas kolem pasu
    -dite „posadit“ dovnitr
    -ramenni popruhy uvazat jako bys vazala satek: prekrizit pres zada, a vepredu uzel

    Libilo se mi, ze se da nositko upravit na jakoukoliv velikost ditete, material je prijemnej...

    Kdyz jsem googlila, co jsem to vlastne dostala k zapujceni, nasla jsem nejakou stranku, kde je mozbe nositko objednat a vyzkouset bez koupe
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    CAMELLA: rozpočet je na jeden šátek a jedno nositko. Jinak se chci naučit vázat, az bude termín blíž, ted bych asi stihla zapomenout.
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    CAMELLA: Taky jsem jednou navázala plyšáka a pak už mimino po návratu z porodnice. Ale bylo to už mé třetí dítě, člověk už tolik věcí neřeší ;)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    CAMELLA: Já vázala jednou plyšáka těhotná dle rad u kamarádky, a pak jsem jela furt dokola videa a všechno jsem se naučila sama. Stačilo být naprosto přesvědčená o tom, že prostě nosit budu a basta :-) aspoň teď vím, že trvá pár týdnů, než se to člověku dostane do ruky, a že je dobré sledovat hodně různých videí a návodů. I chlap už váže i poslepu :-)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GUDRUN: Já jsem si pořídila šátek, už jsem zkoušela vázat plyšáka a ono to nějak půjde :)).
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    PROMETHEA: přesně o něm uvazuju, koupit ho na blind ještě před porodem, aby doma bylo aspoň něco na nošení. ono se váže? me přišlo takové nasazovaci, ale prd vim, nikdy jsem ho naživo neviděla. budu rada za podrobnejsi report / doporuceni
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    Mimochodem dostala jsem na vyzkouseni nositko storch / storchenwiege, protoze mam jen manducu a novorozence, a jsem moc spokojena! ta rychlost vazani preci jen trumfne satek, coz ocenim zejmena, kdyz mam s sebou jeste dvouletacku
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    PROMETHEA: uvidíme. myslím, že to bude snazší nez ho nosit v ruce
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    KLAIR: dej vedet, jestli si babicka na nositko troufla!! Moje 70-ti leta tchyne se premluvit nenechala :)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    KLAIR: vyřešeno, díky!!!
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Neměla byste prosím některá na půjčení na cca čtyři dny nosítko? Já vážu šátek a vyhovuje mi to, ale teď jsem byla na tři dny u babičky, která původně říkala, že ho asi nemůže vůbec nosit mezi pokoji, že je těžkej, ale nakonec ho vynesla i ze zahrady do patra. Ale říkala jsem si, že kdyby měla nosítko, tak si ho snáz zapne a vyjde s ním ty schody a může se přidržovat zábradlí... samozřejmě jsem říkala, at volá, že pro něj přijdu, ale neudělala to a asi to nebude dělat, tak hledám způsob, jak jí to ulehčit.... Pojedu tam za dva týdny znovu a chtěla bych vyzkoušet teorii s nosítkem.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    28. dubna bude nosící sraz v Sázavě, takže pokud jste z okolí Benešovska, Vlašimi, Kostelce, Kouřimi, Janovic, Zruče nebo klidně z Prahy, můžete si udělat výlet :-)

    https://www.facebook.com/events/618680861796887/

    LAUDAM
    LAUDAM --- ---
    KAREN: myslím, že jo. Mam Yarouše v bavlně a při cca 10 kg už bude dost nepohodlný a je v něm hic, respektive se zpotíme pak je to jak na vyprání i šátku. Na léto budu určitě pokukovat po něčem funkčnějším a nosnějším, ráda bych u toho zůstala i dál na zimu. K nosítku se asi nedostanu, on je ten náš prcek dřív narozenej a je hrozně hubenej, takže i teď v půl roce by mu většina nosítek byla velká :) Takže ve výsledku mít jeden šátek a jedno nosítko je pro mě stejné jako mít 2 šátky :)

    AOTEAROA: S bambusovým úpletem mám super zkušenosti, kupuju si látky (většinou i pěkný vzory) a šiju jak sobě, tak prckovi, takže to je v pohodě, teď nosíme hodně slabé merino, které lehce pruží a i když se v šátku opotíme, tak je to v pohodě :) Oblečení celkově není problém, to si ušiju - obyč i nosící, ale materiály v šátcích jsou pro mě neznáma voda :)
    KAI
    KAI --- ---
    AOTEAROA: rozhodne. na strankach jsem zminku o predeprani nenasla, tak bych taky prvne prala.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    KAI: to si právě nepamatuju a myslím že jo, ale paltí co říkám - pokud si nejsem naprosto jistá, že šátek je vypraný... a pokud je tam napsané, že praný je, tak si jistá jsem a nemusím se ptát, žejo :) nehledě na to, že když se "zbytečně" vypere ještě jednou, nepoškodí se nijak oproti opačnému případu ;)
    KAI
    KAI --- ---
    AOTEAROA: nechodi prave Osha predeprana?
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    CAMELLA: jasný :-)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    KLAIR: Klári zítra mi dorazí, tak dle toho, jak tlustá deka to bude, jsem ti chtěla napsat ;). Ale ta Loktushe se mi taky líbí, jen jsem potrebovala něco v me oblíbené barvě :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam