• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PROMETHEA: Jak z ní může dělat visítko, když tam není kam viset? :D
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    TAPINA: jak rikaji holky...ta novorozenecka vlozka dela z manducy visitko
    Ja zatim cekam, az mi dite do manducy doroste
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    GUDRUN: ja pouzivala rs uz od 3tydenniho mimina....
    KAI
    KAI --- ---
    tady ma pani cimsi stazenou latku mezi nohama miminka, je to videt?

    KAI
    KAI --- ---
    TAPINA: ty mas kolem pasu bederak, dite ma mezi nohama zadovou operku. je to sice spojeny, ale ne, neni to totez. zkusim najit obrazek, nekde to bylo vyfoceny
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    od jakého věku / vývojové fáze lze použít ringsling?
    LUCIMO
    LUCIMO --- ---
    CAMELLA: manducu doma mam.
    A segra ma fidellu a ring sling a prave jsem zjistila, ze i nejaky šátek. Tak budu zkouset. Dekuji vsem za rady, trochu jsem si to sesumirovala.
    A urcite zajdu na nejbližší nosici sraz.
    Jeste jednou Dik. Az zas nebudu vedet, zeptam se.

    GUDRUN: Dekuju!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Nehledě na to, že ani já nejsem zrovna tintítko a nešlo mi ani přiložit malé mimino kolem břicha tak, aby nemělo vykloubené nohy až do provazu. Ono totiž hodně bude záležet i na konstituci nosiče. U nás mohutnějších je manduca s novorozeneckou vložkou v pohodě, dítě sedí jak má, je pevně obepnuté, hlava mu nelítá, protože ji má uloženou na prsou. Pokud má někdo 50 kg, 60 cm v pase a žádná prsa, tak to bude o dost jinak :o)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KAI: To si moc nedovedu představit, teda. To, co má miminko mezi nožkama, má zároveň maminka kolem pasu, když se to jakkoli stáhne, tak už to v pase nebude sedět.
    KAI
    KAI --- ---
    TAPINA: ergonomictejsi je stahnout latku mezi nozkama miminka stuzkou na mensi sirku a davat mimco rovnou do manducy bez novo vlozky
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    MYRTHIE1: moc díky, o víkendu kouknu ješte na ty další výrobce a na vystavovatele toho minifestivalu a pak se asi ozvu na vyzkoušení te Fidelly (zatím má náskok) =)
    LAUDAM
    LAUDAM --- ---
    LUCIMO: Ahoj, chápu, jak to máš, nedávno jsem byla na stejno. Nakonec jsem od kamarádky koupila čistě bavlněný Yaro za pár kaček, je to vel. 7 a nosím v něm zatím v pohodě. Mám vel. 40/42 a trochu mi to vzadu vlaje, jak uvážu, někdy po kolena, někdy do půli lýtek, ale když vážu na záda, tak v jednom úvazu to mám pohodlnější. Kratší šátek jsem nikdy nezkoušela, obávala jsem se, že by mi byl krátký....

    Budu si pořizovat druhý šátek, ten určitě chci s příměsí bambusu nebo tencelu, aby dýchal a byl v létě konfortnější, taky aby byl pořád tenký ale při nošení neřezal do ramen. Žel ty, co se mě líbí jsou beznadějně vyprodané :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TAPINA: Tak jasne, ale na trhu mas fakt hodně výrobku, co výrobce doporučuje a někdy jsou i vysloveně škodlivé.
    Imho je skoda to pořizovat, když jsou vhodnější varianty na prcky, což platí pro Lucimo, co manduku doma nemá :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CAMELLA: Výrobce doporučuje, dítě v tom nevisí, nemám s tím problém. Používala jsem to v té době na situace, kdy alternativou by by bylo jedině smýkat dítě nejak provizorně na ruce, to nebude o moc ergonomičtější. Ona je hezká představa, že si doma navážu krásně miminko do šátku a kráčíme ven vstříc světlým zítřkům, ale reálný život je mnohdy někde jinde :o)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TAPINA: Prej není ergo a nedoporučuje se.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LUCIMO: Nosila jsem v ní obě děti krátkodobě od narození. Ta vložka je v pohodě, udrží nohy ve správné pozici, když ještě nedosáhnou kolenama ven.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    LUCIMO:hele, vím o tom taky prd, ale vyměnila jsem tenhle ebook za emailovou adresu :-D a základní orientaci to dá. Je to pár slajdů :-) a nahradí to dost čtení náhodných článků.
    Jak vybrat šátek na nošení dětí │E-book zdarma Praktický průvodce výběrem šátku na nošení dětí
    http://www.danielasmolikova.cz/jak-vybrat-satek-na-noseni-deti-ebook/
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    LUCIMO: je to asi jako zanošené kožené boty. je pohodlnější, lépe se váže. některé šátky jsou nové trochu prkenné - neohebné, drsné, pocitově jako právě vyprané a naškrobené džíny. používání (nošením, protahováním kroužky, vánočkováním) se polámou a zohýbají vlákna a materiál změkne a lépe se s ním pracuje. je ale spousta šátků, u kterých se zanášet vůbec nemusí. záleží to hodně na vazbě, částečně na materiálu. pokud jsi začátečník a máš malé miminko, tak se šátkům, u kterých někdo napíše že potřebují zanosit, určitě vyhni.
    LUCIMO
    LUCIMO --- ---
    Jo a jeste kdyz je šátek zanoseny? To je lepsi proc?
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Zítra od desíti je nějaký nosicí sraz na Praze 5 v Kinského sadech.
    Já tam jdu! :)

    https://www.facebook.com/...ink/2025131624371138/?notif_t=event_mall_reply¬if_id=1525377891075614
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    LUCIMO: Obavám se, ze manduca je nejdřív od 4 měsíců, sice má nějakou vlozku pro menší, ale prej není moc vhodná
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam