• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    KAREN
    KAREN --- ---
    DISIMA: taky lehce doplnuju vzdelani se svym MoniLu .)
    DISIMA
    DISIMA --- ---
    KAREN: skvely video, mam novou Tulu a tohle dost pomohlo
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    PROMETHEA: vertikalni uvaz: kriz s kapsou uvnitr (snad se to tak jmenuje :)

    Mate kdyztak nejakou stranku, kde jsou vsechny uvazy pojmenovane v cestine? Trochu me plete ta kombinace ceskych a anglickych nazvu, tady v Nemecku maji taky jine nazvy...taky kombinace aj a nj..
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    SOLEI: pardon, jsem ťulpas-musim najit, jak se jmenuje ten muj uvaz v češtině :) pres zada ma jen jeden pruh latky-vodorovne, jinak ty popruhy jdou po strane dolu-tam tu kapsu nemuzu vynechat...je to ten nejklasictejsi uvaz ever...
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    U dvojityho krize je pro spravny posazeni nozicek rozhodujici ta kapsa pod zadkem? Dneska jsem ji zatahla malo, a ve finalni fazi nedotahla moc tu zadkovou hranu-nedelam to rada moc napevno, protoze se to zarezava do kolynek a modraj nozicky-a mela jsem z toho uvazu skoro visitko...ne uplne, ale M bylo hodne lezaty,..

    Rozumite, co tim myslim?
    KAREN
    KAREN --- ---
    celkem sikovny rady k nastaveni nositka ;)

    Sestrice Carrier – Chyby pri nosení v nosiči
    https://www.youtube.com/watch?v=jCRdjILoVyI
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    K detem na zadech v nositku, nosim a nosila jsem i nesedici. Byla jsem s nima dokonce i u fyzio L.Alblove a obe deti jsou uplne ok...
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    LUCIMO: tohle je masakr i pro mě, no. myslim že ale časem a procvičováním jde všechno. pochopila jsem, že to chce dycky dlouho cvičit jeden úvaz a když ti jde tak nějak sám a rychle, je čas zkoušet další. rok jsem vydržela u KSK... :D :D ten DH jsem dělala v různých verzích zakončení, respektive dělala jsem jeden efektní na parádu, jenže se mi povoloval. včera jsem to dělala klasicky se zakončením popruhama kolem nožiček jako se dělá u batohu, a drželo to jako beton, i když jsem měla čerstvě vypraný vysokogramážní šátek.
    LUCIMO
    LUCIMO --- ---
    AOTEAROA: tohle se v životě nemuzu naučit!
    TABBY
    TABBY --- ---
    SOLEI: To je zajímavý postřeh, s tou levou rukou. Pravák si to neuvědomí...
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SOLEI: Jo díky, já guglila wiggleproof a myslela že to je on, když jsem zahlédla severský název :-)
    BODY_SUIT
    BODY_SUIT --- ---
    AOTEAROA: nad tím jsem taky už přemýšlela, že nějaký tlustší šatky se u ní moc neviděj..
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    a jak na to video koukám, tak si Janisko rozhodně nemysli, že DH je složitější... :D navíc ve vedrech tři vrstvy přes dítě moc nechci teda... leda mít nějaký strašně tenký a prodyšný šátek, ale to zas nemám s 11kilovým děckem. je fakt že mi přijde že Duhovka používá jen tenké šátky, se kterými se celkově mnohem snadněji pracuje.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SOLEI
    JANISKA:

    rovnou přidávám link na Duhovku :)

    Norwegian Wiggleproof Backcarry
    https://www.youtube.com/watch?v=Yv9MYHHVZYU
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    JANISKA: na pocit je DH asi tak 30x pohodlnější :D ale na první pokus možná i 30x těžší. podle Duhovky to ale jde dobře.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    LUCIMO: Nevím, zda to platí i pro taková ta hybridní nebo šátková nosítka, ale v klasickejch přezkovejch nosítkách (zkoušela jsem manduku, kokon a u kamarádky jednou tuším kibi) mi šly dát dcery na záda vždycky až cca v roce. Jednak většinou nejsou tahle nosítka natolik variabilní, aby šly dokonale poštelovat tak, abys měla i úplný (třeba pětiměsíční) mrně dostatečně vysoko (paní, co mě učila nošení na zádech, mi říkala, že dítě by mělo mít v ideálním případě možnost si hlavu opřít vlastně o takovou tu tvoji prohlubeň na krku); a druhak se mi zdálo, jak tu zaznělo, že když už se ti podaří dát dítě dost nahoru, je celkem náročný to pak všude poutahovat tak, aby bylo dítě dokonale obepnutý. No, v tomhle ať žije šátek. Ta modernější šátková nosítka v tomhle ale podle mě mohou mít potenciál být praktičtější.

    Akorát jsem teda lemra hrozná, už tak čtvrt roku se chci naučit double hammock, ale pořád jsem na to líná a chodím jen s batohem. Je to teda zatím pořád relativně pohodlný, ale zajímalo by mě prostě, jaký jsou na pocit další úvazy.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    BODY_SUIT: co jsem četla na ND na fb včera/před par dny, tak se to moc nedoporučuje plošně, ze proste obecně nosítka na nesedici nejsou Ok. Ale já prd vím, jen se to tam proste v nedávných dnech řešilo.
    BODY_SUIT
    BODY_SUIT --- ---
    AOTEAROA:
    LUCIMO: jj taky jsem to četla, ale neplatí to snad pro všechny nosítka (?) možná někdo ví víc.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    AOTEAROA: hlavně jsem zapomněla napsat, že mi dítě vždycky absolutně nespolupracovalo a tak to prostě nešlo :D ruce mi dycky dá na hlavu, a k tomu měl natažené nohy a naklonil se na stranu nebo si mi na těch zádech prostě sednul :D hrůza! teď už si toho asi víc váží nebo co :D
    LUCIMO
    LUCIMO --- ---
    AOTEAROA: Ok, Dik, stejne si asi nejsem zatim ja moc jista. Vystacim s lenny a prehazovanim zapínání. Mimochodem to prekrizeni popruhu na zádech, které se zapíná vepredu na bederaku je uzasna záležitost. Jednoduché dotahovani.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam