• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    AOTEAROA: amen (+:
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    TAPINA: dobrá, tak sis povzdechla, že se vyrábí spousta šátků (a doplňků k nim) dražších než jsi ochotná zaplatit, tak sis nechala svou starou Manduku, a nech ostatní ať si kupují drahé šátky jak chtějí :) nesouhlasím s tím, že se levné kvalitní nedají sehnat. Myslim si že nabídka je teď brutálně široká a každý si najde to svoje, akorát stejně jako všude kde je velký výběr - to vybrání je náročné. metody jsou stále stejné, nechat si od někoho poradit, třeba od prodavačky v obchodě nebo eshopu, nebo koupit/půjčit od kamarádky, nebo si prostě něco levného, co se mi líbí, koupit a neřešit že tam byla i dražší nabídka.

    pokud by měl někdo problém sehnat levný šátek, tak zde je například fb skupina s prodejem šátků do maximálně 2000 Kč:
    https://www.facebook.com/groups/104970086620920/

    a v eshopech se dá jednoduše vyfiltrovat nabídka dle ceny, zkusila jsem to ve třech nejznámějších eshopech a do 2000 mi to našlo desítky různých modelů. orpavdu si musí vybrat každý.

    co se týče nosících bund například, tam je složitější výroba a nemyslím si, že za pár korun lze sehnat kvalitu. jak tu ale psala spousta žen, většinou tyhle speciální věci nejsou potřeba. to jen některé z nás jsou magorky a musí mít všechno, že... j mám třeba nosící mikinu, kapsu, bundu, svetřík atd... ale nezbytné to není.

    tím bychom diskuzi o nedostupnosti šátků asi mohli uzavřít :)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    JANCAA: co myslis vhodnejsi rozmery? jako sirku? nebo delku?
    jinak osobne bych sla do sanami maji spousta novych a i moc peknych variant.
    Baby-doo nemam osobni zkusenost ale znama mela a doneslo se ke me ze se nejak blbe dotahuje, prokluzuje ci co...ale jesli mas zkusenost s vazanim, tak by te to asi nemelo rozhodit...
    JANCAA
    JANCAA --- ---
    Zdravím. Mám dotaz, dozrál mi šátek ŠaNaMi (je asi 10 let starej a moje nynější miminko už je čtvrtý dítě, co se v tom nosí) a chtěla jsem si koupit znovu ŠaNaMi, protože jsem s nim byla moc spokojená. Ale ještě zvažuji Baby-doo, kvůli vhodnějším rozměrům, přijde mi to jako podobný materiál. Máte s nimi někdo zkušenosti? Díky.
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    TAPINA: promiň, nesouhlasím s tebou. Když si koupíš levnější šátek, neznamená to, že ho nemůžeš nosit, když to přirovnam k tomu co jsi napsala o telefonech. Jen prostě nemůžeš mít to "nejlepší". Tak je to asi ve všem. Neznamená to však, že si musíš koupit nutně šmejd nebo něco nekvalitního. btw: paradoxně některá neergonomicka nosítka jsou dražší než super šátky. V dnešním světě koupíš super věci i z druhé ruky a může to být někdy i lepsi než nové, u šátku třeba pak některé mají lepší nosné vlastnosti.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PETPET: Nevím a nechci to až tak rozebírat. 4 tisíce za použitý rozhodně ne, to je celé. Psala jsem, že když jsem se teď dívala po šátcích, tak přišlo nečekané probuzení, protože jsem zase čekala nějaké podobné ceny pod cenou nosítek a na bazaru na mě vyběhlo 3,5 - 6000. Na bazaru, zdůrazňuji. Takže jsem opět šátek nekoupila, tentokrát z jiného důvodu. Už jste mi napsali, že existují i levnější, asi jsem se prostě přidala nedopatřením do skupiny ujetých šátkařek.
    PETPET
    PETPET --- ---
    TAPINA: a kolik teda by byla podle tebe ferova cena za peti metrovej pruh latky?
    PETPET
    PETPET --- ---
    TAPINA: no a ted jsou satky taky levnejsi. I drazsi. Nositka taky. Asi tak. Pred 5 lety to bylo imho stejny, jako ted.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PETPET: Před pěti lety jsem šátek nekoupila, protože jsem volila mezi šátkem a nosítkem, do obojího jsem investovat nechtěla, a koupila jsem za dva tisíce nosítko. Šátky byly levnější. Asi tak.
    PETPET
    PETPET --- ---
    TAPINA: a mne to neda a zeptam se te: kolik by podle tebe byla tak adekvatni cena za nejakej bavlnenej satek, s vyssi gramazi, aby vydrzel co nejdyl. Ve velikosti 6 - cca 5 metru dlouhej.
    A za kolik si koupila satek pred tema peti lety?
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    TAPINA: já mám vysněné šátky jeden za dva a kousek, jeden za tři a kousek. a manducu za 1800. kdybych chtěla dražší, seženu. kdybych chtěla levnější, taky seženu. tohle je ta úroveň, která mi přijde dobrá. naopak tím, že je z toho hit, je možné udělat i ty luxusní, protože to někdo rád koupí. a tím to udělat dostupnější...
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    TAPINA: proc nedostupnymi? vsak rovny pruh latky sezenes v kazde galanterii za par kc. nebo to teda neni jen rovny pruh latky?
    PETPET
    PETPET --- ---
    TAPINA: moc nechapu, kam se divas na satky. I novej se da poridit do dvou tisic. A pak ho prodas za o neco nizsi cenu. Kdyz dobre vyberes, vydrzi ti dlouho. Ja jsem si koupila satky asi 3, nejdrazsi stal 2.500,- s primesi vlny. Nonstop pracuji uz 3 roky - pujcuju je kamoskam, nejak je nedokazu prodat. Fakt se to neda srovnavat s metrazi.
    Jidlo si taky muzes kupovat drahy anebo levny - nasyti te oboje, tak si vyber.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CAMELLA: Tak asi jo, pořád existujou, to je dobře. Já vlezla do bazarové skupiny nosících potřeb, shlédla tam se zrovna nacházející ceny, zasmála se, koupila bundu a vytáhla pět let starou manducu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Jenže když si nemůžu pořídit iPhone, tak si koupím levnější mobil a telefonovat budu. Když si nemůžu koupit drahý šátek, tak mi zbývá leda tak nějaké šmejdské neergonomické nosítko nebo nic.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    CAMELLA: a který výrobce oblečení ti dneska udělá tkanou látku v ceně 1000 Kč za čtyři pět metrů, že? Žakár z dobré bavlny není totéž co potištěný úplet na triko.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: a důvod, proč mam tři, je samozřejmě z části rozmar, ale z části i kalkul - ten nejdražší je takový parádní šátek, bude fajn i na těžší dítě a do zimy. Bavlnak je taky nosnejsi, ale bude to spis pracant, u kterého se mi nebudou kroutit prsty když mi ho poskace pes na procházce a ten poslední bambusak je ted vyloženě letní novorozenecký šátek, malá je už ted dost velká a já asi kojim smetanu, takže ho vyuziju ted ve vedrech a pak pošlu dal/schovam na druhé.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TAPINA: Asi tak, mam tři šátky (teda 4, ale jeden jde pryč) z toho jeden lehce luxusnější z druhé ruky, který vyšel pořad na hezké 3 tisíce (retail bych tuším kolem 4), jeden obyc bavlna yaro za 1000, jeden natibaby bavlna bambus za 750 a posílám pryč bavlnu little frog, taky stal 1000. Takže nic co by si někdo nemohl dovolit.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Osobne mi teda naopak satek a nositko prijdou dostupne dost. Kdyz se koukas na druhou ruku, klasicky bavlnaky, nebo manduky...
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    TAPINA: souhlasim s tim, ze u satku ta inovace a diverzifikace trhu sla hodne rychle. Ale to je asi tim, ze to byla fakt dira na trhu.

    A kdo si chce koupit levnej satek, ten si ho koupit muze i dneska. Rozdil je mozna v tom, ze oproti drivejsku ted vis, ze nekupujes nic moc kvalitu, protoze ceny a kvalita smerem nahoru jsou (temer) neomezene.

    Ale to je jako divit se, ze si nemuzu dovolit porsche, vzdyt je to taky jen kus plechu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam