• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    YELI: mam ji na syna od dvou let, budou mu ctyri a je to furt ok.
    YELI
    YELI --- ---
    Máte prosím někdo zkušenost, jak dlouho vydrží Tula toddler? Mám zatím baby, ale ehm na dvouletou už je vskutku malá a vybírám nové nositko...
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    jak jsem tu hanila noseni mimin ve Storchovi, tak na zada se to zda byt velmi prakticka vec, bederak se da zapnout vysoko a ramenni popruhy se dotahnou podle potreby.
    LUCIMO
    LUCIMO --- ---
    PROMETHEA: ja jsem zkousela dopredu, tříměsíční. A nejak mi to prislo krátké.
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    neuděláme někdy ten sraz co minule nevyšel?
    MYRTHIE1
    MYRTHIE1 --- ---
    SOLEI: Jj já právě testovala Aloe a byla jsem nadšená právě z toho bederáku, připadala jsem si jak v korzetu a bedra si lebedila, ale měla klasický popruhy. Právě bych potřebovala vědět, jakej je ten bederák Kokonu :)
    MYRTHIE1
    MYRTHIE1 --- ---
    Máte někdo srovnání Kokon vs Aloe? Potřebujeme nový nosítko, ideálně už do konce nosícího období, široký ramenní popruhy a ráda bych pevnej bederák (u Aloe ten dvojitej je skvělej)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LUCIMO: V Manduce jsem krátkodobě poponesla i dvouletého :D
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    PROMETHEA: pri noseni zepredu jsem pomerne brzo ten zadni dil rozepnula. Oni tem detem pak rostou hlavne nohy, telo do delky proporcne min. A rocni dite uz tam sedi dost “navolno”, ma manducu treba do pulky ramen.
    Pohraj si s nastavenim popruhu
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    LUCIMO: manduca je snad na zada az od ty doby, co deti samostatne sedi. Pak uz asi nemusi byt ten dil pres zada az ke krku. Opravte mne, jestli se pletu
    LUCIMO
    LUCIMO --- ---
    Jak to s tema manducama děláte? Mne prisla mala na mou tehdy tříměsíční. Teda zadovka, mezi nohama samo široká.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    PROMETHEA: Hodně záleží na proporcích, mně na starší manduka taky vydržela až do roka a čtvrt, mladší byla tak tak už v 11 měsících, v roce už jí prostě nesahala od kolena ke kolenu.

    Jinak na nahazování pidimimin mi obecně nejlepší připadá nabalení přes hlavu. Skloníš se až těsně k miminu (hlavu má směrem k tobě, nohy směrem od tebe) a pak ho jen chytíš za hrudník a přemístíš ten malej kousíček za krk. Přišlo mi to vždycky jako nic a malá se u toho hrozně řehtala. Škoda, že nemůžu najít video, uznávám, že takhle slovně to asi moc smysl nedává.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    AOTEAROA: dekuju za info. Druha dcera nastesti neni takovy nosenec jako prvni, takze noseni pro nas neni zivotni nutnost. Zatim jsem parkrat satkovala, kdyz bylo nejhur (bavlnenej hoppediz), a jinak si vystacime s nositkem storchenwiege (zatim). Budu ho muset vratit a uz ted se mi po nem styska :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    PROMETHEA: jo rok a čtvrt je právě teď tomu mýmu a pořídila jsem rostoucí LennyLamb nosítko, tak snad ještě chvilku vydrží, asi tak rok a půl :D :D

    v 5 měsících jsem "nahazovala" s pomocí kamarádky a případně doma jako "balík buchet" se zakapsováním za kalhoty, ale stálo to za prd. na záda jsem ho sice dostala pěkně, ale tam nespolupracoval, takže to šlo až tak v 9-10 měsících nebo později, a to byla zase zima a nechtěla jsem řešit hadry na nošení na zádech jednou za čas... takže tak nosim od roka a jde to mnohem lépe.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    AOTEAROA: moje velky dite se bez problemu veslo do manducy v roce a ctvrt...pak jsem prestala nosit, protoze jsem byla tehotna.

    Ja se u toho „nahazovani“ na zada u 5,5m dost bojim...nejdriv nastuduju videa, a do ty doby snad poporoste :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    NA PRODEJ

    Dekka Tilia Isla vel. 7
    Limitovaná edice velmi nosného šátku s bambusovou příměsí která skvěle saje a je velmi příjemná na dotek.
    77% bavlna, 15% viskóza, 8% bambus.
    Gramáž 320g/m2, dvojútková vazba pro vysokou nosnost.
    Retail 3490 Kč

    Nádherný měkkoučký a nadýchaný fialovo-tyrkysový šátek vhodný hlavně pro větší děti (cca od 6 kg), který vám vydrží navždy! Bambus je příjemný na dotek a dobře odvádí pot a je antibakteriální.
    Prodám za retail plus pošta.



    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    TRISSIE:
    PROMETHEA:
    záleží jestli se do manduky ještě Barča vejde :) nevim jak dlouho tohle nosítko vydrží. já si teď pořídila nový skvělý, ale nevim jestli nebude jen na pár měsíců :D i když je to šátkové nosítko a s nějakou ergonomií bych to někde ve dvou třech letech na poponesení nebo vyspání už nepřeháněla. je hrozně pohodlné a krásné :)

    hlavně teda jsem chtěla napsat - dooručuju pokud neumíte záda, třeba nejdřív párkrát nosit na zádech v nosítku, a pak zkusit ten batoh ze šátku. mně osobně to dost pomohlo jednak naučit se dobře a svižně nahazovat dítě (dělám to tak že stojí přede mnou zády ke mě, vezmu ho za ruce a ramena a obloukem švihem do strany ho mrsknu za krk) a druhak i on si zvykl velmi rychle. poté co předtim strašně dlouho na zádech nespolupracoval a nemohla jsem tam nosit snad do roka, tak teď vydrží docela ve správné poloze a zvládnu i uvázat double hammock - ale dělám to teda jen když mi někdo pomůže. batoh je mnohem rychlejší, takže to půjde pak snadno, stačí aby to dítko prostě vědělo co bude, a nenatahovalo nohy...
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    TRISSIE: hele ale manduca na zada je rychlovka (pokud ji teda clovek ma u sebe, jinak je rychlejsi ten satek :)

    Taky chci nacvicit batoh, jestli chces, dame batoh-challenge-kdo nacvici driv :))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KYO: ani ne, jednak tu už mám manducu a dva šátky a víc do posledního dítěte investovat nechci, zvlášť pokud nosím spíš příležitostně než pravidelně... a taky mi šátky vyhovují víc než nosítka.
    KYO
    KYO --- ---
    TRISSIE: neni lepsi nositko na zada? na velke dite mam Tulu Toddler
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    já už se fakt budu muset naučit vázat dítě na záda... včera jsem nesla spící Barču ze skautského tábořiště zpátky k autu a protože jsem nechtěla brodit řeku (měla jsem tenisky s ponožkama, do toho bych se zpátky neobula), musela jsem přes dřevěnou lávku. Jako i normálně by to byla trochu challenge (lávka měla asi třicet čísel na šířku, z neopracovaných kulatin s docela velkými mezerami, samozřejmě bez zábradlí a docela se houpala a pode mnou 3 metry hloubka) - ovšem jak jsem přes dítě na břiše neviděla pod sebe, tak to byl level hardcore!

    do příště budu muset nacvičit ten batoh :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam