• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    SIRIA
    SIRIA --- ---
    STARDAY: Díky! do té novorozenecké vložky se mu taky vůbec nechtělo a stejně už jí nepotřebuje.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    SIRIA: tak od těch 3 měsíců, když už nebyla potřeba ta novorozenecká vložka. dceři, ani synovi nevyhovovaly ty nohy vevnitř
    SIRIA
    SIRIA --- ---
    Ahoj, chtěla bych se zeptat od jakého věku dítěte jste používali manducu?

    Dostala sem nedávno od kamarádky. Malýmu budou 3 měsíce, váží necelých 6kg. Zatím ho nosím v šátku a nosím ho hodně. Nosítko používám, když potřebuji někam vyběhnout na chvíli. Na té manduce píšou od 3,5kg, což měl týden po porodu. Eva Kiedroňová v knize Něžná náruč rodičů, píše od 9 měsíců ( což mi příjde přestřelený zas na druhou stranu). Nerada bych mu nějak zavařila předčasnym nošenim v nosítku.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    GUDRUN: zkušenost s AW je podobná. Imho jde i o to že to má sedět i na roční dítě, to je ti to pak celkově menší než s novorozencem. Doporučuji rozhodně volit spíš menší než větší velikost.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    dneska jsem si zkousela mikinu a bundu Adelay a prijdou mi ty jejich velikosti hodne velkorysy. Ale jinak pekny veci! Jak je na tom Angel wings? Snazim se klofnout z druhy ruky a neni vzdycky moznost zkouseni, ale pri tech cenach i noseneho to fakt nechci riskovat :-/
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    IRINASH: Kdyby jeste nekdo v budoucnu hledal klicove slovo hydrokela: vcera jsem byla se synem na detsky chirurgii a doktorka rikala, ze noseni vubec nevadi.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    SOLEI: Práce ne, ale starší tříletý batole třeba na vycházce jo :)
    Ty úvazy zkusím naštudovat, je fakt, že jsem se zasekla na dvojitým kříži a batohu.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Patnáctiměsíční dcera začala ze dne na den nošení v nosítku/šátku bojkotovat, a to radikálně. Když jí ukážu nosítko, řekne "ne", když jí naznačuju napřaženýma pažema, že si ji vezmu k sobě, začne ječet. Doteď se nosila ráda - sice vždycky spala líp v kočáru, ale chvílí nošení většinou nepohrdla. Touhou chodit to asi není, chodí už cca dva a půl měsíce a ještě před týdnem se nechala nosit bez stížností. Vedro je sice naprd, ale to už je taky dlouho a doteď se kvůli tomu nevztekala. Zkoušela jsem ji nosit vepředu i vzadu, zkusit ji během navazování zabavit písničkou, zrcátkem, křupkou... Nějak to ale nefungovalo.
    Zároveň jí teď rostou zuby, má opuchlou pusu, průjem, hůř spí. Chce v souvislosti s tím hodně nosit na rukou, ale jakmile naznačím, že si ji uvážu, začne protestovat. Nějaké tipy, jak mladší batole navnadit, aby hupslo do nosítka? Nosit ji na rukou už je pro mě totiž docela těžký; má něco přes jedenáct kilo, takže kdyby vzala zase zavděk nosítkem/šátkem, vůbec bych se nezlobila.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GUDRUN: Jj, caboo je ve vedru peklo, to jsem si dnes vyzkoušela :)
    IFKA
    IFKA --- ---
    GUDRUN: jestli jsi z prahy, tak eva nováková v krči je fyzio se specializací na těhotné a po porodu a je přívětivá k nošení
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    první výprava do města s prckem v caboo. 16dni. vrátili jsme se splaveny jak koně, ale snad spokojeny. a to jsem ho musela u doktora vyndavat. mám radost. šátek bude snad teplotně pohodlnější než caboo, vysokogramazni uplet v několika vrstvách.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    GUDRUN: ta bude urcite vedet!
    Nerikam, ze to tak musi byt vzdycky, asi jsem k tomu noseni i moc brzo a spatne cvicila, a dcera byla velmi brzo velmi tezke dite..
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    PROMETHEA: diky. po šestinedělí se stavim u svoji fyzio, kde jsem cvičila Mojzisovku.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    GUDRUN: v Čechách jsou na to asi nejlepší fyzioterapeuti, ale ne vsichni maji zkusenost s distazou.. nemam zadneho konkretniho (neziju v CZ), ale tady na nyxu budou holky urcite vedet
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    PROMETHEA: kdy, kde a jak si nechat zkontrolovat diastazu? nosim zatím malo a pidizvika, ale nechci si ublížit. jsem ani ne 3 týdny po porodu. díky.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    CAMELLA: nikde nepisu, ze manduca je nepohodlna :) jen jsem si povzdechla, ze dokud clovek nezkusi neco lepsiho, je spokojen s tim, co ma :)

    Mam nositko jako funkcni vec, a nehodlam travit cas hledanim toho nejlepsiho, ani uz na pul roku investovat.

    Navic si myslim, ze mi intenzivni noseni po prvnim porodu zafixovalo/zhorsilo diastazu, takze jsem po druhem porodu s nosenim opatrnejsi (a zatim tuktuk dobry)
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    PROMETHEA: asi to budu mit podobne.. storcha mam vlastniho a manducu pujcenou, nicmene pak asi strelim storcha a koupim neco jineho rychlenasazujiciho..
    Taky nenosim denne, ale je to super pomocnik..
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    Co znamena rychle nasazovaci? Nosila jsem v monilu a bylo to cvak cvak, zadne dlouhe stelovani..
    KAI
    KAI --- ---
    CAMELLA: mám Perlato, tak jsem Aoterky Lagunu srovnávala zas s tím :)
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    PROMETHEA: jak staré máš dítě? já kolem 10 měsíce koupila lennylamb onbu a to je na krátké nošení super a je i rychle nasazovací + cena je podle mě nízká...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam