• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    LAUDAM
    LAUDAM --- ---
    STARDAY: Třeba Filip z Vatíků mi sám řekl, žel bavlnu s buretem do sušičky na jemný program dát můžu, ale nedosušuju, jen urychlím proces sušení a zanošení - u bambusáka to samé, lehce předsušit a pak na rovině dosušit, ale je to jen krizovka a u půjčeného bych si nelajzla ani praní. Když někomu půjčuju šátek, jsme domluvené, jak se bude prát i sušit :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    SOLEI: a co mas ted za soumara?
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    PETPET: jo to jsem vlastně v tom spěchu přehlídla, cizí šátek rozhodně neprat vůbec, a pokud ano, tak naprosto přesně dle instrukcí majitele! nejlepší je podle mě si na dobu toho praní půjčit jiný :)) jinak šátky obecně dát na nějaký jemný program (nebavlnu většinou peru na ruční praní) a nízké otáčky (cca 400) a pověsit na sušák jako harmoniku, aby visela co nejmenší plocha vždycky.
    KAI
    KAI --- ---
    STARDAY: ten je novější, ten neznám. Já měla BG Onyx, byl taky sice s merinem, ale byla to úplná pavučina, žádnej vlněnej svetřík. Jak silný je tento?
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    SOLEI: Starsi dite jsme nosili v manduce, tak sem puvodne myslela, ze poridime jiny nositko, ktery by bylo vhodny i pro novorozence. Ale to rzlozeni vahy ditete se se satkem neda srovnat, satek mi je ted pohodlnejsi. Ale zas to zavazovani
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    KAI: Birdgarden moonshadow
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    PETPET: Neboj se, majitelky sem se samozrejme ptala, tak klid
    KAI
    KAI --- ---
    STARDAY: kterou Loktushi s merinem? :)
    PETPET
    PETPET --- ---
    STARDAY: a teda sorry, ze se k tomu jeste vracim, ale kdybych nekomu pujcila satek, tak bych nechtela ani aby ho pral bez meho vedomi, natoz susil.
    PETPET
    PETPET --- ---
    STARDAY: ja bych teda satek do susicky nedala nikdy... U vetsiny se to ani nedoporucuje. Spousta zen, ktere hodne toci satky, tak se prodavajicich na to ptaji. A ty, co jsou susene v susicce, si nekoupi.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    AOTEAROA: Sraz je pro me docela utopie :) sem cim dal tim vetsi sociofob. Ale zkousela jsem jako prvni od loktushe s tenclem a ten mi prisel prijemnej, pevnej a vaha ditete se krasne rozlozila.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    STARDAY: Loktushe je dobrá volba. Pro další případný výběr doporučuji zajít na nějaký lokální sraz a vyzkoušet, jaké gramáže a složení ti vyhovují, pokud bys časem chtěla něco jiného. Zlomová hmotnost bývá různá jak u koho a podle toho jaký máš první šátek, buď kolem 6 kg když máš fakt tenký nebo kolem 10 kg když máš trochu lepší nebo nejsi rozmazlená :-) ale to je individuální. To co máš ti může vydržet krásně na celou dobu a navíc je to super na nadcházející období :-)
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    SOLEI: Jj, to jsem provedla samozrejme v prvni rade :)
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    A zanosene = lepsi? Koukam, ze jsem svym rychlym vyberem satku mozna podcenila pripravu. Objednala jsem satek od loktu she s merinem. Mam mesicni mimino, zadnyho drobka, tak doufam, ze jsem nesahla uplne vedle. Ten girasol mi najednou po dvou tydnech prijde, ze ho mam problem dotahnout, porad se mi povoluje
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    STARDAY: jeste bych se pro jistotu zeptala majitele, ať jsi v klidu.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    STARDAY: jsou zanošené
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    Mimochodem, pripojila jsem se do te facebookove skupiny a koukam, ze nosene satky se prodavaji za temer stejne ceny, jako ty stejne, ale nove. Cim to je?
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    AOTEAROA: Dik!
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    STARDAY: někdo dává do sušičky čistě bavlněné šátky a někdo dokonce i Tekhni s repreve, které je povolené od výrobce. Já bych se toho u čisté bavlny nebála, jen to dej na nějaký šetrný program.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam