• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    MAAJAA: v dite v satku meli nejaky trika, nevim jestli i mikiny, zkus tam zavolat
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    nevíte kde v Praze by šlo vyzkoušet si nosící mikinu od Jožánka (tu co jde noait v předu i v zadu?)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    asi se teď šátky blbě prodávají, ale před dovolenou cca 2-3 týdny zpátky jsem našla inzerát na Yaro La Vita šedočerný, který se mi fakt líbil, ale ségře jsem k posouzení poslala jen odkaz na obrázky na nějakém šátkovacím serveru a odkaz na inzerát jsem neuložila, teď hledám jak fretka na všech obvyklých místek, druhý šátek, co jsem měla v užším výběru, jsem našla, ale tenhle ne... jak na potvoru. Už to vzdávám.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    GUDRUN: a nenabizej ji dvě stovky. Mně se nimi poslala k šípku
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    JANISKA: ten je pěknej, ale jako vzor by mi víc seděl dandy. Hmm hmm. mám nad čím přemýšlet.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    SOLEI: ten je hodně zajimavej. esteticky úplně mimo to, co bych chtěla do města, ale to nevadí.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    GUDRUN: retro berryblack black and white. A zatím fakt beze zmolku. Dneska jsem v nem uspavala jedenactikilovou sestnactimesicni a pořád si ho nemůžu vynachválit :)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    JANISKA: asi jde taky o procenta a zpracování. Já jeden měla a po těch měsících jsem ho posílala dál, protože se na to nedalo koukat. Ale můžu být frfňa, máma říkala, že ji to tak moc nepřijde
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    GUDRUN:
    Jestli máš chuť riskovat, šla bych do tohoto

    Šátek na nošení dětí Mamanti - Telč, Jihlava - Sbazar.cz
    https://www.sbazar.cz/...r&utm_medium=email&utm_campaign=email-reply-confirm&utm_content=advert-link

    Ve skutečnosti je to tenhle
    Girasol Standart #04 (Maya, Etno) Ikat Wrap - About Wrap | Reviews, FSOT
    https://www.wraps.club/product/girasol-standart-04-maya-etno-ikat-wrap

    Ofiko cena je asi 70$
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    AOTEAROA:souhlasím zanoseny natibaby je proti mému nezanosenemu tvrdé prkno. Ale moc vysokogramaznich jsem nezkoušela, může to být že já mám ručně tkaný. Ty jsou už z principu obvykle měkčí, protože člověk neutahne tu vazbu tak rovnoměrně.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    JANISKA: jakej konkretně pls? yaro mě taky zajímá docela.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    GUDRUN: ty tuhý natibaby jsou fakt taková hodně výjimka, je to spíš koberec. Tím se nenech ovlivnit, jiné značky mají u vyšší gramáže úplně jiný komfort vázání.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    SOLEI: tyjo, mám už rok minimálně levnější satek yaro s repreve a zatím bez jedinyho zmolku. A na častý prani mi připadá ideální, protože mi i oproti bavlne a lnu zdaleka nejrychleji schnul.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    SOLEI: díky. no na chatě máme darovanou manducu a krosnu jsme taky dostali... zatím neoouzito. mám pujcenej od kamarádky natybaby bavlnak vyšší gramáže a fakt se mi váze nesrovnatelně hůř. ona ho pouzivala tak půl roku, zanosenost neposoudim. něco takovýho mě neláká. ale žmolky u repreve jsou blbá zpráva = v případě prodeje to bude dost snižovat cenu. chm. každopádně díky :-)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    GUDRUN: ahoj, možná jsi chybu neudělala.
    Za mne bych šla do bavlny. A nosnejsiho šátku. Kvůli chatě. Šátek se líp pere, první věc co udělá dítě na lesní cestě je to, že se na ni vyválí, nositkem se hůř čistí, do lesa budeš s prenasedlem chodit dlouho, pokud nekoupíte krosnu, budeš cca do tří let a mozna ještě déle nosit pro jistotu s sebou něco v čem dítě poponeses. Repreve změkčuje šátek, ve vyšší gramazi se chová jako tenčí, ale to časem nebudeš potřebovat, budeš potřebovat pevného bytelnejsiho soumara . Osobně repreve nemusím, dělá zmolky a mně to rozrušuje (už se vidím jak odstrihavacem žmolku čistím osm metrů látky).
    Šátky na celonosici období v pohodě stačí na klidné spokojenější dítě , které sedí a je rádo že se nese. Můj čtyřletý se báječně nosí v šátku 220 g (na fotce vlevo) na rok a půl starou holku mám 240 s kroucenými nitěmi (působí bytelnejsim dojmem) a 340 klasickou, protože by z té 220 vyskočila. Ale popravdě, ta 340 už je hodně, uvažu s ním Christinu nebo kříž, ale poppin's mi nejde protože se fakt blbě dotahuje. Optický mezi tím vlevo a uprostřed není skoro rozdíl, ale v ruce se chovají jinak.

    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    CAMELLA: koupila jsem si vatanai, tenký, zatím je naprosto pohodlný. ten bych nechala na chatě. tam klidně at uzene smrdí :-) a váham, zda do Prahy koupit ekvivalent, nebo něco na celý nosici období. Protože už teď máme nosítko a střídáme oboje. tak nevím, zda investovat. oslovilo mě něco s příměsí repreve. konkrétně moisha heart affair selene :-) viděla jsem ho nedávno na prodej, ale zaváhala...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: ...což proste není šátek na kazdotydenní praní
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GUDRUN: a ty chces nějaký easycare tedy? Já budu asi něco prodávat, ale ten nosnejsi s merinem
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    CAMELLA: já právě nevím, zda nejmladší děti znamená do roka nebo do tří měsíců :-) Ok, máš pravdu, budu hledat dál (bazarovej) Díky.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GUDRUN: LF bývají hodně tenké, i v popisu je napsané, ze je vhodný na nejmenší mimca, bych tedy radši šla do nějakého jiného
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam