• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    IFKA
    IFKA --- ---
    PISISKVOR: obě děti otáčely hlavu doleva, občas na střed se zabořeným nosem do hrudi, doprava výjimečně a mojí vůli na tom nešlo moc změnit. asi máme levotočivé geny :) U dcery jsem se snažila dělat přesně to, co ty, teď u syna neřeším vůbec. dcera se během prvních měsíců točila doleva tak celkově, ale jak zesílely svaly, začala už vše dělat symetricky. syn se teď v 6m pohybuje symetricky. pokud máš pochybnosti, nejlepší bude zajít za dětským fyzioterapeutem, který neodmítá nošení.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    GUDRUN: 2m
    STARDAY: oh shit Vojtovka:/ (nic proti tomu, je to v mnoha smerech zazrak, cvicili jsme z vlastni iniciativy se starsi - z vlastni proto, ze pediatra prehledla - no, kazdopadne, to je to posledni, co mi tu v tyhle dny schazi; ale chapu, diky za info).
    kone teda pase uspokojive, pediatra pri poradnach se tvari, ze vse ok (doporuceni na fyzio jsem onehda chtela kvuli bliti, odmitla ze je v poradku, bliti po 6n celkem uspokojive prechazi, tak jsem zatim dal neresila)
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    PISISKVOR: taky jsem to resila, syn lezel v satku hlavou jen jednim smerem a mel k tomu teda i problem past koniky a preferoval jednu stranu i na zadech. manzel si s nim hral, aby otacel hlavu na tu druhou stranu, to hodne pomohlo, ale pro jistotu jsme byli u fyzio a ta nam dala jeden cvik vojtovky. jako zadna tragedie to nebyla, je mozny, ze by to preslo i samo od sebe. cvicili jsme fakt jen ten jeden cvik asi dva tydny, dalsi co nam chtela dat jsem uz odmitla, protoze mi prislo, ze se to spravilo a neni treba ho mucit
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    PISISKVOR: o jak starým dítěti je řeč?
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    resite nekdo, ze decko pri noseni staci hlavu porad na jednu stranu? urcite jo, ze jo. a vyresili jste to nejak?:D nasilim nic nezmuzu, ani zadnyma trikama s odvedenim pozornosti na opacnou stranu a znehybnenim (joke) v dane poloze. ve spanku ji tu hlavu taky nepretocim - veskerym pokusum odolava, maximalni bych ju ulomila. nosim nekolik hodin denne, urcite treba 4-5h, ale myslim, ze nekdy se to sejde a udela to i vic (pac mne nic jinyho nezbyva, takze nenosit nebo nosit mene nejde). v mezicase se snazim o kompenzaci umistenim ditete na rovnej povrch a nastavovanim postylky tak, aby kdyz sleduje deni okolo, byla nucena otacet hlavu na obe strany, ale uprimne, mnoho casu takto nestravi.
    asi to nema reseni.
    MYRTHIE1
    MYRTHIE1 --- ---
    DINEN: Já měla na testování látkové, resp. byla to něco jako manšestrovina a bylo to příjemný a nosítko jako takový mi bylo i pohodlný, ale měla jsem i pohodlnější, třeba to Aloe, vzhledem k bederáku je fakt pohodlný.
    DINEN
    DINEN --- ---
    CAMELLA: Jo, to že dělají i fakt velkou XL verzi mě nadchlo - mohla bych v ní střídavě tahat i naši mrňavou a nepříliš chodecky nadšenou čtyřleťačku :) Nevypadá moc nadějně, že bych ho v nějaké rozumné době sehnala k vyzkoušení a na bazarech jsem XL verzi vůbec nenašla, tak to asi prostě risknu a objednám ho... Hrozně mě oslovilo i to, jak mají vymakané detaily...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    DINEN: většinou je to šátkovina, dost často z milovaných zanošených šátků, takže fakt příjemná :). Ale tím, že to není velkovýroba a každé je z jiné látky, tak bude každé trošku jiné. Já jedno pouze viděla, nezkousela, protože píďala je maličká, ale vím, že majitelka dělá nosítka třeba i pro velké nechodící děti (po uraze/s vrozenými vadami...)
    DINEN
    DINEN --- ---
    Máte prosím někdo zkušenosti s nosítkem Skaldino? Hlavně co se týče materiálu, nakolik je příjemný a poddajný?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    DINEN: ano, ale některé dělají i látkové varianty (třeba aloe). A dělají i celopřezková, i ty vázací, většinou to šijí na míru (nicméně levněji se to da koupit z druhé ruky)
    DINEN
    DINEN --- ---
    CAMELLA: Ha, já narazila na takové hybridy, kdy je to sice nosítko, ale něco se místo přezkou řeší vázáním... Zjevně jsem fakt do celé problematiky zatím dost nepronikla. Ty značky, které jsi doporučovala, tedy vyrábí nosítka, která mají všechno řešené sponami, pevný bederák, ale jsou z lepší (šátkové) látky?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    DINEN: šátková nosítka mají taky pevný bederak a celkove jsou stejně nosná jako nesatková, jen proste jsou někde jinde pohodlím :). Ale cena je taky jinde :)
    DINEN
    DINEN --- ---
    LUCIMO: Je ten rozdíl v pohodlí opravdu tak velký? Já tak nějak automaticky preferuju látková nosítka, protože mi připadá fajn, jak jsou pevná. Přece jen, mladík už má kolem 12 kilo a mám dojem, že fakt pevný bederní pás je základ úspěchu, pokud chci, aby moje záda přežila :) Ale pokud by šátková nosítka třeba o hodně lépe větrala a byla obecně vhodnější do vedra, tak by mě to dost nalomilo...
    LUCIMO
    LUCIMO --- ---
    DINEN: nebo pokud hodláš jen poponaset chodce, hledej onbu. Ale přimlouvám se za nosici sraz a vyzkoušení více nositek. Tulu ja osobne nedoporucuju, Resp vubec latkova nosítka. Prijdou mi tvrdá.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    DINEN: mam a maximalni spokojenost (predtim manduca, nebe a dudy). resila jsem to tak, ze nejprv jsem si ji pujcila z satkomanie na vyzkouseni, ale rozhodnuto bylo tak do minuty
    PETPET
    PETPET --- ---
    DINEN: kdybys chtela tulu, tak zrovna prodavam za 2300,- vc.posty.
    kdyztak napis.
    DINEN
    DINEN --- ---
    KLEVKA: Díky, majku vyzkouším. Brána jak se přejmenovala, tak i změnila sortiment, teď už myslím vedou jen potraviny, kosmetiku a tak :(
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    DINEN: v brne urcite majka shop u nadrazi...brana k detem ted se mozna jmenuje brana ke zdravi?
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    Ja teda dostavam dceru na zada tak, ze si drepnu, ona se me chyti kolem krku, roztahne nozky tak, aby mela nositko mezi nima a ja jen nandam na ramena popruhy. Ve stoje pak doupravim sed a tak. Ale uz ma temer dva roky. Kdyz byla mensi, sama jsem to nezvladla.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    DINEN: jako v zásadě je Tula imho lepší než manduca (zvlast pokud je to už nositko designované pro větší děti), ale stejně bych mrkla ještě na nějaké - fakt bych, než definitivně koupíš, zkusila minimálně to Aloe a Skaldino, možná i MoniLu (asi Mezi nebo Maxi), Lenku, Andalu...v Praze funguje Zkusnositko, v Liberci Nosím tě, tak bych se zkusila na ně obrátit zda ti nedoporuci něco u vás v Brně (a nebo ten odkaz co tu už zazněl)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam