• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    PROMETHEA: on mel v sestinedelni kontrole tolik, co mela prvorozena v sesti mesicich.. jako mazec.. uz ho skoro neunesu na ruce :)))
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    SIMCIIQ: zkus poštelovat
    Ale klidně je možný, že už je mu to malý (tak to alespoň vypadá na té fotce)...já přestala storcha používat tak nějak kolem 5.(?) měsíce, kdy už se vešla do manduky. A pokud máš malýho sumo, tak je asi ve 2m velkej, jak ostatní děti v půl roce (vím o čem mluvím, moje holky jsou obě 97 percentil)
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    PROMETHEA: nemam.. je tam toho fakt moc, to je pravda..
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    SIMCIIQ: máš povolený všechny popruhy, co jsou povolit? U storcha si pamatuju, že je toho nastavitelného strašně moc...
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    AOTEAROA: nakonec taky nenosim tak moc, jak jsem si myslela.. natalku desne bavi skejtik za kocarkem, takze je malej casteji v kocarku.. nicmene je ted uz tak tezkej, ze urcite potrebuju pomocnika na doma..vubec nevim, po cem se do 2 tisic poohlizet, tak aby to pak bylo dobre prodejny..
    GUDRUN: ja ho pokladam vzdy na sebe pri navazovani.. zkusim jeste v klidu.. dijy
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    SIMCIIQ: mám zkušenost, že kdyz ho posadim jako na sebe, sjede dolů fakt o hodně. dlouhej zas tak moc není. vyzkoušej ještě v klidu, uvidíš. zase pak vybereš něco, co vam vydrží třeba do roka, ne?
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SIMCIIQ: Pokud ho nejde "sklepat" dolů víc do té kapsy, tzn nemáš dole žádnou trochu přebývající nebo nahrnutou látku, tak mu to je malé.
    Mám to stejně u svého 2letého syna a rostoucího nosítka, jenže tam je to jedno, páč je to spíš jen takové poponášení a zatím jsem nedošla k myšlence hledání toddler nosítka, ale v tvém případě bych si rozhodně něco nového pořídila :-)
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    GUDRUN: nicméně tohle je špatně ne? já to vázala rychle na pověšení prádla jen, ale bylo to nepohodlný jak mě, tak jemu.. úplně mě to vyděsilo, jak mu lezl celej krk.. neříkám, možná jsem ho špatně navázala, ale jakmile bude mít takhle vidět krk, tak je mu to malý ne?
    jako nejvyšší čas pomalu hledat náhradu si myslím.. mám doma manducu, ale do ní zatím nechci dát a byla mi nepohodlná s malou..
    on je fakt obří no.. vypadá tak na půl roku a jsou mu jen dva měsíce :D
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    SIMCIIQ: nemáš ho málo posazenýho na sebe? našemu byl do 68cm dobrej. ale hlavičku držel.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    hlavičku ještě nedrží, jsou mu dva měsíce
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    není mu ten štorch už malej???



    cca 60 cm a 6,5 kg
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    PISISKVOR: jestli nevidis dalsi problemy, tak bych to jen pozorovala :) protoze my necvicili nijak moc poctive a ta fyzio byla nejaka horliva a tvrdila, jak je syn hypertonicky a ma urcite zachvaty place apod., coz nikdy nemel
    IFKA
    IFKA --- ---
    PISISKVOR: obě děti otáčely hlavu doleva, občas na střed se zabořeným nosem do hrudi, doprava výjimečně a mojí vůli na tom nešlo moc změnit. asi máme levotočivé geny :) U dcery jsem se snažila dělat přesně to, co ty, teď u syna neřeším vůbec. dcera se během prvních měsíců točila doleva tak celkově, ale jak zesílely svaly, začala už vše dělat symetricky. syn se teď v 6m pohybuje symetricky. pokud máš pochybnosti, nejlepší bude zajít za dětským fyzioterapeutem, který neodmítá nošení.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    GUDRUN: 2m
    STARDAY: oh shit Vojtovka:/ (nic proti tomu, je to v mnoha smerech zazrak, cvicili jsme z vlastni iniciativy se starsi - z vlastni proto, ze pediatra prehledla - no, kazdopadne, to je to posledni, co mi tu v tyhle dny schazi; ale chapu, diky za info).
    kone teda pase uspokojive, pediatra pri poradnach se tvari, ze vse ok (doporuceni na fyzio jsem onehda chtela kvuli bliti, odmitla ze je v poradku, bliti po 6n celkem uspokojive prechazi, tak jsem zatim dal neresila)
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    PISISKVOR: taky jsem to resila, syn lezel v satku hlavou jen jednim smerem a mel k tomu teda i problem past koniky a preferoval jednu stranu i na zadech. manzel si s nim hral, aby otacel hlavu na tu druhou stranu, to hodne pomohlo, ale pro jistotu jsme byli u fyzio a ta nam dala jeden cvik vojtovky. jako zadna tragedie to nebyla, je mozny, ze by to preslo i samo od sebe. cvicili jsme fakt jen ten jeden cvik asi dva tydny, dalsi co nam chtela dat jsem uz odmitla, protoze mi prislo, ze se to spravilo a neni treba ho mucit
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    PISISKVOR: o jak starým dítěti je řeč?
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    resite nekdo, ze decko pri noseni staci hlavu porad na jednu stranu? urcite jo, ze jo. a vyresili jste to nejak?:D nasilim nic nezmuzu, ani zadnyma trikama s odvedenim pozornosti na opacnou stranu a znehybnenim (joke) v dane poloze. ve spanku ji tu hlavu taky nepretocim - veskerym pokusum odolava, maximalni bych ju ulomila. nosim nekolik hodin denne, urcite treba 4-5h, ale myslim, ze nekdy se to sejde a udela to i vic (pac mne nic jinyho nezbyva, takze nenosit nebo nosit mene nejde). v mezicase se snazim o kompenzaci umistenim ditete na rovnej povrch a nastavovanim postylky tak, aby kdyz sleduje deni okolo, byla nucena otacet hlavu na obe strany, ale uprimne, mnoho casu takto nestravi.
    asi to nema reseni.
    MYRTHIE1
    MYRTHIE1 --- ---
    DINEN: Já měla na testování látkové, resp. byla to něco jako manšestrovina a bylo to příjemný a nosítko jako takový mi bylo i pohodlný, ale měla jsem i pohodlnější, třeba to Aloe, vzhledem k bederáku je fakt pohodlný.
    DINEN
    DINEN --- ---
    CAMELLA: Jo, to že dělají i fakt velkou XL verzi mě nadchlo - mohla bych v ní střídavě tahat i naši mrňavou a nepříliš chodecky nadšenou čtyřleťačku :) Nevypadá moc nadějně, že bych ho v nějaké rozumné době sehnala k vyzkoušení a na bazarech jsem XL verzi vůbec nenašla, tak to asi prostě risknu a objednám ho... Hrozně mě oslovilo i to, jak mají vymakané detaily...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    DINEN: většinou je to šátkovina, dost často z milovaných zanošených šátků, takže fakt příjemná :). Ale tím, že to není velkovýroba a každé je z jiné látky, tak bude každé trošku jiné. Já jedno pouze viděla, nezkousela, protože píďala je maličká, ale vím, že majitelka dělá nosítka třeba i pro velké nechodící děti (po uraze/s vrozenými vadami...)
    DINEN
    DINEN --- ---
    Máte prosím někdo zkušenosti s nosítkem Skaldino? Hlavně co se týče materiálu, nakolik je příjemný a poddajný?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam