• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    LUCIMO: :))
    LUCIMO
    LUCIMO --- ---
    PISISKVOR: Tučný....:-)
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    TERUSEZBUSE: diky moc za info. a zkusenosti uvitam:)
    LUCIMO: ja prave asi uplne presne nevim co znamena "sedi na bederaku". pokud to, ze ten bederak skoro neni videt, nebot je prekrytej zadkem ditete, tak prave to u te Lenky ani jinak nejde - koukala jsem i na propagacni fotky, a pokud tam zjevne neni maly mimino, tak to tak vypada i na nich.
    diky za detailni popis, jj chapu. delam co muzu a porad to vypada obdobne:D prijde mi, ze je to i tim, ze to dite je proste tucny. ze uplne takto brutalne podsadit ho nesvedu, protoze ma vsude pneu:)
    LUCIMO
    LUCIMO --- ---
    PISISKVOR: ja si teda Myslim, ze ti sedi jakoby na bederaku. Zkus si dite přiložit jakoby zadeckem k břichu, kolmo od tveho tela. Pak přitáhnout jeho hrudník k sobe. ( jakoby dite leželo na stole se zvednutyma nohama, ty k nemu přistoupit, nohy das kolem sebe, tělo přitáhnes ke svemu).
    Je to trochu pochopitelně?
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    Stejně nechápu jak ta nosítka šijou. Mám 180 cm a konfekci aspoň 44 a taky mívám všechno na doraz, až na bederák který teď nosím níž. Ty popruhy jsou asi na lidi co měří dva a půl metru a mají 150 kilo nebo nevím...
    DINEN
    DINEN --- ---
    Na větší a těžší děti můžu doporučit Skaldino. Pořídila jsem si Skaldino XL na mrňavou čtyřletou (metr, 13 kilo) a dvouleťáka (90 cm, 11 kilo) a oba vypadají v pohodě. Nechala jsem si udělat zesílený bederák (je fakt dobře polstrovaný) a pořídila i rozšiřovač (rozšíří sed asi o 10 c) a pěkně "do kapsy" se v něm usadí i ta čtyřletá. Navíc při zaslání míry nosiče paní příslušně upraví délku popruhů... Jediná nevýhoda je, že ušití trvá 6 - 8 týdnů, ale za sebe musím říct, že to čekání za to stálo :)
    TERUSEZBUSE
    TERUSEZBUSE --- ---
    PISISKVOR: ja ted shanim neco za Storchenwiege a zkousim poprve Monilu ze zkusnositko.cz. Ma jeden z nejpevnejsich bederaku a pani mi ji doporucila, pac mam dite 10kg v 8m, v 6m mel 9kg, takze asi jako to tvoje. Ze jako vydrzi taky nejdyl a tyhle velky deti vyspurtujou nejspis v dlouhy koncetiny. U zkouseni mi rikala, ze bederak se nesmi ohybat. Ty popruhy mam taky skoro nadoraz, prestoze nejsem tak utla jako ty. Ale bederak mi po nejaky dobe urcite sjel i za hodinovou prochazku, nejdriv jsem mela hlavicku u brady a po navratu o dost niz. O vikendu chci zkusit nakou delsi prochazku cca na 3hod, jestli je mi to pohodlny. Kdyztak muzu dat vedet, vyfotit..
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    PISISKVOR: ja vím proč jsem zůstala u šátku .
    Prostě jsem nenarostla pro nosítko. Sice jedno mám a druhé se mi zrovna šije, ale zatím mi šátek přijde všestrannější a pohodlnější.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    SUFFOCATE: mám tady jen fotku z boku s mužem, lepší nemám, ale trochu tam ta ramena vidět jsou. Dítě už větší teda. :D

    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    SUFFOCATE: jo a koupila jsem bez zkoušení. Předtím jsem zkusila jen manducu a madamegoogoo.
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    PISISKVOR: mám 180 a jsem s tím nosítkem úplně v pohodě.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    SUFFOCATE:
    "V případě slim verze je zkráceno polstrování bederního pásu a ramen." - ta ramena, premyslim, jak moc je to zkraceno. merim 180, co ty? zkouselas to pred nakupem nebos to trefila?
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    Jen postřeh, mám monilu uni slim a nedokážu si představit nosit v normální verzi. To slim mám téměř úplně utažené a to nejsem žádná drobounká vychrtlina.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    CAMELLA: ok dekuji (to mam teda kvalitne vypaseny dite; myslela jsem, kdyz dr. na 4m prohlidce rekla, ze takto vypadaji rocni deti, ze jsem se preslechla haha)
    MAAJAA: ok, diky.
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    PISISKVOR: to s tím spánkem a bděním (kulatá a ne moc kulatá záda) je normální a děje se to i v šátku
    s nosítky moc zkušeností nemám a ty co mám tak mám jen z nositky typu mei tai (právě pro to, že by mě nebavilo řešit to nastavování) jedinné nastavovací mám onbu a tam je nastavitelné minimum (jen popruhy - bederák nemá, taky není vhodné na delší nošení a není na nošení nesedících)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PISISKVOR: já myslím, že by ses v tom dusit neměla a zřejmě bych opravdu mrkla spíš po něčem s pevnějším bederákem. Mě se také trochu ohybá, ale já mám 71cm/8kg dítě teď v 12m..
    co jsem měla možnost zkusit, tak pevný bederák má má MoniLu a super je taky Sestrice, ale tam je to tuším bez křížení.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    CAMELLA: jasne, promyslim to. nezkousela jsem nic, mam jen tu tulu a toto a vic jsem na sobe nemela.
    a prijdou ti prosim te ty posl. fotky blby? jestli krom vlastniho uduseni a ohnutyho bederaku je to nejak relativne ok?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PISISKVOR: já bych si asi spis zkusila tu Andalu někde zkusit, případně i další nosítka - co jsi zkoušela?
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    VAMPY: no, zkusila jsem jo (viz nasl. foto), ale hodne spatne se mi v tom zije - mam to uz vylozene na zebrech a blbe se mi v tom dycha, protoze dolni zebra si tim padem stahuju k sobe. vzbuzuje to ve mne nutkani to ze sebe strhat a zhluboka se nadechnout. mozna mi to i vysvetluje, proc po prochazce je to pokazde o neco niz - pac jak dycham (nebo se o to aspon pokousim teda) tak se to proste tim soustavnym tlakem povoluje (plus teda gravitace - nebo ono to nekomu drzi na jednom miste celou dobu?)
    soucasne kdyz si ho dam tak vysoko, zacina se mne ohybat bederak (viz druhy foto). to necemu vadi? krom toho ze bude za chvili asi ve stavu jak kdyz to vytahne krave z tlamy.
    nasledujici 2 fotky jsou porizeny asi minutu od sebe, na prvni spi, na druhe je vzhuru, zmena utazeni zadna. takze mne z toho plyne, ze za to muze to decko! vypada to, ze kdyz je vzhuru a je nejak vzpruzeny, vzbuzuje to dojem, ze neni dostatecne zakulaceny, zatimco jakmile ve spanku ochabne tak je to ok (nicmene ta uplne puvodni fotka, kde visi jak pytel, tak tam spi). stejne se ale domnivam, ze po prochazce ted bederak bude zas jinde (nanestesti zrovna nikam nejdu, abych to mohla otestovat).
    zacinam se v tom trochu ztracet. mam blby telo, decko, velikost nositka, nebo vsecko:D
    cely mi to zacina byt dost neprijemny, jak nosim skutecne hodne a opravdu kazdej den, zacala jsem mit obavy, abych ji neublizovala. bohuzel slim verzi v pujcovnach zrovna nevidim, a mam cukani poridit Andalu slim.
    narovinu zeny, vidite v takovym nakupu potencial? nebo to proste mam ve vysledku v ramci moznosti dobre a s jinym nositkem to nebude jiny (bederak na zebrech atd.)?



    VAMPY
    VAMPY --- ---
    PISISKVOR: Ja bejt tebou ten bederak dam vys. Ono se to sice jmenuje bederak, ale u nositek je to spis podprsak..:
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam