• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    IFKA
    IFKA --- ---
    VAMPY: teď už maximálně 25 %
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    A uz tu slevu nemaj asi co?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GUDRUN: já mam po pravdě všechno v černé, tmave modré a tak :-D.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    IFKA: měli 70% slevu, vždyť to Gudrun dole píše :-D
    IFKA
    IFKA --- ---
    CAMELLA: to se zvládne jak, když nejlevnější kus stojí 260? nebo jsem něco prošvihla? :-o
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    CAMELLA: holciciho měli vic, ale i já jsem vybrala. a i podvlikacky pro sebe, za což jsem fakt ráda.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GUDRUN: Taky díky, 5ks Joha oblečků za 550 je super :-D
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    GUDRUN: diky za tip, objednala jsem asi 20ks obleceni pro obe deti (a pro miminko 6 kousku od Joha) za 2600 czk !! :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    Zalando má při nákupu v aplikaci slevu 70%, což píšu sem, protože tam mají značku Joha - super nosici oblečení pro prťata
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    IKARIE: můj syn mel lehký rozestup břišních svalů, cvičila jsem s ním, syn byl neodlozitelne dítě, v kočáru vůbec do roka prakticky nemohl být. Nosila jsem v satku, muž v nositku ve storchu a tělo má tak silně a pevné jako měloktere nenošené dítě okolo nás. Řekla bych, že v případě ergonomické nošení, správného uvazu nebo nastavení a nošení jeste tak málo, je to v pořádku. Pokud je mu v tom dobře a tobě také, dej na svou intuice, není co řešit
    Co se týká druhů nošení, satkove nositko je vždy o fous lepší pro dítě než ty pevná, protože se lépe vytvaruji, ale pevná jsou zase jednoduší pro maminku, záleží asi na tom, co vám bude vyhovovat.
    LAUDAM
    LAUDAM --- ---
    IKARIE: Ergobaby original, ty nejstarší 2 by měly být OK od cca 4 měsíců, ostatní už jsou moc tuhá....
    nejsem nosítková, ale určitě jsou na trhu cenově dostupná a mnohem pohodlnější nosítka než Tula, Kibi nebo Manduca. Doporučila bych nějakou regio skupinku a požádat je o donesení nosítek a vyzkoušet, u nás to takto funguje a sejde se tam klidně i 15 různých typů na odzkoušení, některé i na chvíli domů :)
    LAUDAM
    LAUDAM --- ---
    ANGIOLETTO: elastiky se prodávají kolem 800,-Kč max. Dávala jsem ho do našeho RC - do nosící skupiny na půjčování pro nedonošeňátka. Jinak - prodávají se všude po bazarech :)
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    ANGIOLETTO: neporadím, ale jestli ho ještě budeš mít, až se vrátím z porodnice (termín mám za necelé dva týdny) a jestli bude mimino slibovaný podmírák, možná bych ho vzala ;-)
    TERUSEZBUSE
    TERUSEZBUSE --- ---
    PISISKVOR: Andalu bych zkusila, ale zrovna ji nemeli, tak jsem zkusila to Kibi. Nakonec jsme usoudili, ze ma lepsi bederak, ale utahuje se smerem nahoru, coz muze hodne stve a pak mu pry taky vic tahalo zada. Tak asi pujdu do MoniLu a budu doufat, ze spravne. Na kriz jsem zkusila MoniLu, ale nakonec nosila vic rovne, to Kibi mi na to prijde moc tlusty na ramenou, ale mozny to je.
    IKARIE: ja bych byt tebou zasla jeste k jine fyzio, abys mela vic nazoru. Idealne nejaky otevreny bosobotam, noseni atd. Ja sla jen kvuli nozickam z bricha trochu krivejm k naky starsi skole a ta mi vicemene pohanila jak noseni (pry, ze vede ke skolioze-zadny odborny ani laicky clanek jsem o tom nebasla), tak latkovy pleny a ze jsem si mimi davala na uklidneni na rameno (na chvili). Ovsem nijak extra dobre mi nevysvetlila, kde vidi problem. Spis to vypadalo, ze “tyhle modni veci” automaticky neuznava. Ale i kdyz me ujistilo mnoho lidi o opaku, moje prirozena podrizenost autoritativnim doktorum zpusobila, ze jsem to nakou dobu mela v hlave a bala se o zdravi ditete.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    IKARIE: storchenwiege je šátkové a tím, že je vázací, se podle mého trochu snáz přizpůsobí.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    LAUDAM: diky za zkusenost.

    ja jsem to prave pred narozenim syna docela zkoumala a ergo - tedy tento model, maji pak novejsi otocne, ktere lze nastavit i na nevhodne noseni celem ven - mi prave vyslo stejne “vhodne” jako treba tula nebo manduca. ale pokud je to jinak, tak budu rada za upozorneni. na synovi jsem tam snad moc skod nenapachala, byl v nem prakticky jen behem cestovani.
    LAUDAM
    LAUDAM --- ---
    IKARIE: Nosila jsem syna v šátku od 2 kg, cvičení Vojtovky víc jak půl roku 4x a více denně. V šátku trávil klidně i 8 hodin denně, zejména po každém kojení (noc i den) kvůli refluxu a přidušování, doteď je v šátku spokojený, kočár nikdy neměl a vývoj je naprosto v pohodě, svalovku dohnal, když se začal více hýbat.
    Drtivá většina dětí má lehký břišní rozestup a reflux, upraví se to postupně, cvičení samozřejmě pomůže + každé dítě se vyvíjí jinak rychle - některé pase koníky ve 3m, jiné v 5m a později, každý prcek má své tempo :)
    Kdybych byla nosítková, volila bych šátkové nosítko ... nejsem si jistá, zda je Ergobaby vhodně ergo....šátek je za mě lepší.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    IKARIE: za mě - ta doba, kterou nosíš, je fakt krátká, takže i kdyby bych u toho klidně zůstala. kdyby si ho tam měla 8h denně, tak bych obavy chápala...
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    CAMELLA: no uplne ten klasicky “original”

    Nosítko ERGOBABY Original 2018 marine - Dětské-kočárky.cz ❤️
    https://www.detske-kocarky.cz/nosice/nositko-ergobaby-original-2018-marine.html
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    IKARIE: A dotaz č2 - jaký ergobaby máš? Jinak ale je to spis na tvém pohodlí imho
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam