• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    VAMPY: taky mám aloe a jsem z toho nadšená.... dokonce můj otesanek je v tom snadno nositelný...
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    GUDRUN: Ja si bez zkouseni koupila aloe toddler eu verzi a jsem velmi prijemne prekvapena. Ten dvojitej bederak je dost super vec
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    chci koupit prezkove nosítko z druhé ruky a nechce se mi dlouze vybírat a zkoušet. Monilu i Donkey jsem měla, v jiných verzích. vaham mezi Monilu Mezi a Donkey Toddler. Oba z krásných šátků. nošenec 77cm, 9,2kg, 14m. kdybyste měly radu, sem s ní :-)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    KATIA: Ono je to prostě o zvyku. Jsem jedna z těch osob, co s dítětem na břiše vařily, žehlily apod., ale vzhledem k tomu, že jsem dítě nosila od narození cca do pěti měsíců skoro pořád, prostě jsem to vnímala jako takový prodloužení období těhotenskýho břicha. Dávala jsem samozřejmě daleko větší pozor třeba u manipulace s horkým nádobím, ale nepřišlo mi to nijak extrémně náročný, víc jsem se třeba s dítětem v šátku bála chodit ze schodů.
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    KATIA: tak teď už naštěstí nakupuju jen zřídka, zásoby loví a vozí autem muž :-). Vařit se šátkem - nevím, já to nedělám, připadám si jak tyranosaurus s krátkýma ručičkama a bojím se, abych dítě nespálila, neopařila (o poničení šátku nemluvě, ale to je asi tak to nejmenší z rizik)
    KATIA
    KATIA --- ---
    SKLIBA: nakupuju v bezbariérových obchodech a dítě a batoh jsem se ani nepokoušela mít :-)) mně teda obecně dítě na břiše hrozně zavazelo, nechápu jak s tím někdo třeba vaří nebo tak.
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    KATIA: to je fakt krásný, jak co člověk to jiné preference, já na nákupy zase radši vždycky nosila, abych měla volné ruce a nemusela se tahat s kočárem, do batohu a případných tašek v rukách toho nasoumařím víc než do kočárku :-D
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    CAMELLA: díky..
    musím teda ještě poštelovat popruhy, ale co jsem dnes zkusila, tak mi přijde fakt super na mini-mimi... a to jsem na staršího měla doma dvě nosítka a šly o dům dál kvůli nepohodlnosti.. no hlavně žádné tahání cípů po zemi :-)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    KACHITA: Za mě to vypadá moc dobře, ale já s caboo nemám zkušenost :)
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    KACHITA: ps: vím, že dupačky jsou špatně, ale zkusila jsem to dnes na rychlo (resp.ze zoufalství po celonočním/denním nošení)..
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    Ahoj, kouknul by mi prosim nekdo, zda mam mimouse spravne v caboo? Mam zkusenosti jen se satkem, ale s vetsim ditkem :) dekuji!
    Fotky:
    https://photos.app.goo.gl/k5PmB3HpPQXAwq2h9
    HOZYM
    HOZYM --- ---
    :) Samozřejmě tanečky jsme zaplatili v době, kdy se naše představy ještě neprotinaly s realitou, a taky jsem si myslela, že vezmu kočár, do něj dítě a vše bude v pohodě. Člověk míní, dítě mění. Najdu nějakou podložku a uvidíme. Pochopila jsem ale, že v zimě se dítě prostě spíše neodkladá :)
    Díky všem za rady!
    KATIA
    KATIA --- ---
    PISISKVOR: chce to najít pro staršího kroužek, kde se snese i mimino. my jsme třeba chodili na cvičení, kde je dole kavárna s dětským koutkem, tak se dalo mimino odložit a starší cvičení nahoře v sále. nějaké kroužky třeba mají i v mateřských Centrech a tam nebývá problém být někde jinde s děckem. jinak v kavárnách jsem teda na gauč/lavici taky dávala. ale já teda nosila docela málo, zejm při nutnosti jet busem, jinak preferuju kočárek (krámy, nákup....).
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PISISKVOR: jo, já jsem byla zvyklá mít dítě na břiše a velký batoh na zádech (klidně s nákupem a notebookem, 5kg žádná míra), takže mi ta taška přijde dobrá (funguje tak, že použiješ přímo ji na ty svačinky atd), ale možná mě to vyvede z omylu - uvidíme. Každopádně já jsem taky dítě odkladala všude možně na zem/gauč/trávu a když už byla schopná se otáčet, tak mi občas chyběla možnost ohraničeného prostoru
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    HOZYM: ajo takto. tak to teda ristekpa, ze se poustis do takovych akci, jako je starsi dite na krouzku a mladsi v satku! prave proto, ze mimino bych nemela kam polozit a musela ho furt drzet na rukach, podobny akce zatim vubec neporadam. se starsi bych rada chodila na nejakej krouzek, ale tohle uz je naprosto mimo moje fyzicky moznosti, pac drzet toho zivyho a zvedavyho kojence na rukach v cizim prostredi, kde neni jak ho zabavit (kavarna)...tyjo to se radsi doma v poklidu podrezu ve vane, nez umrit takto:D to jsme na tom stejne, moje decko by takto tez nevydrzelo, radu nemam, jenom obdiv.
    JANISKA: ja ten dotaz vubec neshazuju!
    jak rikas, je to individualni.moje mimino od doby, co pase kone, strhava pripadnou deku tak, ze chmata po zemi, na to se ani nemuselo plazit (a v nositku vydrzi taky maximalne ty tri hodiny, ale cim min tim lip, takze vychazky volim tehdy, kdyz je unaveny a holt zbytek casu musi nejak pretrpet, tenhle hromadnej zivot s detma je pro me jeden velkej kompromis - proto chodit nekam na cas na krouzek, jak zvlada Hozym, to je pro me dalsi level pekla akorat).
    takze pokud jsem nechtela, aby chmatalo packama po podlaze/trave, ktera k tomu neni uplne urcena, tak nebylo kam ho odlozit, a v leze na zadech samo polozeny vydrzelo jen chvili, takze nejaky odkladani na deku je pro me no go uplne od zacatku, i kdyz v kombinaci s nosenim v satku to znelo jako sen - prave proto, ze resim kazdej gram, a kdyz uz nesu batoh s pitim pro me a pro starsi, plus svacinku, nahr. obleceni a dalsich par nezbytnosti, tak deka uz absolutne nepripada v uvahu.
    treba ta taska, co pise Camella, to by pro me tez nebylo, pac to bych musela vozit autem, nebot kdyz uz vyrazime, tak starsi se furt nekde zadrhava takze ve vysledku nejenze bych v kuse postavala s nositkem, ale jeste s kabelou omg - kriz, co nesu, je uz tak dost tezkej:)))

    zavidim a obdivuju!
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    HOZYM: Ještě jsem objevila tohle, na případné druhé mi to přijde jako fajn varianta :)

    Přebalovací taška a postýlka 2v1 | VENDA.cz - nejlevnější slevový portál se zboží
    https://cs.venda.cz/prebalovaci-taska-a-postylka-2v1/?rozumim_cookie

    Mají to teda za pár korun na Aliexpressu, tohle je jen nějaký český přeposílač
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    HOZYM: Já jsem pokládala mimino na zem (v interiéru i venku za dobrého počasí) na šátek. Měla jsem docela dlouhý a měkký, takže se mi to zdálo jako úplně pohodová varianta. Jo, šátek se o zem ušpiní, ale používala jsem takovej, kde mi nevadilo ho častěji prát. Jestli používáš nosítko, zvážila bych nosit s sebou nějakou skladnou látkovou přebalovací podložku - ta se ostatně hodí i k tomu šátku :). Pokud mladší kočárek nesnáší, fakt bych se na něj vykašlala, ono se to pravděpodobně zlomí časem (hodně dětí vezme kočár na milost víceméně až v době, kdy sedí a jdou do sporťáku).
    PISISKVOR: Já jsem mimina vyndavala vždycky, když začala být v šátku nespokojená nebo když jsem je potřebovala přebalit. Ono je to hodně individuální, starší zvládala být v šátku třeba tři hodiny, pak se nakojit a setrvat v něm další tři, ale třeba mladší víc než cca hodinu a půl v kuse nezvládala - pokud nebyla ospalá, chtěla spíš někam ven, měla ráda vlastní prostor. Takže mi to připadá jako dobrý dotaz.
    HOZYM
    HOZYM --- ---
    PISISKVOR: No školku bych asi zvládla, to jsme furt v pohybu. Ale ty tanečky nedám, to je cesta tam a zpět, každá s tříletakem určitě půl hodiny, tanečky na místě hodinu. Počkat můžu leda v kavárně, ale nějak nevím, kde tam dítě dát. Mimino spí v šátku max. hodinu a pak se začne kroutit. Ale i tak mi vrtá hlavou, pokud se mimino pokadi, co pak. Jsem začátečník v nošení na delší trasy, první jsem nosila max pro rohlíky a domů.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    HOZYM: a proc ze to mimino vlastne musis odkladat? ja teda nosim venku max 3h, takze nic velkyho, ale neodkladala jsem nikdy nikde, pac to technicky proste neslo. az ted posl. treba mesic (ma skoro 9m), kdyz nechci aby usnula, tak ji vyndam a drzim ji v naruci (na zem polozit nemuzu pac se plazi), ale to taky nevim jak budu resit v zime, proste nijak:D
    jestli ti jde o tu slozitost pri obstaravani starsi, tzn. sklanet se s deckem v nositku pri oblikani, obouvani a vyprazdnovani starsiho (obzvlast pri tom musime v terenu vypadat dost komicky), tak to je sice kolikrat morda, ale jinak to proste nepude (jako moc si neumim predstavit jak s sebou v batohu k tomu vsemu vlaci kilo nejake deky, kterou mimino odjakziva hnedka strhlo a bylo na hole zemi, a jeste ze si to necha libit - ze ho jen tak vyhodim na zem, bych si slizla)
    HOZYM
    HOZYM --- ---
    IKARIE: Já jezdím přes centrum Prahy do školky, a mimino v kočáru řve, takže výsledek je, že tahnu prázdnej kočár, mimino v šátku a starší dítě za ruku, to vše v pražský MHD, omg. Už to víckrát asi nedám, takže plan je nechat kočár doma, ale fakt někde musím odložit, není to výprava na 10 minut. Na zem jakože na podlahu nebo na zem venku? To leda v létě ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam