• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    HOZYM: a proc ze to mimino vlastne musis odkladat? ja teda nosim venku max 3h, takze nic velkyho, ale neodkladala jsem nikdy nikde, pac to technicky proste neslo. az ted posl. treba mesic (ma skoro 9m), kdyz nechci aby usnula, tak ji vyndam a drzim ji v naruci (na zem polozit nemuzu pac se plazi), ale to taky nevim jak budu resit v zime, proste nijak:D
    jestli ti jde o tu slozitost pri obstaravani starsi, tzn. sklanet se s deckem v nositku pri oblikani, obouvani a vyprazdnovani starsiho (obzvlast pri tom musime v terenu vypadat dost komicky), tak to je sice kolikrat morda, ale jinak to proste nepude (jako moc si neumim predstavit jak s sebou v batohu k tomu vsemu vlaci kilo nejake deky, kterou mimino odjakziva hnedka strhlo a bylo na hole zemi, a jeste ze si to necha libit - ze ho jen tak vyhodim na zem, bych si slizla)
    HOZYM
    HOZYM --- ---
    IKARIE: Já jezdím přes centrum Prahy do školky, a mimino v kočáru řve, takže výsledek je, že tahnu prázdnej kočár, mimino v šátku a starší dítě za ruku, to vše v pražský MHD, omg. Už to víckrát asi nedám, takže plan je nechat kočár doma, ale fakt někde musím odložit, není to výprava na 10 minut. Na zem jakože na podlahu nebo na zem venku? To leda v létě ne?
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    HOZYM: nas starsi uz kocar davno nema. ve skolce neodkladam, na tech 5 min vydrzi v nositku. kdyz jdem se starsim na hriste, doted jsem s sebou mela deku a odlozila malou normalne na zem. ted teda taky nevim jak to udelam - spis skrz obleceni, aby ji nebylo zima, pze v nositku je nalehko. mozna proste s sebou budu tahat jeste nakou softshellovou kombinezu v batohu. ale taky ji uz bude 6m, neni to partydenni novorozenec.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    HOZYM: Do kočárku starší...
    HOZYM
    HOZYM --- ---
    Ahoj, kam odkládate dítě, když nosíte na delší trase? Vyzvedávam starší ve školce, není tam kde odložit, stejně tak na tancování. Určitě to kazdej nějak dělá, akorát já nevím jak díky.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    Měl by někdo zájem o šátek Amazonas lollipop? Je starší, pořizovala jsem ho už z druhé ruky, ale plně funkční :)
    https://www.majka-shop.cz/satek-na-noseni-deti-amazonas-lollipop/
    Za 500,- a předání v Českém Brodě/Úvalech nebo občas i v Praze.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Koupila jsem si z druhy ruky za 900 tuhle bundu z bonprixu:
    Těhotenská a nosící bunda s podšívkou černá - bpc bonprix collection - bonprix.cz
    https://www.bonprix.cz/...i-bunda-s-podivkou-erna-936799/?shop=401147&wishlistItemIdShown=-575975953
    a musim rict, ze to vubec neni beztvary pytel, v ramenou sedi krasne, rukavy nejsou siroky, je hezky dlouha. Mam ji ve velikosti 38 a pri nyni v 6. mesici 164cm/62kg je stale spousta mista na bricho, takze tezko rict, jestli az se treba v listopadu ochladi a zacnu ji nosit, vubec ty postranni zipy vyuziju, ale asi spis jo. Uvnitr jde stahnout, takze i vytvarovat.
    Nosici vsadku jsem zatim zkousela jen s plysakem v satku, na kterym trenuju a podle me parada. Vsadka ma z druhy strany ten kozisek, co je v kapuci a na limci, takze je krasne teploucka. Opravdu jedina vec, kterou bych upravila, je velky otvor na hlavu ditete ve vsadce, takze tam prisiju patentku, aby mu netahlo na krk. A kdo je prsatej, tak jen upozornuju, ze i kdyz bonprix ma vetsi velikosti, tak na tohle bacha. Mam zatim pres prsa 100cm a ta 38 myslim bude bez vsadky v zime jen tak tak. S vsadkou v pohode.
    Kdyby byl nekdo skrt jako ja a nechtel utracet, tahle bunda by pro nej mohla byt reseni a moc dekuju id Katia za tip.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    mnohokrát jsem tu chválila svůj šátek Moisha Zephyr Laguna s merinem jako perfektní na podzim a zimu, pro děti tak od 3 měsíců dál (tak od 5 kilo), je to neuvěřitelně ňuňavý "svetřík". je to starší model a tak není moc k sehnání, ale tady ho zrovna ve fb skupině Moisha CZ/SK jedna paní nabízí, tak kdybyste ho některá chtěla zkusit... :) já kupovala za 4000 před dvěma lety. 2500 je fajn cena pokud je v top stavu.

    IKARIE
    IKARIE --- ---
    HOZYM: jestli jsi z prahy, tak tady maji i bazar: https://www.zkusnositko.cz/bazar-nositek

    mam s nimi moc dobrou zkusensot, kupovala jsem tam po narozeni dcery storchenwiege, pani mi poradila, vyzkouseli jsme, pomohla nastelovat. kdybych ted chtela koupit vetsi nositko, muzu tam toho storcha odvezt na protiucet, a ona ho da do bazaru.
    HOZYM
    HOZYM --- ---
    POZITRON: Díky, zkusím. Co teda případně sledovat, když kupuju z druhé ruky? Počítám s osobním předáním, tak co si zkontrolovat? Díky.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    HOZYM: satky a nositka do 2000
    Veřejná skupina Šátky a nosítka do 2.000kč(prodej i rady) | Facebook
    https://m.facebook.com/groups/104970086620920/
    kupovala jsem tam satek a v pohode. ale jasne, muzes mit smulu, to nikdo nezaruci.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    HOZYM: v tomhle je asi nejlepší Nosime děti, jinak sice pekelná skupina, ale přijde mi, že je to tam hodně striktní a nějaké velké excesy tam díky tomu při koupi nehrozí.
    HOZYM
    HOZYM --- ---
    Lama dotaz, kde nejlépe kupovat nositko z druhé ruky? Je nějaká relevantní a ověřená fb skupina? Budu shánět asi Fidellu/Praha, kdyby někdo tady náhodou nabízel..
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    rischino dela taky pekna..
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    IKARIE: Monilu jak ušije tak i poradí, mám u ní rozjednané šití onbu nosítka, tak mám v tomhle s ní zkušenost, je fakt milá :-)
    MYRTHIE1
    MYRTHIE1 --- ---
    IKARIE: Fidella má několik jednobarevných, případně jen trochu vzorovaných (šedočerná, světle zeleno tmavě zelená a tak..) https://fidella.org/en/baby-carrier/fusion
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GUDRUN: Lenka imho jiná než šátková nedělá ;)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    CAMELLA: není tam psané, jestli je šátkové, ale pokud by bylo, tak super varianta.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    IKARIE: A Andala má v těch svých expres nositkách taky jednobarevné růžové, sedě a modré verze
    Express nosítka - AndalaCare
    https://andalacare.cz/cs/32-expres-nositka
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    IKARIE: Lenka ted má i jednobarevná, sedá, modrá, růžová, zelená tuším :)

    Nosítko Lenka 4ever - Grey | Be Lenka
    https://www.belenka.cz/nositko-lenka-4ever-grey/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam