• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ULO: na fotkách není vidět, jak se upravuje šířka a výška sedu, takže bych řekla, že moc dlouho nevydrží. Jinak těžko říct, klasické polovázací nosítko. Rozhodně na první pohled nevypadá jako visítko :)
    ULO
    ULO --- ---
    Co si tak myslíte od pohledu o tomto nositku? Narazila jsem na nej v teď v obycejnem krame, když jsem sla koupit čtvrtky. Vypadá docela bytelně. Třeba na nem uvidíte nějaké mouchy hned ;).
    https://www.hema.nl/...ml?gclid=EAIaIQobChMI08nPo7uy5QIVWeN3Ch0mcgbmEAQYAiABEgIOMvD_BwE&gclsrc=aw.ds
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GUDRUN: tak Monilu mezi je u mě a docela rychle jsem si zvykla. je pohodlný a na běžný nošení po městě úplně v pohodě.
    LUCIMO
    LUCIMO --- ---
    PISISKVOR: to se v klidu podrezu doma ve vane...Voe, jsem si vzbudila dite! :-D
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    no mě všechny široký a tvarovaný bederaky štvaly, ale to měl prcek 6-7kg. Teď má přes 9kg. je ke mně na cestě Monilu mezi z šátku Solnce Genesis Timetravel, to celé za dvojku, takže jsem to riskla, myslím, že kdyžtak prodám...
    a budu prodávat RS Oscha Okinami Eventide, je to krásný, ale chci bavlnaka, kdyby měl někdo náhodou tady zájem.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    KLAIR: Prave. V Eli se mi deviti kilovy dite proneslo (verze 0+) a v aloe toddler je to jedna basen
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    VAMPY: taky mám aloe a jsem z toho nadšená.... dokonce můj otesanek je v tom snadno nositelný...
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    GUDRUN: Ja si bez zkouseni koupila aloe toddler eu verzi a jsem velmi prijemne prekvapena. Ten dvojitej bederak je dost super vec
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    chci koupit prezkove nosítko z druhé ruky a nechce se mi dlouze vybírat a zkoušet. Monilu i Donkey jsem měla, v jiných verzích. vaham mezi Monilu Mezi a Donkey Toddler. Oba z krásných šátků. nošenec 77cm, 9,2kg, 14m. kdybyste měly radu, sem s ní :-)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    KATIA: Ono je to prostě o zvyku. Jsem jedna z těch osob, co s dítětem na břiše vařily, žehlily apod., ale vzhledem k tomu, že jsem dítě nosila od narození cca do pěti měsíců skoro pořád, prostě jsem to vnímala jako takový prodloužení období těhotenskýho břicha. Dávala jsem samozřejmě daleko větší pozor třeba u manipulace s horkým nádobím, ale nepřišlo mi to nijak extrémně náročný, víc jsem se třeba s dítětem v šátku bála chodit ze schodů.
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    KATIA: tak teď už naštěstí nakupuju jen zřídka, zásoby loví a vozí autem muž :-). Vařit se šátkem - nevím, já to nedělám, připadám si jak tyranosaurus s krátkýma ručičkama a bojím se, abych dítě nespálila, neopařila (o poničení šátku nemluvě, ale to je asi tak to nejmenší z rizik)
    KATIA
    KATIA --- ---
    SKLIBA: nakupuju v bezbariérových obchodech a dítě a batoh jsem se ani nepokoušela mít :-)) mně teda obecně dítě na břiše hrozně zavazelo, nechápu jak s tím někdo třeba vaří nebo tak.
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    KATIA: to je fakt krásný, jak co člověk to jiné preference, já na nákupy zase radši vždycky nosila, abych měla volné ruce a nemusela se tahat s kočárem, do batohu a případných tašek v rukách toho nasoumařím víc než do kočárku :-D
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    CAMELLA: díky..
    musím teda ještě poštelovat popruhy, ale co jsem dnes zkusila, tak mi přijde fakt super na mini-mimi... a to jsem na staršího měla doma dvě nosítka a šly o dům dál kvůli nepohodlnosti.. no hlavně žádné tahání cípů po zemi :-)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    KACHITA: Za mě to vypadá moc dobře, ale já s caboo nemám zkušenost :)
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    KACHITA: ps: vím, že dupačky jsou špatně, ale zkusila jsem to dnes na rychlo (resp.ze zoufalství po celonočním/denním nošení)..
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    Ahoj, kouknul by mi prosim nekdo, zda mam mimouse spravne v caboo? Mam zkusenosti jen se satkem, ale s vetsim ditkem :) dekuji!
    Fotky:
    https://photos.app.goo.gl/k5PmB3HpPQXAwq2h9
    HOZYM
    HOZYM --- ---
    :) Samozřejmě tanečky jsme zaplatili v době, kdy se naše představy ještě neprotinaly s realitou, a taky jsem si myslela, že vezmu kočár, do něj dítě a vše bude v pohodě. Člověk míní, dítě mění. Najdu nějakou podložku a uvidíme. Pochopila jsem ale, že v zimě se dítě prostě spíše neodkladá :)
    Díky všem za rady!
    KATIA
    KATIA --- ---
    PISISKVOR: chce to najít pro staršího kroužek, kde se snese i mimino. my jsme třeba chodili na cvičení, kde je dole kavárna s dětským koutkem, tak se dalo mimino odložit a starší cvičení nahoře v sále. nějaké kroužky třeba mají i v mateřských Centrech a tam nebývá problém být někde jinde s děckem. jinak v kavárnách jsem teda na gauč/lavici taky dávala. ale já teda nosila docela málo, zejm při nutnosti jet busem, jinak preferuju kočárek (krámy, nákup....).
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PISISKVOR: jo, já jsem byla zvyklá mít dítě na břiše a velký batoh na zádech (klidně s nákupem a notebookem, 5kg žádná míra), takže mi ta taška přijde dobrá (funguje tak, že použiješ přímo ji na ty svačinky atd), ale možná mě to vyvede z omylu - uvidíme. Každopádně já jsem taky dítě odkladala všude možně na zem/gauč/trávu a když už byla schopná se otáčet, tak mi občas chyběla možnost ohraničeného prostoru
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    HOZYM: ajo takto. tak to teda ristekpa, ze se poustis do takovych akci, jako je starsi dite na krouzku a mladsi v satku! prave proto, ze mimino bych nemela kam polozit a musela ho furt drzet na rukach, podobny akce zatim vubec neporadam. se starsi bych rada chodila na nejakej krouzek, ale tohle uz je naprosto mimo moje fyzicky moznosti, pac drzet toho zivyho a zvedavyho kojence na rukach v cizim prostredi, kde neni jak ho zabavit (kavarna)...tyjo to se radsi doma v poklidu podrezu ve vane, nez umrit takto:D to jsme na tom stejne, moje decko by takto tez nevydrzelo, radu nemam, jenom obdiv.
    JANISKA: ja ten dotaz vubec neshazuju!
    jak rikas, je to individualni.moje mimino od doby, co pase kone, strhava pripadnou deku tak, ze chmata po zemi, na to se ani nemuselo plazit (a v nositku vydrzi taky maximalne ty tri hodiny, ale cim min tim lip, takze vychazky volim tehdy, kdyz je unaveny a holt zbytek casu musi nejak pretrpet, tenhle hromadnej zivot s detma je pro me jeden velkej kompromis - proto chodit nekam na cas na krouzek, jak zvlada Hozym, to je pro me dalsi level pekla akorat).
    takze pokud jsem nechtela, aby chmatalo packama po podlaze/trave, ktera k tomu neni uplne urcena, tak nebylo kam ho odlozit, a v leze na zadech samo polozeny vydrzelo jen chvili, takze nejaky odkladani na deku je pro me no go uplne od zacatku, i kdyz v kombinaci s nosenim v satku to znelo jako sen - prave proto, ze resim kazdej gram, a kdyz uz nesu batoh s pitim pro me a pro starsi, plus svacinku, nahr. obleceni a dalsich par nezbytnosti, tak deka uz absolutne nepripada v uvahu.
    treba ta taska, co pise Camella, to by pro me tez nebylo, pac to bych musela vozit autem, nebot kdyz uz vyrazime, tak starsi se furt nekde zadrhava takze ve vysledku nejenze bych v kuse postavala s nositkem, ale jeste s kabelou omg - kriz, co nesu, je uz tak dost tezkej:)))

    zavidim a obdivuju!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam