• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    POZITRON: Navíc hrozně záleží na značce a na tom, jak je konkrétní šátek střižený, jsou delší a kratší velikosti 5 :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    POZITRON: Jj, zanošený bývá o trochu delší, protože se i trochu vytahá. Jinak po pravdě myslím, že je lepší brát 6, protože je víc uni a i se líp prodává, 5 bych brala pro konfekci 36 a méně.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KEMENTARI: takze satek, kdyz se zanosi, je pak delsi? tim, ze uz neni tuhy a nepoddajny a lip se utahne? ja jsem prave z tabulek na netu vycetla, ze by mi stacila 5 a ty, ktera jsi o dost stihlejsi, ted pises, ze kriz s kapsou jen tak tak, tak jsem z toho zmatena. ja budu mit po porodu konfekcni velikost v horni pulce tela urcite 40. snad tedy s krouzkem to bude ok. vetsi hubnouci ambice mit nejakej cas po porodu spis nebudu.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    POZITRON: Ten muj novy ma asi 4,20 metru – je to velikost 5. Pak mam jeste jeden stary, hodne zanoseny pruhovany, ani znacku nevim (je po kamaradce), a ten je delsi. A vaze se s nim skvele, jak je hodne jetej.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    POZITRON: tu větší. Ale na zanoseny šátek kolem 270g by stačil menší.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    AOTEAROA:
    AOTEAROA: to vypada dobre, diky. velikost krouzku mas na fotce jakou?
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    POZITRON: a jedna vlastní fotka, jestli se povede nahrát.



    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    POZITRON:
    Našla jsem narychlo z mobilu jeden obrázek na ukázku jak se kroužek dává místo uzlu.

    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KEMENTARI: jo, da, pridavam se k tvemu dotazu s prosbou o popis, jak na to. onehda jsem zahlidla nekde na facebooku ze tim resi i situace, kdy je satek na uzel uz moc kratky a zeny psaly, ze pry to prave s krouzkem vypada lepe, ale uz jsem to zpetne nenasla.

    a o jake delce satku je rec? ty jsi hodne stihla, tak jen pro predstavu.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    Tak mam novej satek (tenhle: https://www.satkyanositka.cz/...rganicka-cesana-bavlna-d646_1024439298.htm#detail-anchor-description) a kdyz uvazu kriz s kapsou uvnitr, na zadech mi zbyde tak akorat satku na zavazani uzle. Ale ten uzel je obrovskej.
    Da se to misto uzle zakoncovat krouzkama? Bude to drzet? A jak velky krouzky si mam koupit, M nebo L? Satek ma gramaz 272g/m2, 100% bavlna, zatim je docela hutnej, neni zanosenej.
    LUCIMO
    LUCIMO --- ---
    PISISKVOR: asi zalezi, kde žiješ. Ja jak jsem z malého města, tak mi dala tip segra a na prvni sraz jela se mnou. A kdybych chtela, posílají mi holky pozvánky na mobil.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    LUCIMO: to jsou ty srazy, co se domlouvaji pres FB, ze? ja ho prave nemam a i pres peclive zvazeni (nebo spis prave proto) jsem se rozhodla, ze zustanu o tuto skvelou vec nadale ochuzena a za zkouseni nositek zaplatim velkej ranec z pujcovny. on to leckde zas takovej ranec neni (aneb 30kc za den me skutecne nezruinuje), ale nekdy to uplne levny nemaji a kdyz zapocitam dopravu tam a zpet, tak je to docela draha sranda, na to, ze z toho treba nic neni:D

    aktualne porovnano lenny upgrade a andala (slim). kdyby to nekdy nekoho zajimalo, lenny ma uzsi zadovou operku v obou smerech (to jsem si, pravda, mohla nacist dopredu; nevim, ze me to nenapadlo), takze je to nejen pro utle maminky, ale i miminka (ten muj veprik je tam nacpanej tak, ze to vypada, ze to zachvili praskne, a to ma necelej rok, muz taky valil oci co to jako je).
    co je ale zrada, tak ackoliv polstrovani na ramennich popruzich je stejne dlouhe jako u andaly slim, tak ty samotne cerne pasky, kteryma se to utahuje (nejde mne na jazyk nazev), jsou o kus kratsi, vyrazne. takze je mam povolene uplne na max a taktak to zapnu, dalo mne to teda dost prace to tam vubec narvat. takze podle me je to nejen pro hubene, ale i male (jsem stihla a i kdyz nejsem uplne subtilni postavy, tak rozhodne nejsem zadna vzperacka).
    jinak ale nositko se jevi pohodlne (srovnatelne s andalou)
    MYRTHIE1
    MYRTHIE1 --- ---
    AOTEAROA: Třeba tady, dole mají rozepsané ty velikosti. Třeba moje holka nosí teď oblečení cca 98, budou jí tři roky a mezi nožičkami to máme ještě stažený skoro na max. http://www.vekanositko.cz/satkovanositka/rostouci-nositko-tanecnice-s-cernou/
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    MYRTHIE1: To mě zaujalo, mohla bys hodit prosím nějaký link na produkt? Případně aspoň vlastní fotky? Ale spíš abych věděla co přesně to je.
    MYRTHIE1
    MYRTHIE1 --- ---
    PISISKVOR: Moje VeKa třeba tohle všechno taky splňuje a rostoucí je tak od vel. 80 do čtyř let.. jen mi teda dost vadí zapínání bederáku na bok. Ale to bohužel dělaj už skoro u všech se mi zdá. A ač se dá křížit, tak ji nakonec taky nekřížím a je to pohodlné (hlavně je to nasazení o dost rychlejší)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    CAMELLA: Jo například moje lenny up křížení má a přesto jsem ho téměř vůbec nepoužívala. Zjistila jsem že mi je příjemnější nechávat popruhy zapnuté a jen je navlíknout, což při křížení nejde. Asi.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PISISKVOR: Akorat si ověř to křížení, třeba ty sestrice nemaj - ale maji prý super popruhy, takže i zarytí "křižáci" jsou prý spokojený.
    LUCIMO
    LUCIMO --- ---
    PISISKVOR: ja mam lenny up, ted je i nejaka verze pro hubeňoury, snad grade, nebo jak jsem maximálně spokojena. Přesto doporučuji zkouset, idealne na lokálním srazu, je fakt spousta moznosti. A treba fidella, kterou velebí moje segra mi moc nevyhovuje, protoze me tlačí v podpaží.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    CAMELLA: to mi zas otevrelo novej svet - nektery ty znacky vubec neznam, norim se hloubs a hloubs a uplne citim, ze to dalsi nositko nebude moje posledni:D
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    IKARIE: Ne, to jsem já přehledla :)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    CAMELLA: sestrice ma moznost krizeni? to mi asi uplne uniklo sakris
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    CAMELLA: ajo, ja prave chtela uni:D ale tak umim si i predstavit, ze bych mela to jednovelikostni (myslela jsem, ze ty zipy jsou vsude prave; jinak prave to, co pises, jsem cetla v nejake recenzi, tak to asi nebude problem u tebe).
    GUDRUN: i see.
    AOTEAROA: "nadmerny oser" :D tyjo to je bozi nabidka, diky, promyslim!
    CAMELLA: super, diky (ja vubec nemam nervy to guglit, potrebuju to takhle polopate:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam