• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    LUCIMO: to jsou ty srazy, co se domlouvaji pres FB, ze? ja ho prave nemam a i pres peclive zvazeni (nebo spis prave proto) jsem se rozhodla, ze zustanu o tuto skvelou vec nadale ochuzena a za zkouseni nositek zaplatim velkej ranec z pujcovny. on to leckde zas takovej ranec neni (aneb 30kc za den me skutecne nezruinuje), ale nekdy to uplne levny nemaji a kdyz zapocitam dopravu tam a zpet, tak je to docela draha sranda, na to, ze z toho treba nic neni:D

    aktualne porovnano lenny upgrade a andala (slim). kdyby to nekdy nekoho zajimalo, lenny ma uzsi zadovou operku v obou smerech (to jsem si, pravda, mohla nacist dopredu; nevim, ze me to nenapadlo), takze je to nejen pro utle maminky, ale i miminka (ten muj veprik je tam nacpanej tak, ze to vypada, ze to zachvili praskne, a to ma necelej rok, muz taky valil oci co to jako je).
    co je ale zrada, tak ackoliv polstrovani na ramennich popruzich je stejne dlouhe jako u andaly slim, tak ty samotne cerne pasky, kteryma se to utahuje (nejde mne na jazyk nazev), jsou o kus kratsi, vyrazne. takze je mam povolene uplne na max a taktak to zapnu, dalo mne to teda dost prace to tam vubec narvat. takze podle me je to nejen pro hubene, ale i male (jsem stihla a i kdyz nejsem uplne subtilni postavy, tak rozhodne nejsem zadna vzperacka).
    jinak ale nositko se jevi pohodlne (srovnatelne s andalou)
    LUCIMO
    LUCIMO --- ---
    PISISKVOR: ja mam lenny up, ted je i nejaka verze pro hubeňoury, snad grade, nebo jak jsem maximálně spokojena. Přesto doporučuji zkouset, idealne na lokálním srazu, je fakt spousta moznosti. A treba fidella, kterou velebí moje segra mi moc nevyhovuje, protoze me tlačí v podpaží.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    CAMELLA: to mi zas otevrelo novej svet - nektery ty znacky vubec neznam, norim se hloubs a hloubs a uplne citim, ze to dalsi nositko nebude moje posledni:D
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    IKARIE: Ne, to jsem já přehledla :)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    CAMELLA: sestrice ma moznost krizeni? to mi asi uplne uniklo sakris
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    CAMELLA: ajo, ja prave chtela uni:D ale tak umim si i predstavit, ze bych mela to jednovelikostni (myslela jsem, ze ty zipy jsou vsude prave; jinak prave to, co pises, jsem cetla v nejake recenzi, tak to asi nebude problem u tebe).
    GUDRUN: i see.
    AOTEAROA: "nadmerny oser" :D tyjo to je bozi nabidka, diky, promyslim!
    CAMELLA: super, diky (ja vubec nemam nervy to guglit, potrebuju to takhle polopate:)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PISISKVOR: Zumbucca, Rischino, Sestrice, Kavka, Donkey...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PISISKVOR: Na tom jejím zipy nejsou :). Ty jsou jen na UNI/Uni start. A jako když to asi umíš nastavit tak dobrý, ale mě se to nějak otočilo a udělalo to problém
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    PISISKVOR: Já mám Lenny Lamb a ty z šátku jsou rozhodně boží. Ale nevím jak by ti vyhovoval bederák, je měkký. Mně je nosítko stále pohodlné, i když mám rostoucí a synovi je už malé, respektive na léto a na doma by to šlo, ale nabalený už by to měl do půlky zad a má moc dlouhé nohy, syn teď měří 94 cm. Nevydržím ho už vůbec nosit dlouho, max třeba 20 min jsem nosila, páč stejně začal konečně chodit a jezdit, nicméně nepohodlí jsem v tom nosítku nikdy nepocitila. Kdybys měla zájem, pošlu poštou na vyzkoušení třeba na týden, ale chápu že to je pro tebe asi nadměrný oser :-)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    PISISKVOR: Monilu mezi žádný zipy nemá takže nevím o čem je rec
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    CAMELLA: aha, o tech zipech jsem cetla, ale nevedela jsem, ze je to az tak spatny...
    GUDRUN: ajo. a zipy ok? viz co pise Camella

    prosim, na jakou znacku se mam teda zamerit, kdyz chci pohodlny, kvalitne polstrovany ramenni popruhy s moznosti krizeni a sirokej, pohodlnej, ale zaroven pevnej bederak, kterej mne nebude sjizdet? a jeste aby sla slim verze. nemam potrebu to predem zkouset, pac krom darovane manduky, ktera byla krok vedle ve vsech smerech, jsem vsechny 4 nositka trefila v pohode i bez zkouseni.
    chtela jsem si nechat usit monilu z vl. satku, ale zakazkovou vyrobu maji pozastavenou do odvolani, a po infu o tech zipech me to asi odrazuje uplne. lenka byla skvela do doby, nez pribralo dite/material nositka povolil, nebo co se presne stalo, a zacalo mi sjizdet.
    chtela jsem kouknout na aloe, ale nemaji funkcni web (FB nemam), jeste jste tu drive zminovali lenny lamb, jako pohodlne? a jeste neco?
    s andalou jsem stale mega spokojena, akorat jsem musela odparat prezky na ramennich popruzich, protoze pri noseni na kriz je to akorat utrpeni (nechapu, proc to nemaji odnimatelny stejne jako lenka).
    takze sice mam v cem nosit ale potrebuju se akutne utesit.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    PISISKVOR: já jsem do jednovelikostniho šla kvůli množství nastavovatek a ceně. Jsem spokojená. kupuju z druhe ruky a prodám asi s drobnou ztrátou.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PISISKVOR: mě třeba monilu štvalo tím způsobem nastavení, ty zipy totálně zničily ten šátek, že kterého je to udělané. Navíc mi připadá, že u těch hodně rostoucích nosítek je to vždycky trošičku o kompromisu fčnosti a pohodlí. a když máš velké dítě, je možné, že se použití jednovelikostního nosítka stejně nakonec nevyhneš (zkoušela jsem dát do mojí foreverky kluka mojí kamarádky a už v cca 1,5 roce mu to bylo malé)
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    v pripade monilu, jakej ma vyznam mit jednovelikostni nositko urceny na 1 obdobi, misto uni verze, sestelovane na konkr. potreby?
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    Děkuju ještě jednou za tipy, po proběhlé nákupní horečce mám nakonec ten svůj vytouženej AW kabát, kapsu od Nije (z druhé ruky) a na cestě ještě jeden šátek (doma mám aktuálně jeden svůj a jeden půjčenej). Zatím je to pár dní, ale ze všeho jsem nadšená, co ty věci přišly, kočár jsem ještě nevytáhla, s nosítkem/šátkem si připadám mobilní skoro jako za bezdětna. :)
    LUCIMO
    LUCIMO --- ---
    POZITRON: moje sfiňky přivezlo dpd.
    A gratuluju! Miluju jejich satky na omak. Akorat mladá uz se skoro nenosí, furt chce chodit a na poponeseni mam RS, na hory nositko...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    POZITRON: Já mám tři nosítka - onbuhimo, Andala tai a klasickou Lenku 4ever a k tomu teď už jen 3 šátky a jedno RS;)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    AOTEAROA: tak to jsem rada. :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    POZITRON: No rozhodně velmi skromná! Já mám nosítko a dva šátky od minula. A k tomu teď dva nové šátky a to jsem v druhém trimestru :-)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    AOTEAROA: jo, ted doufam, ze me manzel nezabije. :) ale tak beru to, ze jsem si koupila darek k vanocum a dalsi porizovat nebudu. jeste mam manducu sling z druhe ruky, ten bude na prvni mesice na doma, pak se ho zbavim a z minula tulu free to grow, takze to je naopak skromna sbirka, no ne? 3 kousky i s nositkem.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    POZITRON: takže to klaplo?? :-) super.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam