• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    KAI
    KAI --- ---
    LAUDAM: já mám 162 cm a kojení v šátku jsem nakonec zmástrovala v pohodě. Ale v zime jsem tomu myslim moc neholdovala, to spis ta kavarna.

    LAUDAM
    LAUDAM --- ---
    Ty jo, v šátku nosím děti už několik let a kojila jsem v něm taky jen párkrát. Viděl jsem kojit různě staré děti a zjistila jsem jednu věc - jde to dobře když je mamina 170 cm vysoká a víc, dítě má navázané níž, pak jen lehce povolí a dítě pije, nebo když má bradavka velký rádius - tzv. "vytahaná prsa" - mám sotva 160, když povolím do správné pozice, dítě mě visí u pomalu u kolen a prsa mi drží tam, kde jsou - max 2 cm hore/dole a v šátku kojím jen v nouzi, když to jde, vyvážu a znovu navážu, vyřešila jsem teplým kabátem, málo vrstvama a dítě v teplém merino kompletu :)
    SRUBKA
    SRUBKA --- ---
    Pri kojeni novorozence v satku, jsem uvaz nijak nepovolovala, proste jsem jen hrabla pro prso a nastelovala ho k miminu, vetsinou bylo dite zlehka natocene hlavou na jednu nebo druhou stranu, takze melo i volny nos. Kolikrat se prte kojilo uz pri navazovani - dotahovani, tak melo pak prso k dispozici celou prochazku. Bez tohodle skillu bych se pri prechodu na dve deti asi zblaznila, dost mi to vse zjednodusilo. Jasny, ze kazdej ma jinaci postavu a jinak "flexibilni" prsa, takze je asi potreba si v klidu domova vychytat svuj styl. Stoji to za to kazdopadne.
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    AOTEAROA: Přidávám se. Ač jsem v šátku nosila každý den, kojila jsem v něm všehovšudy asi dvakrát. Bylo mi to strašně nepohodlný a ten úvaz už byl pak stejně tak divnej, že odvázat, nakojit a znovu uvázat mi přišlo jednodušší.
    IFKA
    IFKA --- ---
    PISISKVOR: kvůli tomu jsem na druhý dítě měla hodně teplý kabát od AW, abych minimalizovala štrachání s vrstvami. Rozepnout a rozvolnit je půl minuta, na začátku teda klidně daleko víc, dotažení taky tak. Na kojení jsem pridržela kabát přes dítě nebo zapnula. Borcení do stran jsem neregistrovala, člověk si dotáhne v kterékoliv fázi vnitřní nebo vnější pramen šátku podle toho, co potřebuje.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    Na kojeni v satku bych fakt ocenila edukacni video. Nikdy mimto neslo. Vzdycky jsem to dite udusila tom prsem tak leda
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    tyjo, ja to stejne nechapu:) nositko nebo satek (tim hur), stejne musite rozepnout bundu, abyste to povolily a pak zas utahly, ne? plus preci kdyz to povolim, tak mekkej beztvarej novorozenec se mne v tom zbori, takze nez po dokojeni utahnu, tak ho tam musim trochu sestelovat at tam neni zborenej=uplny odhalovani bundy, mikiny.
    mam lednovy mimino a venku sem nikdy nekojila, vim ze to nejak jde a musi to byt proveditelny, ale pro me teda vubec:)
    IFKA
    IFKA --- ---
    POZITRON: co si pamatuju, měla jsem grif, že povolíš úplně na volno uzel, rozvolníš úvaz v protisměru, až co se normálně utahuje, tzn od konců. V lehkým předklonu povoluješ ten kříž pod nožičkami dítěte a takovým lehkým natřepáváním ho sklepeš o těch 10-20 cm níž a našteluješ ke straně. Je možný, že jedna strana půjde lépe. A když je dítě maly, tak mu držet prso vstříc tlamičce a pomoct štelovat.
    Se dvěmi dětmi to byla záchrana a kýbly ušetřených nervů. Celkem se s tím dá i chodit.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    POZITRON: je to děsně jednoduchý, musíš mít nějaký kojící triko nebo hluboký výstřih a pak prostě povolit šátek a kojíš.

    No a kdyby se ti to nepovedlo, tak nejsi sama. Měla jsem dítě v dubnu, takže jsem chodila brzy nalehko, a přesto jsem se kojit v šátku NIKDY nenaučila. Prostě mám ty prsa někde na břiše, nebo co, plus moje dítě si v puse to prso neudrželo.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    KEMENTARI: nosím trička s velkym výstřihem, takže prostě vytáhne ven, má na to vskutku profi hmat. ale je mu rok a půl. když byl malej, musela jsem mu pomáhat, štelovat nás, povolit trochu. ale dalo se i za chuze, resp zastavit - povolit - jít a kojit - zastavit, utáhnout - jen ten uzel vzadu, ne celej uvaz. Nosila jsem jen v ksk.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    GUDRUN: A co mas na sobe? Kudy ty prsa vyndava? A jde to i v KSK, nebo je potreba nejaky volnejsi uvaz?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    POZITRON: Jen povolíš šátek a tím dostaneš prcka níž - zkusím najít nějaké foto :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    POZITRON: šátek nebo nosítko, princip je stejnej, jen se v šátku hůř povoluje, tak se vyplatí vázat trochu níž. já bych ti ráda poradila, ale přijde mi to tak zjevný (vyndám prso, dám dítěti do tlamky), že nevim, co radit, začátky si nepamatuju. mám opacnej problém, pan si z toho v nositku dělá samošku a já to nemám vůbec pod kontrolou, tahá na střídačku jedno druhý... asi to půjde líp, až se trochu ustálí laktace a budeš mít prsa mekci, jestli to je ten problém?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KLAIR: prave, to by bylo se dvema peklo. navic starsi ma obdobi, kdy se trasa prochazky musi ridit podle nej, jinak rev, vztekani, navic ma obdobi, kdy venku odmita vylezt z kocaru. vylejza jen v bytech, hernickach a podobne, vyjimecne chce jit sam od zastavky domu, coz je asi 300m. :/
    IFKA: kojit v satku by byl sen, to by vyresilo muj problem genialne, jen si neumim predstavit, jak bych udelala. :( to bych se chtela naucit.
    GUDRUN: zatim ho nosim jen v satku, dneska jsou mu 2 tejdny, nositko mame tulu free to grow, u ktere uvadi od narozeni, ale nezda se mi to, nerisknu to.
    IFKA
    IFKA --- ---
    Na kojení v zimě byl geniální nákrčník, takový tunel okolo krku s kusem pleteniny, co kryla výstřih a oblast okolo ramen, tuším, že z háemka
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    POZITRON: je pricuclej i venku. jen zakrytí krku nemám moc vychytaný. aspoň se otuzuju. neumím si představit, že bychom chodili kojit někam za tím účelem. nosítko právě považuju za geniální v tom, že ho tam i nakojim za provozu. takže neřve :-)) teď to není už důležitý, bude mu rok a půl, ale minulou zimu nám to fungovalo krásně.
    IFKA
    IFKA --- ---
    POZITRON: první dítě jsem odvázala a přikryté pod přeloženým šátkem a bundou nakojila. trochu eskamontérské, ale jinak by byl megařev. nikdy nenastydla. akorát jsem byla asi trochu jako exot. u druhého jsem se naučila napohodu kojit v šátku/nosítku klidně i za chůze (rsp. pobíhání za prvním dítětem), což mi u prvního kdovíproč vůbec nešlo. chce to akorát vymakat dobře oblékání a kde co povolit, ale do půl minuty je reálný mít dítě přicuclý.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    POZITRON: šla jsem do kavárny. ale to se s jedním dělá lépe než se dvěma
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Jak to delate, kdyz je zima, venku s kojenim? Kdyz si mimco behem prochazky vzpomene, ze chce pit, jste zrovna nekde v parku a domu je to 20 minut? Vydrzet 20 minut revu, nebo nakojit nekde venku na lavicce? Co az bude teplota pod nulou? S kocarem si dovedu predstavit, ze bych nakojila i s fusakem, s satkem bych ho musela vyndat z satku a to mu bude zima. :/ Abych tahala fusak nebo deku, to bych musela mit velkej batoh a stejne nez bych ho oblikla/zabalila.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    AOTEAROA: diky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam