• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    IFKA: Super, dekuju! To tvoje je taky moc pekny, jen kdyby melo po cely plose jen vzor makovicek... Na te male plose me strasne irituje, jak je vzor preruseny temi kohouty.

    IKARIE: Rozumim. Mam prvni dite, takze na to opecovavani je nejak vic kapacit... asi to risknu.

    PISISKVOR: Aha, to je dobry uhel pohledu. Na Facebooku v inzeratech vecne ctu informace typu "prane jednou v ekologickem prostredku", tak jsem nabyla dojmu, ze castejsi prani nez kdyz kvete zlate kapradi nositkum nejak fatalne skodi. Hm, ale to je asi blbost.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    KEMENTARI: jo a jeste to ma ty sedy pasky misto cernych! tam podle me prani vubec nebude videt. kupuj:D
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    KEMENTARI: to je krasny, kup si ho!:D
    to, co pise Ikarie, je sice pravda, ale s tmavyma nositkama to podle me neni o moc lepsi, maji zase jiny nevyhody.
    mela jsem tmave cervenou Manduku a Tulu mam cernou, oproti tomu jsem pak mela Lenku Folk, ktera je hodne podobna tomu tvymu. tu Lenku jsem musela casto prat, protoze dite to hrozne zaslintavalo i pres slintacky (pokazde se na jedne strane nejak nepochopitelne svezl a dite doslintalo spoj zadove operky a popruhu), a na te Lence to z nejakyho duvodu silene zatuchalo, tak moc, ze po par nosenich to muselo do pracky. i pres x prani se ta svetla latka samozrejme ani nehla, sepraly se jen ty cerny pasky. oproti tomu prani tmavych nositek se zacalo brzo podepisovat (urcite nekdo bude oponovat, ze praci prostredek, pracka, tvrda nebo kdovijaka voda - ano, urcite, ale predeslu, ze jsem vzdy prala maximalne setrne a s minimem prasku nebo i uplne bez). Tula je furt v pohode, ale ta Manduca skoncila dost hrozne. nebyt toho, ze ty zaslintany casti na Lence pachly, nebylo by to poznat, zatimco oslintana Tula i Manduca byly videt snad na kilometr (a blbe se to pralo, z Manduky jsem to uz nevyprala, pritom to zaslintaval kojenec, kterej skoro nejedl, takze maximalne stopy po UM). navrch tu tmavou barvu muze pry i dost vysisovat slunce, psali nejaci lidi nekde na internetech.
    ja bych si ho teda koupila uplne okamzite, skoda, ze uz jsem vicemene donosila:)
    KAI: i see. tak Andalu mam teda slim, a na zadech jsem v ni nenosila:) pac sem urvala ty pasky, ktery jsou nutny pro bezny noseni a pri krizeni na zadech mi neskutecne vadily, a za druhy na zadech ted nosim uz jen prilezitostne, a na to je praktictejsi ta pevna Tula (aspon si to myslim, pac oproti tomu v tech satkovych nositkach je treba dite aspon trochu postelovat), takze ve spechu nahodim a jdu, a na to me Andala fakt nelaka (ty pasky bych si tam mohla z dat z te omylem vyhozene Lenky, pac to je tak jediny, co mi zbylo:D).
    soudim teda jen na zaklade noseni vepredu, a to bylo uplne top nositko (ve srovnani prave s tou Lenkou, kde mi nahore drzelo jen opravdu maly miminko, pak uz ne)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    KEMENTARI: u me krome uz urciteho nepohodli byla impuls k vymene nositka prave barva, ta sedobila Lenka byla bozi pro malinky cistounky vonavy mimino. ale uz tak od 8. mesice dcery, kdy byla vecne upatlana od jidla a pak uz na pisku / hristi to bylo fakt znat a nadavala sem si, ze jsem neporidila nejake tmavsi. plus dcera do nej byla porad zahryzla a na te svetle jdou videt i fleky od slin.

    plus teda ja ho casto vozila pod kocarem, povalovalo se ruzne na hristi kam chodom se starsi, vozila jsem ho v kufru auta a furt nekde sourala ty popruhy. jako ano, mela jsem na nej pytlicek a snazila se to opecovavat, ale ne vzdy pri nakym zbesilym uprku domu sem ho tdo toho pytlicku i vlozila :)

    takze za me teda hodne blbej napad, ac motivaci rozumim :D
    IFKA
    IFKA --- ---
    KEMENTARI: je skvělej nápad koupit si světlý nosítko :) v příštím půl roce se ti maximálně trochu zapráší, což na světlý nebude ani vidět. Pred rokem jsem kupovala od sestrice světle šedý máky, obava z ušpinění byla zbytečná :)

    BTW prodávám, kdyby měl někdo zájem. Je to základní verze, jsem první majitelka, krabice, slintáčky (nepoužité), faktura atd.
    Super stav, skvěle vychytané a krásné.
    Nosič Sestrice Poppy Grey | Sestrice
    https://www.sestrice.com/ergonomicke-nosice-na-nosenie-deti/nosic-sestrice-poppy-grey/
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    Jak moc blbej nápad je koupit si světlý nosítko? Žijeme ve městě, psa nemáme, chodíme na procházky do přírody, ale žádný veliký túry to nejsou.

    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    VAMPY: Hele já zkoušela Andalu toddler, Zumbuccu 3xl, Eli (tuším)2v1 a Skaldino XL a ve všech to šlo. Nejlíp asi ve Skaldinu. Naopak třeba Lenka 4ever takhle nahoru fakt nejde.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    CAMELLA: Ktery? Ani v Eli 0+, ani v tom Aloe jsem si deti nedostala tak, aby mi videli pres rameno (coz u satku slo dobre).
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    KAI: A to je přesně ten důvod, proč je potřeba zkoušet víc nositek :). Protože mi přijde, že je to taak strašně indivindy, já třeba i viděla několik holek s obyč “blbou” manducou a dítě bylo úžasně vysoko...já mám Andalu vyloženě pořízenou na nošení velkého dítěte na zádech (velikost cca do 4let), ale je to pravda verze hybrid tai, takže tam je to o tom uvázání...
    KAI
    KAI --- ---
    PISISKVOR: napriklad ale muj duvod, proc na druhe dite chci nove jine nositko nez Andalu (obyc, nikoli slim verze) je, ze pri noseni na zadech mi dite NEJDE dat dost vysoko :D
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    CAMELLA: (u me treba Andala, ta zejmena, a taky Tula Toddler)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    VAMPY: To není pravda, jsou nosítka, kde to jde krásně :).
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    LEADA: Podle mne obecne v nositku nejde dat dite dost vysoko. To jde dobre jen v satku a mei tai
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    KLAIR: já mám přímo na nosítku odepínací kapsičku (nechala jsem si ušít rovnou s nosítkem), případně používám toto od Thao https://www.thao.cz/kapsa-thao-ornament-tyrkysova-p1302 (orientační foto), nebo když potřebuju na delší dobu, mám megaledvinu z decathlonu https://www.decathlon.cz/velka-ledvinka-batoh-10-l-id_8331534.html nebo onbag nebo crossbody LokBag od Loktushe. Nejčastěji teď tahám tedy ten LokBag, protože je super variabilní. Ani jedno úplně nesplňuje všechny tvoje požadavky, ale zatím jsem na nic jiného lepšího nenarazila, třeba někdo bude mít nějakou lepší vychytávku.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    CAMELLA: máš úplnou pravdu, nezkoušela.....

    ale je fakt, že ten dvojitý bederák byl tak neskutečná úleva, že tomu vlasatně ráda odpustím ty popruhy....
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    KLAIR: to spíš teď s odstupem, protože jsem od té doby vyzkoušela hodně nosítek a hrála si s jejich nastavením, mám pocit, že by se tam dalo pár věcí upravit a třeba by pak sedělo lépe. Ale třeba taky ne a pak je holt třeba zkusit něco jiného, zas pokud se nemýlím, tak si nic moc jiného krom manducy a aloe nezkoušela, ne?
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    CAMELLA: tak pokud ti přišlo, že to mám blbě, měla jsi mi to říct... byla bych ráda....

    asi by byli schopni upravit, ale pak by to nebylo z druhé ruky za pár šupů :)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Potřebuju poradit nějaké "zavazadlo" na klíče, mobil a peněženku, co by se dala ideálně dát jak přes rameno, tak jako ledvinka, tak pak připnout na poutka na nosítku... nemáte něco?
    LEADA
    LEADA --- ---
    VAMPY: a na zadech dobry? Nekdo si stezuje, ze nejde dat dite dost vysoko. Jinak bederak mi byl taky moc pohodlny u velkeho ditete a noseni vepredu...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    KLAIR: Já ted když si vzpomenu, jak jsem ho na tobě viděla, tak mi spis přijde, že jsi ho neměla úplně dobre nastavené, Rsp ze ti prostě možná nesedne. Ale zas jak znám výrobce, byli by ti schopní to upravit, koneckoncu oni nabízí asi 5 variant popruhů různých šířek atd.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam