• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    KLAIR: Ale jinak se zkus pídit po elleville 50% bambus, to jsou úžasné pavučinky na letní mimco a nestojí moc
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    KLAIR: Jeste ti muzu půjčit legendární vatautěrku, 20 let starý šátek, tomu fakt neudelas nic, pokud ho neroztřihneš :-D
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    CAMELLA: upřímně si spíš nechci půjčovat.... jsem docela lempl a ty věci spíš hodně používám. nerada bych, aby se půjčené věci něco stalo
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    KLAIR: Jestli chces, pujcim ti můj echt šátek na minimimi na léto :). Budu ho potrebovat až na konci září :).
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    A teda dotaz - možná bych si koupila něco na novorozeně.... šátky mám dva, ale ještě nevím, možná bych rozšířila sbírku.... od cca toho půl roku jsem Vecko nosila v nositku a nositko mi vyhovuje víc, ale mám nějak pocit, že na toho novorozence je lepší ten šátek. nebo se to za ty tři roky posunulo tak, že už jsou tak dobrá i nositka? Jinak dítě bude echt na léto, tak abych ho neuvarila:-)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    KLAIR: takže jsem pak prala na střídačku. většinou byl aspoň jeden suchý:-)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    druhý šátek jsem porizivala, abych mohla střídat, když ten jeden pořád peru :-)
    LEADA
    LEADA --- ---
    KEMENTARI: no ja se obcas snazim rozcerit vody, ale jento marny... Kdyz nema nekdo vlastni rozum a jenom papouskuje nejake bludy...
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    LEADA: Mam stejny dojem, ale do tech klubu na Facebooku bych si to mozna netroufla napsat. :D

    LEADA: Uz jsem se rozhodla, beru ho. :)
    LEADA
    LEADA --- ---
    KEMENTARI: podle me lidi perou nosici veci zoufale malo, az me to desi. Mnohdy je to spise na skodu. Pot, sliny, okusovani nositka, ale i mikiny nebo bundy fakt neni neco, co by tem vecem prospivalo...Hlavně třeba od těch slin už to pak ani vyprat nejde, protože se ta látka prostě "vyžere".
    LEADA
    LEADA --- ---
    KEMENTARI: to jsou predsudky s tim svetlym nositkem, pokud s nim neryjes na zahrade, tak se nema jak zaprasit. Aspoň na vas nebude tolik prazit slunko. Jdi do nej :)
    VAMPY: jasne, ze jde, ale to nositko nesmi mít mekky bederak a musi mit dostatečně kratke ramenni popruhy.
    KAI
    KAI --- ---
    GUDRUN: Sestrice takovy ma primo v nabidce. Ale asi to nebude na nositko nejpraktictejsi volba, i kdyz barevne se mi libi moc (Folk Coral)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: Jinak tedy podobnou ledvinkokapsu dela i Andala
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GUDRUN: Mno thao je thao, kvalita šití je někdy trochu horší, na jednom místě mi povolilo, ale nic co by 2 minuty s jehlou nespravily. Jinak funkčně je super
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    KAI: Bala bych se, ze to bude brzo zmolkovaty.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    KAI: takový existuje, nebo si ho chceš nechat šít? já slyšela, že se s příměsí vlny na nosítka nepoužívají, protože mají menší pevnost, ale nevím, zda to platí univerzálně. tj. jestli už víš, že by ti to případně vybraný výrobce z vybraného šátku ušil.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    GUDRUN: no, taky jsem hledala... první jsem odnosila bez toho, u druhého už to ale chci... aspoň něco. chtěla jsem kapsu na nositko, ale nenašla
    KAI
    KAI --- ---
    KEMENTARI: já m Andalu ze světlého lilak šátku a nebyl s tím problém ;) Dítě jsem teda v nosítku nekrmila.

    Já zas řeším jak moc blbej nápad je pořídit si nosítko z šátku s příměsí merino vlny :D Anyone?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    CAMELLA: ty Thao kapsičky okukuju delší dobu a pak vždycky zavrhnu s tím, že si ji ušiju, ale to by bylo moře času a piplání... vlastně se mi nelíbí, ale nic lepšího jsem nenašla a to jsem svýho času dělala hodně podrobnou rešerši na fleru. Když budu mít šaty a dítě na zádech, tak jsem v kelu prostě bez toho. Ty ji máš přímo od nich? a spokojená?
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    IFKA: Super, dekuju! To tvoje je taky moc pekny, jen kdyby melo po cely plose jen vzor makovicek... Na te male plose me strasne irituje, jak je vzor preruseny temi kohouty.

    IKARIE: Rozumim. Mam prvni dite, takze na to opecovavani je nejak vic kapacit... asi to risknu.

    PISISKVOR: Aha, to je dobry uhel pohledu. Na Facebooku v inzeratech vecne ctu informace typu "prane jednou v ekologickem prostredku", tak jsem nabyla dojmu, ze castejsi prani nez kdyz kvete zlate kapradi nositkum nejak fatalne skodi. Hm, ale to je asi blbost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam