• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    BEZPRIZORNI: no tak v tom pripade to poradne dotahni, neboj se toho a poradne zavaz. dle slozeni to unese i slona, takze kdyz das dva uzly, tak by se dite skoro nemelo hnout :)
    BEZPRIZORNI
    BEZPRIZORNI --- ---
    STARDAY: AOTEAROA: Nosnej je dost, je to Vatanai Hermiona, nebo tak neco. Dotahovat se snazim, ale budu se snazit o to vic. Diky!
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    BEZPRIZORNI: to se mi dělo s tenkým nenosným bavlněným šátkem, takže potvrzuju, co píše Aotearoa. pořiď něco nosnějšího a pořádně to utahuj :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    BEZPRIZORNI: může pomoct kvalitnější a dražší šátek. Co je kvalitnější ti přesně nepopíšu, ale obvykle hlavně ten co je udávaný jako nosnější, často s něčím navíc kromě bavlny (mám třeba s různým typem hedvábí).
    Další věc je kvalita úvazu, tzn během vázání prostě musíš kvalitně vše utahovat hodně natěsno, a pak jen zkontrolovat zda se to někde nezařezává, hlavně si těch nožiček.
    A poslední věc, můžeš to prostě vždy po nějaké chvíli celé dotáhnout, prostě si dítko trochu nadhodíš a uvolněnou látku poposunuješ postupně až k uzlu, který utáhneš.
    To je tak všechno :-)
    BEZPRIZORNI
    BEZPRIZORNI --- ---
    Ahoj, potřebovala bych poradit. Nosím dceru ve předu v kapse s dvojitým křížem, nebo jak se ten úvaz jmenuje, a často se mi stává, že mi během procházky sjede - klesne jí zadek a zavěsí se víc za podkolenní jamky, dá se tomu předejít? S tím souvisí i další dotaz - ty podkolenní jamky má že šátku vždycky celé otlačené a zarudlé (i když mi nesjede), je to ok? Co dělám blbě? Díky!
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Mile zeny a muzi take... Chcete se nekdo ujmout spravcovani diskuze? Piste do posty a domluvime se, dekuji a preji vsem pekne pronosene letni dny....
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    BLANITCHKA: Mám nosicí zimní kabát Shara a jsem spokojená. Také mám od nich tuniku a šaty (měla jsem požádat o delší, jsou na mě trochu krátké, ale to je moje chyba; jinak spokojenost). Líbí se mi třeba i Creatula, od té ale mám jen mikinu, ne bundu, tak nemohu posoudit.
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    PISISKVOR: Ty jo, to zní slibně, asi je podpořím. Děkuju za recenzi :)
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    BLANITCHKA: mam nosici parku, jednu obyc, jednu podsitou. naprosto luxusni, pohodlne, kvalitni zpracovani. nechala jsem si udelat rukavy na miru a je to naprosto skvely (snad poprve v zivote), vylozenej luxus, vrele doporucuju.
    jediny, co mne trosku vadi, tak ze ma mene prodysnej softshell nez AW (porovnany primo konkr. hodnoty), takze i v te nepodsite parce je znacny vedro, pokud neni fakt vylozene velka zima (ale na to me sama upozornovala, kdyz jsem resila zda s vatelinem nebo bez).
    jsem naprosto spokojena, obe jsou perfektni i na bezne noseni. znama ma od ni kabat a taky naprosto spokojena.
    jo a ma (loni mela) celkem dlouhe lhuty, tak bych to resila dostatecne dopredu.
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    Máte někdo zkušenosti s českou (moravskou) značkou Shara, docela mne zaujala možnost upravit na míru a některý kombinace nevypadají úplně blbě.

    Soft.nosící kabát-jaro/podzim -medová/hvězdná obloha zelená | Originální softshellové,těhotenské, nosící a dětské oblečení
    https://www.shara.cz/Soft-nosici-kabat-jaro-podzim-medova-hvezdna-obloha-zelena-d2570.htm
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    JULIANNE: Mám LennyLamb Dragonwatch batolecí velikost, dcera má nějakých deset kil v roce a nosí se v tom fajn, velikostně i váhově je myslím dost s rezervou. Je to jediná věc, kterou jsem schopná si namontovat na hřbet svépomocí :-)
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    CAMELLA: Greyse je super v tom, že není potřeba řešit vsadku, ale chybí mi kapsy - má jednu a poměrně malou (což je při tom střihu přirozené, ale ráda mám kam strčit víc než klíče a kapesník). Střídám ji s Creatulou - ta má klasicky vsadku, ovšem je výborná, pohodlná, akorát teplá a má pěkné velké kapsy. Greyse i Creatula mají skvělé vzory a barvy.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    GUDRUN: je to zupanovite, ale je to příjemný fleece. mám dvě a mám je ráda, veslo se i těhotenské břicho... že jsem chovane mimino zabalila do mikiny a pak jsem v tom mohla chodit je bonus
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    KLAIR: to je takovej ten zavinovací kabátek? jak si s ním spokojená? na promo fotkách vypadá zupanove, ale jinak to musí bejt prakticky
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    KLAIR: fotku jsem vám sem chtěla dat



    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Já vím, že nosici mikina jozanek nemá být "samonosná", ale dá se... Třeba na sprint od rybníka, když v kočárku jede starší, které je úplně durch a tedy svlečené
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ULO: V Čechách je těch výrobců fakt hodně, určitě deset, já osobně mám dvě mikiny Angelwings https://angel-wings.cz/...-angel-wings?gclid=EAIaIQobChMIw_i36bu96gIViLTtCh1W_wGhEAAYASAAEgIWg_D_BwE

    Ale teď další mikinu určitě budu kupovat spíš polskou Greyse, mají fakt vychytaný střih https://www.zkusnositko.cz/mikina-greyse-ruzova-kvety

    Kabát mám vlněný taky od AW, je teda z nějaké starší kolekce, dá se sehnat na fb bazarcích https://angel-wings.cz/...a_velikost=s&gclid=EAIaIQobChMIttLX2ry96gIVCbrtCh0u9wvIEAQYASABEgI45_D_BwE

    Ten, co hazela Kementari jsem zkoušela taky, ale na mojí malou a širokou postavu to není (jinak je ale moc hezky).

    No a vsadku mám značku Gusljonok, vždy na podzim je do ČR dováží paní co dováží ruská nosítka Aloe (info na fb, stránka Nosíme v Aloe nebo Aloe slings). Výhoda je, ze se daji dát do jakéhokoliv kabátu nebo bundy, mají jinou konstrukci než bezne vsadky
    ULO
    ULO --- ---
    CAMELLA: a kde jsi je sehnala?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ULO: já mám mikiny i kabát i super vsadku, z Ruska, takže ta zvládá i fakt velkou zimu :). Můžu využívat od chladnějších nocí v létě až po 20st mrazy. Výhoda je, že kabát i mikiny jsou hezké i bez využití k nošení, jsou to moc příjemné kousky.
    ULO
    ULO --- ---
    GUDRUN: mmm díky. Ta kapsa není kolem krku, to je jen na nasazováni, než to připneš. Uvidím, jaký je ten materiál. Poslat to zpátky můžu.
    KEMENTARI: kabát jsem původně chtěla, ale tady, jak jsme u moře je jeden den teplo a druhý den fičí ledový vichr. Potřebovala bych tak dva až tři. ;)
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    GUDRUN: Jj, souhlasim s tebou, pro me jeste lepsi nez vsadka do meho kabatu byl ten nosici kabat. Moje stary kabaty jsou elegantni flausovy, tolik nehrejou a jsou tezky, zato ten nosici kabat od AW je lehouckej a pritom krasne teplej. Nuchnat si pod nim miminko byla vyslovene slast. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam