• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COMMANDERUlov si svého hipstera! // a hipsterky (hlavně žádný mainstreamerky)
    // a hipsterky (hlavně žádný mainstreamerky)

    rádi se podíváme na fotky již zmíněných hipsterů a hipsterek, zajisté to bude dobré pokoukání :)
    rozbalit záhlaví
    ALESH
    ALESH --- ---
    Sorry za OT 2 roky po, ale vase predstava me fakt pobavila. Ale chapu, nebyt insider, vidim to asi stejne :)

    OMNIHASH: OMNIHASH: To je hezky ze jste v rodine provozovali hospodu, ale tohle je trochu neco jinyho. Nemleko je drahy, protoze je z drahych surovin, protoze je cerstve a bez konzervantu (nemuzes toho udelat kotel na pul roku dopredu protoze vydrzi jen tri tydny, musi se skladovat a pravazet v chladu). A jelikoz v Nemleku pracuju, tak jak pises, tak chci tvrdit ze vyroba nemleka zahrnuje i neco jineho. Napriklad pasterace (coz je casove a energeticky dost narocnej proces, nemluve o cene a udrzbe stroju). Diky za odkaz na stacecku piva, ale ta opravdu pouzit nejde. Mame lepsi. A neni to jedina investice jak pises. Potrebujes, pasterovaci kotle, shocker, etiketovacku, chlazeny sklad, chladici dodavku, zraci mistnost, cerpadla, vymeniky, mixery, mrazaky, vahy a milion dalsich veci. Musis platit ekopoplatky z kazdy lahve, milion dalsich dani (vim ze v pohostinstvi si s danema casto moc hlavu nelamate, ale my se snzime byt poctivi) Tohle vsechno se do te ceny promita. V dobe kdys tohle psal, pracovalo v nemleku 6 lidi vcetne dvou majitelu. Pracovalo se klidne 14h za den a vetsinou bez vikendu, protoze nebylo z ceho vic lidi zaplatit. TO uz dnes nastesti neplati :)
    Hipstri prekvapive nejsme, to uz k nim mam nejblize ja. Pokud by te to zajimalo, klidne te provedu tovarnou, sidlime v Cernosicich, konstruktivnim pripominkam se rozhodne nebranime.
    Jinak kvuli pokryti kapacity tovarny jsme zacali delat ledove caje.. a to je brnkacka. Uvaris, stocis, prodas. U nich +/- funguje tvoje kalkulace. (taky stoji na objem mene nez pulku)

    LOPIK: motivace k delani jak rikas nahrazek, je pro vetsinu lidi eticka, nebo zdravotni. Jelikoz kafe v kravine netrpi a neni to zakladni potravina k priprave pulky jidel, neni treba ho nahrazovat :)
    FOO: SKRU:
    SKRU
    SKRU --- ---
    OMNIHASH: ne, nechci tu rozebirat nejaky konkretni postupy a chytat se za slovo ve stylu "stryc jeho svagra bydlel kdysi vedle domu, kde bydlela svacinarka z BBC, takze Bert vi o BBC vsechno", chci tvrdit (a nevim, proc to porad otacis nekam jinam do nejakyho podsunout a vyvratit..), ze diky velkovyrobe neceho dosahnes uspor z rozsahu a tim padem mas moznost snizit cenu. to je vsecko. zbytek neni polemika se mnou, ale nevim s cim.

    ne, vyroba neni srovnatelna, ale ta bagatelizace ano. takhle sfouknes cokoliv - makovy mliko je jenom a+b+c ; litani je jenom vztlak, to se uci v sedmy tride, co to je, takze to neni slozity. udelat svetak ve sprintu neni slozity, proste jen musis bezet rychlejc, nez vsichni ostatni.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    SKRU: a chceš snad tvrdit, že výroba makovýho mlíka zahrnuje něco jinýho, než namočit, rozmixovat a zcedit mák ve vodě? Jo, vlastně ještě oslazení... hele my sme provozovali v rodině poměrně dost hospod, a tohle je práce, kterou svěříš ukrajince s minimální mzdou mezi loupáním brambor a vytíráním kuchyně. Potištěný sklenice s víčkama přijdou na 3-10 korun/ks. Jediná větší investice na tenhle projekt může bejt plnící linka, netuším, jakej má tahle akce obrat, ale na víc než stovku kusů na hodinu to nevidím, takovou seženeš z druhý ruky do sto litrů, v menších objemech se to dá někde pronajmout v korunovejch cenách za kus. - http://www.indcom.cz/poloautomaticka-plnici-linka-pro-plneni-piva-do-sklenenych-lahvi
    A ne, výroba makovýho odvaru fakt není srovnatelná s rekordem ve sprintu, to je spíš taková kuchařská medaile za účast na sprotovním dni dětí v Třeboradicích. Tím nikomu nebráním v nákupu tohodle výluhu v jednotkový ceně kuřete., feel free a rozhazuj výplatu, kde uznáš za vhodný.
    FOO
    FOO --- ---
    MUTHA: možná by mu nějaké narostly, kdyby pil pravidelně Nemléko.
    KUTNY
    KUTNY --- ---
    MUTHA: Pan v tilku vypada, ze sel jen tak kolem.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Ještě cigára z březovýho / lískovýho listí by se mohli uchytit - ty budou taky dost hyggeš..
    SKRU
    SKRU --- ---
    OMNIHASH: na peceni rohliku vesmes taky ne a stejne si je lidi radsi kupujou. protoze proc? protoze na to nemaj cas a/nebo chut a protoze je nekdo jinej pece po tisicich a tim dosahne ceho? tim dosahne nizsi ceny diky usporam z rozsahu. tam miri moje poznamka, ne ke slozitosti nebo jednoduchosti pripravy/vyroby 1l makovyho mlika, kterou teda bagatelizujes na "rozmixovat mak", coz je teda na urovni tvrzeni, ze na svetovej rekord ve sprintu se proste musis fakt hodne, co mozna nejvic rozebehnout a bezet nejrychlejc ze vsech, tak jednoduchy to je:))


    FOO: asi neumi asijsky, tak to tady zkusi na tebe, ale tys ji prokouk:))
    FOO
    FOO --- ---
    LOPIK: no, jako je fakt, že začít těm kriplům prodávat cikorkový ristretto za 50 czk/ 30ml...
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Já se divím, že nefrčí ještě nějaká hipsta cikorka/melta - náhražky mlíka, sejrů, masa atd. se prodávaj jako něco cool za velký prachy, co ještě za války nebylo? - kafe!

    FOO
    FOO --- ---
    KEL: tak jo, uznávám, že ta pani je vizionář a já jsem jen omezený kretén. To židovsko-laktózní spiknutí už sem přiznal v jednom z minulých postů.
    FOO
    FOO --- ---
    KEL: jo?
    FOO
    FOO --- ---
    SKRU: tak proč to ta kunde nerozjíždí v Asii? :)
    KEL
    KEL --- ---
    SKRU: hele Foo moc za ČR hranice, natož pak ty Evropský, nejezdí – což se bohužel pomalu podepisuje na jeho rozhledu/nadhledu :-)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    SKRU: 75-80% černochů a asiatů. Další z řady perků standardního bělocha (tm).
    SKRU: zrovna tenhle proces by zvládla i absolventka zvláštní školy na třetí pokus, na rozmixovaným máku fakt nic složitýho není.
    SKRU
    SKRU --- ---
    FOO: kazdyho u nas /v evrope mozna. celosvetove sotva:)
    KUTNY
    KUTNY --- ---
    FOO: Tak proto jsem to nemohl najit!
    FOO
    FOO --- ---
    KUTNY: dycinky hygge, pane kolegáčku.
    KUTNY
    KUTNY --- ---
    Hipster's hidge - nebo jak je ta severka pohodicka s dekou, vinem a ponozkama?
    FOO
    FOO --- ---
    SKRU: hm, takže to, že třetina každýho vobchodu jsou mléčný výrobky, je židozednářskej diktát, chápu.
    SKRU
    SKRU --- ---
    JONY: presne k tomuto zaveru jsem chtel velectene publikum dovest, jste dnes neobycejne chapavy, vikendova zahalka vam skutecne prospela, jen tak dal.
    JONY
    JONY --- ---
    SKRU: výborně. Takže když si nastavíme věk výchozího vzorku na nějakých 90+ dospějeme s trochou snahy k tomu, že člověk je od přirozenosti k nitrožilní výživě.
    SKRU
    SKRU --- ---
    FOO: to muzeme, ale ten nepomer vyskytu nam dokaze, ze je to hovadina:)))

    celiakie: Celosvětový průměr je zhruba 1:3350.

    intolerance laktozy: Dospělý člověk ve srovnání s kojencem produkuje pouze desetinu laktázy a většina lidí ve věku 60 let už laktózu vůbec nestráví. Odhadem 75-80% světové populace je v dospělosti intolerantní na laktózu.


    JONY: ale ja sem vegetarian
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam