• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COMMANDERUlov si svého hipstera! // a hipsterky (hlavně žádný mainstreamerky)
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    VYHULENY_UFO: tak na chlupaty knedlici dobry, ne?:)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: jo, neni nic lepsiho nez poradnej vousac sklonenej nad hrnci. snad pouziva aspon sitku na vlasy a vousy.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    JAYME: tak že to není komunitní výplod bedýnek a kaváren, kam si každej nosí svou židli, ale zaplacený a propracovaný aranžmá, zkrátka profi práce vč. shotů - to bylo jasný od začátku. otázka zní, proč to stylizovat zrovna tímhle směrem? popravdě znám pár kuchařů, ale jinej než s vousama, kerkama, tunelem a vlněnou čepicí by se tam nehodil. čili je to dotažený, má to tak vypadat.
    JAYME
    JAYME --- ---
    jenom drobna poznamka, ten vousaty clovek je kuchar, nikoliv majitel. majitele znam - respektive jednou jsem se s nim pracovne setkal cca 20 minut, mimochodem prave v Bistrotu (podotykam nejedl jsem tam, cili k predmetne sekane nemuzu rict nic :) hipstera nepripomina vubec v nicem, je to cca 50letej chlap, kterej nema vousy, flashe ani pokud si dobre vzpominam viditelna tetovani a nepouziva v reci buzzwords. nevim, jestli tam pere penize nebo je ten jeho koncept nosnej, ale v kazdym pripade na me nepusobil jako jeliman ani jako pozer.
    to je vsechno, muzete pokracovat ve vyronech hnisu :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    FRK_R23: tohle neni parta hipsteru, protoze tady nedostanes k jidlu lahev vina levnejsi 1500kc. voda tusim za kilo.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    FRK_R23: možná že kdyby u toho měli kecy o konceptu, tak mají jídelnu s přesahem, rozumíš, s přesahem. jakmile máš přesah, tak můžeš redefinovat prostor a běžný činnosti tak dostanou taky přesah. no a s přesahem už jseš někdo, jestli mi teda jako rozumíš. už nejsi vousatej kuchař s tetováním, tunelem v uchu a vlněnou lumbersexual čepicí, konečně jseš hipster.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    INK_FLO: Ja ten rozdil vidim v ty poze kolem. Viz ten Bistrot. On nema jen restauraci, on ma koncept. To je pro me ta hipsterina. Neni problem v cene jidla jako takovy. Osobne jsem byl v x luxusnich restauracich, kde si za dva a vecer nechal 1500-2000 bez problemu. A nikdo u toho neved kecy o konceptu.

    Treba tohle je hodne luxusni restaurace s cenama ve vysokohorskych vysinach, ale nemam pocit, ze by to byla parta hipsteru.

    Michelin restaurant La Degustation Bohême Bourgeoise
    http://www.ladegustation.cz/en/

    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    napadá mě k tomu - je možný, aby se člověk šel najíst kvalitně do drahé restaurace, aniž by nebyl považovanej za snoba a hipstera, a kuchaři za hipstery a podvodníky?....případně jak se pozná "obyčejná" luxusní restaurace s meníčkem od 300 kč výš od "hipsterské/falešné" luxusní restaurace?.....(aby se lidem typu "buď jsi s námi, nebo proti nám" nedělalo zbytečně rudo před očima, tak podotýkám, že ani jeden typ restaurací nenavštěvuju, a není to tím pádem snaha o obhajobu či kritiku ani jednoho z nich)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    FOO: z čeho usuzuješ, že něčemu věřím?....akorát narozdíl od tebe nevím, z čeho vaří a kde nakupují
    SKA_P
    SKA_P --- ---
    VYHULENY_UFO: Kde se da levne koupit hromada argentinsky svickovy? Sem s ni!
    FOO
    FOO --- ---
    INK_FLO: samozřejmě, že je tvé plné právo věřit pohádkám a zarputile v tom setrvávat.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    VON_GILOTINE: no občas si tu realitu ohneš tak, že nepřed dojdeš k závěru, kterej vychází z tvých přesvědčení/předsudků (je to předražená hipsterská mrdka), a až následně si to zdůvodníš (protože nakupujou v makru)....nějaký fakta jsou v této situaci celkem vedlejší a jsou jen na překážku celkové průraznosti a jasnosti názoru
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    FRK_R23: no ja to udelal z jednoho prostyho duvodu, mel sem ji asi tri kila a tatarak se stejkama mi lezl uz krkem.
    DAHY
    DAHY --- ---
    Vyserme se uz na tu sekacku a přenechme ji michelinskym inspektorum.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    DAHY:
    VON_GILOTINE: I kdyby to bylo z nevím jakýho bejčka a brambor, tak těch 245 CZK není dáno cenou surovin, ale tím, jak moc si ceněj koncept a design celýho podniku.

    Vyjma toho jak píše [ FRK_R23 @ Ulov si svého hipstera! // a hipsterky (hlavně žádný mainstreamerky) ] , sekačka vznikla jako levný jídlo z levnýho masa pro chudý lidi, podobně jako nábytek z palet je esteticky levnej nábytek, při jehož výrobě ušetříš na materiálu a práci. Dělat z něj designový high end, jak tomu dnes mnohdy je, je čistě módní píčovina, což se dá říct i o sekačce za 245 Kč.

    /Nemluvě o tom, že sekačka za 245 Kč by měla být přinejmenším 2,5x chutnější než ta obyčejná (zbytek ceny řekněme tvoří ten koncept a design), což ovšem není, pokud mohu soudit podle vlastní zkušenosti s běžnými jídly konzumovanými v high a low quality podnicích. Rozdíl v chuti je imho maximálně 30 %. Tohle ovšem nesouvisí s hipsterství, jako spíš s tou gurmánskou pseudokulturou, která se nás v posledních x letech masově zasáhla./
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    VYHULENY_UFO: Treba ses taky hipster, co ja muzu vedet.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    FRK_R23: proc by ne? ja sem taky delal vyvar z argentisky svickovy. kdyz toho mas levne hromadu.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    VON_GILOTINE: Jestli nekdo dela sekanou z mladyho vyzralyho bejcka z biochovu, tak plejtva masem :) Chudak bejk, kvuli tomu umrel? Kvuli sekany?
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    a neni fakt mozny ze maj treba maso z mladyho bejka ze sumavy a sami z toho udelali sekanou atd? to by pak mohlo bejt tak za tech deset euro ne?
    FOO
    FOO --- ---
    DAHY: No, a to sme právě u toho. Takovejchle zapózovanejch mrdek je plná Praha a luxus je téměř bez výjimky definován pouze a jen tou cenou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam