jinak abych zacala.. byla jsem jen na jednom kurzu, ale myslim si, ze urcite se jich minimalne v Praze nachazi mnohem vic, ktere stoji za to.. a rada bych tu stradala tipy, co je jenom cerna dira do penezenky a co za neco stoji...
ja byla cca pred mesicem v Laboratoriu
http://www.laboratorio.cz/cs/kontakt/ na kurzu zakladnich vietnamskych pokrmu s kamurou
https://www.facebook.com/chefkamura?fref=ts
Kamila Rundusová (@kamuletka) • Instagram photos and videos
https://instagram.com/kamuletka/
http://kamurka.cz/ to uz asi moc neaktualizuje
stalo to 2200, jeste v ten den to nabizeli za 1500 jako last minute
cena byla takova proto, ze presouvali kurz na jine datum...
bylo nas tam myslim 10
vařilo se v párech - ja jsem byla sama, takže jsem vyfasovala šarmantního pána kolem 50, který tam byl se svou neteří (cca 35) a její kamarádkou (možná jsem to četla blbě, ale měla jsem pocit, že to bylo pro strejdu a kamarádku rande..tže jsem z toho měla i takovou pozorovatelnu :D)
při příchodu byla na stole voda, v rámci kurzu bylo i pivo, víno se platilo extra, takže jsem pila vodu a pivo :)
prostředí, kde se jí, vypadalo hezky
kuchyň byla taky ok.. komorní, ale ok vybavená
byl to můj první kurz v životě, takže nemám s čím srovnávat
ona sama je docela malinká :)
vařilo se pho ga, bun bo nam bo a letní závitky nem cuon
nevařili jsme všechno - např. nudle už byly hotové, arašídy opražila kamu sama, masovou fáš do závitků jsme taky dostali, krevety byly uvařené a omáčka k BBNB byla taky hotová
tzn. většinu věcí jsme dělali; tu majdu na BBNB bych si klidně zkusila, ale nebylo to nutné.. fáš jsme se neučili, ale to se naučit musím, chutnala mi
kamu byla celkově celou dobu příjemná, prokládala to různými vysvětleními, proč se to dělá tak a ne jinak, proč se to jinde dělá jinak (že se to jinde dělá jinak).. reagovala na všechny otázky; když nevěděla, což bylo snad jednou či dvakrát, řekla, že neví, že se na to musí podívat taky
já stála přímo naproti ní, takže jsem to měla fakt z prvního pohledu
pokaždé, když jsme udělali jídlo, šli jsme si sednout a sníst si ho a holky to tam uklidily (byly tam ještě dvě - nějaká asi manažerka a pomocnice).. takže jsme pokaždé přišli k čisté a nachystané kuchyňské lince.. kamu s námi nejedla
ke konci, když jsme jedli polévku, přišla a zakončila to, plus byly možné zase další dotazy, různé.. nabízela sapa tripy, mluvila o tom, co má dalšího v plánu (ti, co ji sledují, ví o stáži v thajsku apod.) a celkově to na mě působilo úplně v pohodě - žádná namyšlenost, ale pro někoho možná nezvyklý nadšení.. fakt je vidět, že tím žije, mluví rychle a vášnivě, baví ji to..
za mě dobrý
kdyby dělala thajskou a hlavně nějaký ultimátní pad thai, šla bych znova..
doma vyzkoušené pho ga podle toho, co jsem se naučila, dopadlo výborně