• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VESTIGIAtrx a další závěsné systémy
    Jak posilovat s vlastní vahou těla efektivně a zdravě. Pojďme si předávat tipy a zkušenosti s trx a dalšími závěsnými systémy. Trenéři, cvičenci, fanoušci, začátečníci i pokročilí namakanci, všichni sem. Něco málo více na nástěnce :-)
    rozbalit záhlaví
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    VESTIGIA: Z pohledu mírně pokročilého mi to přijde taky dost :-). Ještě ty cviky jsou rozdělené tak, že střídá silové cviky a lehčí vyklepávací kardio. Takže víš, že do toho silového cviku můžeš dát fakt všechno. Taky na ní mám ráda, že hlásí poločas a posledních 10-5 s/cviků odpočítává.
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    DRIZZT: jj, díky. Právě jsem řešila problém, jak uzpůsobit hodinu, abych nenudila, ani nepřetěžovala. Sama totiž chodím k trenérovi, který nakládá 20 opakování tří cviků ve třech sériích a to už mi připadá těžké a pro začátečníky spíš demotivující :-)
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    VESTIGIA: Podle obtížnosti cviku. Naše trenérka jede taky často na čas, jelikož jsme hodně výkonově diferencovaná skupina. Občas dělá i to, že zkracuje časový interval, třeba u opakování vzporu. Ale typicky jedeme za tu hodinu 4 mini série o 4 cvicích (jestli je to srozumitelné).
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    Zajímavý kanál, kde je na mnoha videích přehledně rozebrána funkce a pohyby svalů při různých typech cvičení. Třeba se někomu bude hodit :-)
    Muscle&Motion - YouTube
    https://www.youtube.com/user/MuscleandMotion
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    Dnes cvičíme jen ve 20:00. A protože jsem v jedné diskusi zahlédla názor, že trx jsou hned po běhu nejnudnější disciplína, trénink bude proložen zábavnými mezihrami :-) Nuda nebude. Jo a pro nováčky je stále první lekce zdarma. Rezervace v odkazu (klikněte v kalendáři na datum a příslušnou lekci).
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    PETR_TNT: zkusíme, uvidíme :-) 4x10 by nebavilo ani mě. Nebo to mrsknu na tabatu :-)
    PETR_TNT
    PETR_TNT --- ---
    3x20 je dost, 3x10 málo....takže bud 3x15 nebo 4x10, ale to uz smrdí nudou
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    hodím také jednu otázku do pléna :-) Vy, kdo chodíte na skupinovky, kolik opakování jednoho cviku a v kolika sériích vám trenér dává? Mám problém odhadnout, kolik je málo, kolik je motivační a kolik už je zničující. Nám trenér dává 3x20 a to už mi přijde jako hodně.
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    COYOT: zkus :-) To věřím, taky mám někdy problém jít z práce rovnou na trénink, ale ten adrenalin pak únavu nějak smázne. Jinak, kolo se tam uložit určitě dá.
    COYOT
    COYOT --- ---
    VESTIGIA: ejj... to je moc brzy :( od 20ti by bylo ideální.. ale zkusim se někdy zastavit.. dneska sem byl po 45minutách redcordu zralej na to si jit lehnout :D a ne do práce na noční :)
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    P_T: bohužel, na P6 se nepohybuji, ale kdybys měl chuť popojet na I. P. Pavlova, tak u mě se ti dostane patřičného zacházení. Až na čestné výjimky mám skoro samé začátečníky. Navíc - a to je vzkaz všem - první hodina je zkušební, čili zadarmo.
    P_T
    P_T --- ---
    poradi mi nekdo, kde muzu zkusit TRX jako uplny zacatecnik idealne v okoli Bubence / Praha 6?
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    ROZVRH
    http://www.harmonybody.cz/fitness-centrum/rozvrh-cviceni
    Úterý a pátek od šesti. Lekce zatím spíš oťukávací, ale budeme přitvrzovat :-)
    COYOT
    COYOT --- ---
    VESTIGIA: jj, každej bych chtěl dostat z cvíčení maximum, ale nic nebo lépe řečeno co možná nejmín tomu obětovat/věnovat, ať už vlastní prostředky, nebo usilí.. ale na tom se shodnem to nebudem slovíčkařit :)

    Mno, me informace o tom jak zrenegoerovat, co jíst atd dává trenér v rámci cvičení..

    To já tedy abych se přiznal po 12ti hodinách v kanceláři mám mnohdy potíže s vůlí :D

    btw.. kde že máš fitko ?, že bych si zašel zkusit TRX :) když tak pošta .)
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    COYOT: máš pravdu. Jenomže málokdo chce investovat do soukromých (malých) lekcí. Slibuju na svou čest, že se budu snažit ohlídat všechny své svěřence, co to půjde :-) Do větších skupin je fajn chodit, když už člověk aspoň trochu něco umí a zná základy správného cvičení a také limity svého těla. Na skupinovkách bývá super atmosféra, člověk se kousne a dá kolikrát věci, které by ani netušil a taky se tam dá nabrat inspirace pro cvičení.
    Musím říct, že udělat si kurz (nejen na trx), byla jedna z mých nejlepších investic. Dozvěděla jsem se spoustu užitečných rad, včetně informací o regeneraci, výživě, atd.
    S vůlí potíž nemám, cvičit se přiměju docela často (je to pro mě droga), ale to správné vyhecování a zábava přichází se skupinou. Jinak si jdu taky raději zajezdit, nebo zaběhat.
    COYOT
    COYOT --- ---
    VESTIGIA: jo táák :) ze slečny je trenéérka :) jako ona ta licence má svoje opodstatnění i pro Tebe samotnou :) aspon se hlídáš co se držení těla týče.. tedy předpokládám :) a jak řikáš... společnost je společnost.. i když já tedy ted chodím na 30min a mám trenérku/trenéra jen pro sebe.. když je skupinovka .. tak max 3 lidi cože je ještě OK..ale do skupiny o více lidech bych už nešel... páč prostě nemuže trenér/ka ohlídat všechny 100%

    Ono doma se donutit cvičit je vždycky problém vůle :) mnohdy sem místo klasickejch klik/dřep/ plank/ hrazda radši zvolil kolo a hurá ven :)
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    COYOT: no, asi po roce docházení na lekce jsem si je pořídila domů. A pak jsem si udělala licenci :-) Hodně mě to chytlo, ale přiznávám, že doma cvičím velmi málo. Mám raději společnost :-)
    COYOT
    COYOT --- ---
    VESTIGIA: přesne tak a proto když člvoek začíná.. je dobrý mít k sobě člvoeka kterej Tě ohlídá aby si člověk polepšil a ne si ublížil...

    Ty jsi TRX pořídila domu ??
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    NYXYN:
    COYOT:
    bohužel, těch fotografií je tam víc (a některé ještě horší) a jsou použité jako reklamní fotografie jednoho nejmenovaného fitness. Smutné na tom je, že zrovna tady nejde o žádné masové lekce, ale na hodinách jsou cca 4 lidé, takže by se dalo čekat, že si to trenér ohlídá. Pokud jsou tam lidé poprvé, tak tím spíš by se na ně měl zaměřit.
    Nicméně, nechtěla jsem nikoho ponižovat, jen poukazuji na to, že správné cvičení není až tak jednoduché, jak by se mohlo zdát :-)
    COYOT
    COYOT --- ---
    NYXYN: nerozhází.. jen to poukazuje na to, že lidi dělaj při cvičení chyby, a jak je vidět, i s trenérem.. natož pak, když si něco podobnýho koupej domu...

    a nebo.. to vyfotili právě proto, aby si cvičící pak všimli svých chyb .. no autora se asi nezeptáme :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam