• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VESTIGIAtrx a další závěsné systémy
    Jak posilovat s vlastní vahou těla efektivně a zdravě. Pojďme si předávat tipy a zkušenosti s trx a dalšími závěsnými systémy. Trenéři, cvičenci, fanoušci, začátečníci i pokročilí namakanci, všichni sem. Něco málo více na nástěnce :-)
    rozbalit záhlaví
    COYOT
    COYOT --- ---
    VESTIGIA: jj, každej bych chtěl dostat z cvíčení maximum, ale nic nebo lépe řečeno co možná nejmín tomu obětovat/věnovat, ať už vlastní prostředky, nebo usilí.. ale na tom se shodnem to nebudem slovíčkařit :)

    Mno, me informace o tom jak zrenegoerovat, co jíst atd dává trenér v rámci cvičení..

    To já tedy abych se přiznal po 12ti hodinách v kanceláři mám mnohdy potíže s vůlí :D

    btw.. kde že máš fitko ?, že bych si zašel zkusit TRX :) když tak pošta .)
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    COYOT: máš pravdu. Jenomže málokdo chce investovat do soukromých (malých) lekcí. Slibuju na svou čest, že se budu snažit ohlídat všechny své svěřence, co to půjde :-) Do větších skupin je fajn chodit, když už člověk aspoň trochu něco umí a zná základy správného cvičení a také limity svého těla. Na skupinovkách bývá super atmosféra, člověk se kousne a dá kolikrát věci, které by ani netušil a taky se tam dá nabrat inspirace pro cvičení.
    Musím říct, že udělat si kurz (nejen na trx), byla jedna z mých nejlepších investic. Dozvěděla jsem se spoustu užitečných rad, včetně informací o regeneraci, výživě, atd.
    S vůlí potíž nemám, cvičit se přiměju docela často (je to pro mě droga), ale to správné vyhecování a zábava přichází se skupinou. Jinak si jdu taky raději zajezdit, nebo zaběhat.
    COYOT
    COYOT --- ---
    VESTIGIA: jo táák :) ze slečny je trenéérka :) jako ona ta licence má svoje opodstatnění i pro Tebe samotnou :) aspon se hlídáš co se držení těla týče.. tedy předpokládám :) a jak řikáš... společnost je společnost.. i když já tedy ted chodím na 30min a mám trenérku/trenéra jen pro sebe.. když je skupinovka .. tak max 3 lidi cože je ještě OK..ale do skupiny o více lidech bych už nešel... páč prostě nemuže trenér/ka ohlídat všechny 100%

    Ono doma se donutit cvičit je vždycky problém vůle :) mnohdy sem místo klasickejch klik/dřep/ plank/ hrazda radši zvolil kolo a hurá ven :)
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    COYOT: no, asi po roce docházení na lekce jsem si je pořídila domů. A pak jsem si udělala licenci :-) Hodně mě to chytlo, ale přiznávám, že doma cvičím velmi málo. Mám raději společnost :-)
    COYOT
    COYOT --- ---
    VESTIGIA: přesne tak a proto když člvoek začíná.. je dobrý mít k sobě člvoeka kterej Tě ohlídá aby si člověk polepšil a ne si ublížil...

    Ty jsi TRX pořídila domu ??
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    NYXYN:
    COYOT:
    bohužel, těch fotografií je tam víc (a některé ještě horší) a jsou použité jako reklamní fotografie jednoho nejmenovaného fitness. Smutné na tom je, že zrovna tady nejde o žádné masové lekce, ale na hodinách jsou cca 4 lidé, takže by se dalo čekat, že si to trenér ohlídá. Pokud jsou tam lidé poprvé, tak tím spíš by se na ně měl zaměřit.
    Nicméně, nechtěla jsem nikoho ponižovat, jen poukazuji na to, že správné cvičení není až tak jednoduché, jak by se mohlo zdát :-)
    COYOT
    COYOT --- ---
    NYXYN: nerozhází.. jen to poukazuje na to, že lidi dělaj při cvičení chyby, a jak je vidět, i s trenérem.. natož pak, když si něco podobnýho koupej domu...

    a nebo.. to vyfotili právě proto, aby si cvičící pak všimli svých chyb .. no autora se asi nezeptáme :)
    NYXYN
    NYXYN --- ---
    COYOT: že vás rozhází jedna fotka.. co když to vyfotili tesně před tim, než jim řekl jak to udělat dobře? Mužou to držet poprvé v rukou. :)
    COYOT
    COYOT --- ---
    VESTIGIA: to je hrozný !!!!na co tam ten "ventil" trenér je ??? ramena u krku lokty dolu.. všechno špatně... asi proto radši chodim na individuál než na skupinovky...
    COYOT
    COYOT --- ---
    VESTIGIA: já naopak musim říct že mě osobne "domácí cvičení" byt jen s vlastní vahou těla způsobilo problémy se zádama a to nemalý..
    holt 9 let v kanclu se na mě podepsalo.... několik návštěv neurologie.. nějaký nesmysný rádoby fyzioterapie , kdy na mě 15 minut koukala a něco si psala do papíru.. pak 20 min cvičení a pak hotovo.. docvičíno.. a při 3tí rehabilitaci mi řekla že cvičit 20 min nemá smysl, že to chce hodinu, ale že od pojištovny má zaplacenou jen půlhodinu... a že za další půlhodinu chce 300 = za to já mám REDCORD i s trenérem.

    Takže jsem opustil a ani nedochodil rehabko.. a začal chodit rovnou na redcord... za 3 mesíce bylo po bolesti zad.. a to uplne.. ani na kole, ani při hokeji kdy sem bolest začal pocitovat cca po 20ti minutách.... tak ted ani známka po bolesti...

    jasně že jsem uvažoval koupit si redcord mini domu... ALE.. pokud je to fakt uplnej začátečník.... a nesportuje nebo chce začít... jak píšeš... zadělá si na problémy s dysbalancema... špatnou techniku provádění cviků.. dejchání a vše kolem.... kdežto trenér Tě na všechny tyhle pasti a neduhy upozorní .. donutí Tě se soustředit na to vlastní cvičení a ne na TV u který většina lidí cvičí... :)

    jasně že muže na TRX cvičit i uplne začátečník.. ale pokud neudrží rovne záda. břicho , pánev, ramena, lopatky.. cvičí zbytečně a podle me si muže víc uškodit než se zpevnit, posílit...
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    COYOT: jsem moc ráda, že to tu někdo napíše. Hodně teď čtu, jak je cvičení s trenérem zbytečné vyhazování peněz. Uznávám, že v některých případech asi může být :-) Ale je super, aspoň ze začátku si nechat opravit vadné držení těla, špatné provedení cviku, protože když se to naučíme blbě, vesele v tom pokračujeme a vytváříme si dysbalance, přetížení a v krajním případě zranění.
    Na TRX může cvičit i úplný začátečník, ale je fakt dobré, aby ho někdo hlídal a upravil mu i trénink. Lidi si dnes myslí, že stačí najít tréninky na youtube a je to v pohodě.
    COYOT
    COYOT --- ---
    já tedy chodím jednou tejdne cvičit.... ted doufám po konci dovolených, že se donutím chodit 2x... ale doma bych cvičil raději jen nějaký klasiky alá kliky, dřepy, shyby...
    přijde mi, že to že cvičím s instruktorem že mě posouvá víc protože mě "hlídá" co se týče držení těla.. sám sem si vědom toho že se člvoek pobčas ne uplně na 100% soustředí na prováděnej cvik a tak se muže lehce "pokroutit" a výsledný domácí cvičení muže být jen na škodu...

    na druhou stranu, pokud je člověk už nějakým způsobem zpevněněj a jen si udržuje kondici, tak pak asi OK. ale někomu kdo začíná bych samostatný cvičen asi uplně nedoporučil
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    POPEY: ono to není až tak složité, jak by se mohlo zdát. Rozhodně na žebřiny také potřebuješ dobré ukotvení. Já mám doma trx upevněná pomocí "šibenice" svařené z T profilů, která je navrtaná do zdi a posichrovaná chemickou kotvou. Vyfotím a pošlu pro inspiraci. Jinak, dá se cvičit i na dveřích, ale to žas trochu zmenšuje množství cviků, které se dají provádět :-)
    POPEY
    POPEY --- ---
    me se to libi a premejslim ze to prubnu

    mam trochu strach jestli do normalniho bytu neni lepsi dat zebriny nez sofistikovane upevnovat do zdi pevny bod pro TRX
    COYOT
    COYOT --- ---
    je to dost podobný jen s tím rozdílem, že při některých cvikách na redcordu máš v závěsu jak ruce, tak i nohy takže je tam hodně kladenej důraz na to pevný core.. o což mě kancelářský kryse jde především :) v Praze nevim kde se dá cvičit.. já chodím u nás na Dobříši
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    tak to bych si ráda vyzkoušela. TRX jsou trochu jiná, i když princip cvičení s vlastní vahou je podobný. Pro inspiraci jsou super tahle videa. https://www.youtube.com/channel/UCj6D4e-PJshZgffpLS0Iu2w
    COYOT
    COYOT --- ---
    VESTIGIA: práve mi to doporučila taky fyzioterapeutka místo klasický rehabilitace a už místo rehab cviku jedu posilovací program active.. TRX sem nezkoušel... ani nevim popravdě jestli ho ve fitku maj.. cvičím na tom rok a půl, cca pravda občas mám výpadky kvůli dovolený a nebo občasnejm zraněním z biku,/zítra jdu po 2 měsícíh/ ale cvičím pod dohledem, občas si dám skupinový cvičení a nedám na to dopustit :)

    je nějakj výraznej rozdíl mezi klasikou TRX a Redcordem ??

    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    COYOT: jooo, to jsem viděla. Mluvila o tom moje fyzioterapeutka. Podobný princip využívá Smíškova metoda. Mají to být malé rotační cviky na posílení hlubokého stabilizačního systému páteře. A klasická trx? Zkoušel jsi?
    COYOT
    COYOT --- ---
    VESTIGIA: je to název systému,, začal jsem cvičit, protože me bolely záda a doporučili mi to jako rehabilitaci,já pak už zustal cvičit a fakt je cítit po 3 mesících změna.. cvičení je komplexní na celý telo i když to vypadá jako easy tak je tam XXX variant a nejednou se mi stalo, že sem ze cvičení odcházel namotanej jak po 5ti pivech :D

    pro představu co to obnáší tady :)

    https://www.youtube.com/user/RedcordWorldwide
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    COYOT: príma :-) jen, to je název systému, nebo posilovny? Nikdy jsem to neslyšela. Ráda si rozšířím obzor.
    COYOT
    COYOT --- ---
    čus, já chodim cca 1x - 2x týdně na RECORD a nemužu si to vynachválit.. bolest zad z 9ti letý práce v kanclu zmizela... mobilita o poznání lepší a kondička taky... takže mužu jen doporučit :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam