VESTIGIA: já naopak musim říct že mě osobne "domácí cvičení" byt jen s vlastní vahou těla způsobilo problémy se zádama a to nemalý..
holt 9 let v kanclu se na mě podepsalo.... několik návštěv neurologie.. nějaký nesmysný rádoby fyzioterapie , kdy na mě 15 minut koukala a něco si psala do papíru.. pak 20 min cvičení a pak hotovo.. docvičíno.. a při 3tí rehabilitaci mi řekla že cvičit 20 min nemá smysl, že to chce hodinu, ale že od pojištovny má zaplacenou jen půlhodinu... a že za další půlhodinu chce 300 = za to já mám REDCORD i s trenérem.
Takže jsem opustil a ani nedochodil rehabko.. a začal chodit rovnou na redcord... za 3 mesíce bylo po bolesti zad.. a to uplne.. ani na kole, ani při hokeji kdy sem bolest začal pocitovat cca po 20ti minutách.... tak ted ani známka po bolesti...
jasně že jsem uvažoval koupit si redcord mini domu... ALE.. pokud je to fakt uplnej začátečník.... a nesportuje nebo chce začít... jak píšeš... zadělá si na problémy s dysbalancema... špatnou techniku provádění cviků.. dejchání a vše kolem.... kdežto trenér Tě na všechny tyhle pasti a neduhy upozorní .. donutí Tě se soustředit na to vlastní cvičení a ne na TV u který většina lidí cvičí... :)
jasně že muže na TRX cvičit i uplne začátečník.. ale pokud neudrží rovne záda. břicho , pánev, ramena, lopatky.. cvičí zbytečně a podle me si muže víc uškodit než se zpevnit, posílit...