• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    PER2
    PER2 --- ---
    TOXICMAN: to je jasny, me jen zajimalo, jak moc dobre sou pridelany a jestli nejaky prezily i ten extrem, coz by bylo asi celkem fajn, kdyz vzpomeneme na shuttly
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    PER2: jakmile trup ztratí tvar válce, pak už na dlaždicích nebude záležet...
    PER2
    PER2 --- ---
    MARSHUS: tak tvrdy pristani davaj ;)
    hledal jsem nekde i nejaky info/fotky, jestli nejaky prezily i nasledny RUD, ale nic jsem nenasel, ale bylo mi tvrzeno ze odpadlo vsechno


    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    TOXICMAN: to chci vidět jak to neutřepou :D
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    detail
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    THAIGRR: Checht... Ted jsem si predstavil nejaky takovyto "odborny" srovnavani, kolik toho ma "najeto", s pozdejsi misi k Marsu... :-D
    Tech 20km ve srovnani s tema Mkm z jedny cesty tam (ani neni treba resit to, ze by se to mohlo taky vracet).
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    https://www.aljazeera.com/...2021/3/8/elon-musks-tesla-building-giant-battery-to-plug-into-texas-gri

    A Tesla subsidiary registered as Gambit Energy Storage LLC is quietly building a more than 100 megawatt energy storage project in Angleton, Texas, the US.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    LIVE: Starship SN11 rolls out to the launch site in Boca Chica
    https://www.youtube.com/watch?v=UynhUVEkpg0
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    SN11 se připravuje na výjezd na rampu
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    MERTLAS: ma to najeto jen 20 km, to ani nepotrebuje pretocit tachometr
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    TOXICMAN: to se vyklepe, prelakuje a bude to zas jak garazovana vonafka po duchodci :D
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    KAERO
    KAERO --- ---
    XCHAOS: a nemyslis ze ty letajici cluny mely luzka ne kvuli nejakemu tvemu vysnenemu kopirovani, ale pro to ze ten let trval hernajs dlouho?
    Jelikoz tehdejsi cestujici byli jen velmi bohati lide, tak chteli velky komfort, ktery si mohli zaplatit. Dnes spousta lidi s prumernymi prijmy trci 25 hodin v letadle na jednom sedadle, ale tehdejsi smetanka by do toho nesla a radeji zvolila 3 dny na vzducholodi nebo tyden na lodi.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAERO: no, já se nehádám, ale bavíme se třeba o ekonomice provozu: vzducholodě byly nákladný vládní prestižní program. Absolutní počty přepravených cestujících byly navíc relativně směšné i na svou dobu.. i když ano, létající čluny pořádně začaly v době, kdy vzducholodě končily a řada rysů byla společných, i létající čluny kopírovaly lodní dopravu ve smyslu lůžkových kajut pro cestující, apod.

    Právě tahle představa myslím na Starship spoustu lidí baví: že to bude "plavba" někam, po dobu několika měsíců, jako ve zlaté éře mořeplavby. Wannabe kolonisté se budou muset po dobu 200 dnů snášt ve velmi stísněném prostoru... a celou dobu myslet na to, jestli na Marsu umřou už při nezdařeném belly-flop manévru ("on impact"), nebo až později...
    KAERO
    KAERO --- ---
    XCHAOS: ale to jsou jen takove povidacky s tim kopirovanim prekonaneho paradigma, co? Vzducholode v 30 letech byly rychlejsi nez lode, a komfortnejsi nez zaoceanske letajici cluny, s mnohem vetsim poctem pasazeru. Na kratke obdobi, nez se letadla zlepsila, mely vzducholode sve pravoplatne misto na slunci.
    "vždy šlo o overstrech trochu za hranici inženýrských možností" - pokud to postavili, tak to asi nebylo za hranici, ze? Hernajs tohle je odborne auditko a ne dojmologie.
    Navic graf zepelin jako prvni obletel svet, to tehda s nicim jinym poradne neslo. Neboli ve sve dobe byly vzducholode jedinecne. Zadne prekonane paradigma.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    XCHAOS: jdi do toho, přeju ti úspěch ;)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TOXICMAN: no, vzhledem k tomu že jsem aktivní zachytávání přistávajícího boosteru navrhoval někdy v listopadu, tak se uvažuju přihlísit :-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam