• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    tak poslední u této farmy
    GSE-8 has arrived at the launch site and is being prepared to be lifted onto its stand!
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    Tak jsem se ted dival na ten posledni dil Netflix dokumentu o Inspiration4 a fakt me to parkrat rozesmalo. Navic super zabery jaky nam SpX zatim nedava, chtelo by to stab Netflkixu na kazdej start, ten zaber z dronu/vrtulniku jak se rozsviti pri startu celej komplex 39A byl super, stejne tak oddeleni stupnu! Tenhle dil asi neprekvapive nejlepsi :)
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    ONDRA_99: na přidržování bude imho QD arm
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    FURAN: No jerab ok na presun na rampu. Ale na pak ti az do startu musi raketu neco drzet. Falcon 9 ti taky drzi a pousti ho az tesne pred startem.
    FURAN
    FURAN --- ---
    ONDRA_99: Očekávám, že Starhip se teď pod přestavěný jeřáb akorát vejde, takže by nepotřebovali pojezd na zdvih rakety. S tou ale budou startovat někdy v prosinci nejdřív. Chopsticks mají odpružené dosedací plochy pro SH, takže by teoreticky mohly fungovat bez pojezdu.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    FURAN: Nemuzou tam byt treba jen prozatim pridelane na pevno? Jakoze predpokladam ze na ten prvni start potrebuji mit nejak pripevneny Superheavy a Starship pred startem. Zaroven ale nepotrebuji mit hotove zachytavani, protoze to stejne v planu pro prvni let neni.
    FURAN
    FURAN --- ---
    TOXICMAN: Ten "upcoming lift" bude tak za měsíc. Nejsou tam kolejnice, nejsou tam podvozky/slidery či jak tomu budou říkat. Není mi jasné, proč tam mají ty provizorní Ička spojující konce claws se zbytkem konstrukce. A ty hydraulické rozvody (brzdy, pohyb "hůlek") budou potřebovat celou řadu zařízení uloženou na těch claws. A i tak mi to přijde celý nějaký divný, vůbec bych si carriage takhle nepředstavoval.
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    TOXICMAN: Yes!!!
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    Tak ja navazu zcela on topic, ze se uz dlouho divim, proc jsem jeste nikde nevidel obrazek Elronda Muska ac se to nejvic nabizi. :[
    Nemate?
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    Hele a co takhle se s tim flamem o palivech a efektivite presunout nekam, kde jsou na to zvedavi? Jak okrajova zminka tady dobry, ale tohle je IMHO topic, kterej sem nepatri.

    Dekujeme.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MAKROUSEK: na asijský poměry je 2.6mega město fakt nic :-)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SN0WCRASH: Neprijde. Taipei ma nejakych 2.6 milionu obyvatel. To je velikost jednoho z deseti predmesti New Delhi. Proste vesnicka strediskova.
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    XCHAOS: Ta cina je fakt. Plus vyrabaju realne elektroauta vo velkych mnozstvach, ktore sa zacinaju (konecne) dovazat aj do Europy.
    QWWERTY: V Prahe/CZ mozno.. Sa pozri napriklad do Holandska.
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    MAKROUSEK: Taiwan (Taipei) ti nepride dost velky? Jeden prispevok rovno pod tebou.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    YMLADRIS: musk je kecal :) Je to clovek co se rad pohybuje v oblastech snu atd. Ale je pravda ze porodnost musi byt v urcitem rozmezi - viz jak se momentalne cina snazi razit jiny smer v poctu deti apod. a o rase to urcite neni. Neznam presna cisla, jen z toho co vim co se deje na me, tak dochazi take k propadu porodnosti i v takovych zemich jako je egypt.
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    YMLADRIS: Nejde jen o barvu pleti. Jde o narod, at uz je jakejkoli. Proste se po dvaceti letech probudis a zjistis, ze ve volbach vyhrala "Strana pro Jihad", protoze najednou tech muslimu je v zemi 55%.

    Ale je samozrejme otazkou, jak moc dobre vedecky podlezene bylo to, co jsem onehda cetl... Par let zpet.

    Ale smysl to dava, ze kdyz se ti mixujou kutury s ruznou porodnosti, tak ta co se mnozi vic, se automaticky z minority stane majoritou, je to jen otazka casu.
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    TADEAS: A vubec..

    Vidim "Full Elon" a rikam si: "SAKRA! To se asi Elon rozjel..." :-D
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    BLACKHEAD: pokud by mel na mysli upadek bile rasy, asi by to ve svym autismu nejak primo rekl. myslim ze to mini obecne, global population decline
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam