• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    Some Chinese researchers are worried of Starlink's rapid progress. Musk's satellite constellation is enough of a national security threat that recommendations are being made to either disable or destroy SpaceX's satellites. Researchers in China say US military drones and stealth fighter jets could see data transmission speeds increase by more than 100 times with Starlink.

    China Must Be Able to Destroy Elon Musk's Starlink, Researchers Say
    https://www.businessinsider.com/china-need-ability-to-destroy-elon-musk-starlink-researchers-say-2022-5
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    SEJDA: The U.S. Federal Aviation Administration (FAA) has delayed the completion of its environmental review of SpaceX's Starship program by another two weeks, to June 13.
    MAR3K1987
    MAR3K1987 --- ---
    SEJDA: odklad o dalších 14 dní
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    Oznamilo vcera FAA zaver setreni anebo dalsi odklad?
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    @elonmusk
    All Raptor 2 engines needed for first orbital flight are complete & being installed.
    KAERO
    KAERO --- ---
    VOYTEX: jasne, Bolsonaro dela spatne veci, souhlasim. Spis resim tu miru Muskova zapojeni, a toho se ty clanky netykaji. Ty pises "verejne podporuje znovuzvoleni genocidniho maniaka a polodiktatora", ja to v odkazovanych clancich proste nevidim.
    Nejak vidim rozdil mezi "spacex prodava vsem", a mezi "Bolsonaro je muj kamos, chci aby byl zvolen".
    PER2
    PER2 --- ---
    nejake spekulace

    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    DZODZO: ano, ale byla při tom prvním proof testu slyšet rána, řekl bych že něco nevydrželo a tohle je důsledek
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    to tam odlietavaju tie dlazdice?
    EXIS
    EXIS --- ---
    PER2: takže kdy letíme? :)
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Parádní fotky S24

    Starship 24 rolls out to the pad at Starbase
    https://twitter.com/SpaceX/status/1530276118116245505

    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    @Tesla
    Tesla navigation will now take predicted crosswind, headwind, humidity & temperature into account for calculating battery % on arrival
    This is in addition to current factors: predicted speed, HVAC use, elevation changes, current temperature and route/distance
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    KAERO:
    XCHAOS:

    Bolsonaro should be tried for crimes against humanity, Indigenous leaders say
    https://www.nbcnews.com/news/world/bolsonaro-should-be-tried-crimes-against-humanity-indigenous-leaders-say-n1272193
    "Indigenous chiefs and human rights organizations have accused Brazilian President Jair Bolsonaro of enabling such killings through state policies that they say encourage the destruction of the Amazon for profit while failing to protect Indigenous people’s rights. They have asked the International Criminal Court to investigate whether the far-right leader's actions — including weakening dozens of environmental protections and encouraging private development of the Amazon, leading to the displacement of Indigenous people and contributing to climate change — constitute crimes against humanity.
    ...
    “It’s a completely wrong mentality, but that’s Bolsonaro. He comes from this school that believes Indigenous peoples aren’t peoples,” said Ana Valéria Araújo, a Brazilian attorney who has represented Indigenous groups for over 30 years and is now the executive director of the nonprofit Fundo Brazil. “He sees them as obstacles to development and when there’s an obstacle, you have to remove it.”

    Bolsonaro has a history of making anti-Indigenous statements. He has compared isolated Indigenous peoples to animals in a zoo, and in 2020 said that “Indians are undoubtedly changing. …They are increasingly becoming human beings just like us.” In 1998, ,he lamented that Brazil wasn’t as efficient as the United States, which “exterminated the Indians.”

    Criminal charges suggested against Brazil's Bolsanaro for COVID deaths
    https://eu.usatoday.com/story/news/world/2021/10/26/brazil-jair-bolsonaro-covid-handling-charges/8563433002/
    SAO PAULO — A Brazilian Senate committee is recommending that President Jair Bolsonaro face a series of criminal indictments for actions and omissions related to the world’s second highest COVID-19 death toll.
    ...
    The most debated of the recommended charges is of inciting an epidemic that leads to deaths. Prison time for those convicted ranges between 20 and 30 years. Gustavo Badaró, a law professor at Sao Paulo University, argues that is a “thin legal case” because Bolsonaro did not start the pandemic himself.

    Bolsonaro is also accused of:

    violating health protocols
    charlatanism
    falsification of private documents
    irregular use of public funds
    crimes against humanity
    violation of social rights
    breach of presidential decorum
    ...


    Mmch J.B. byl v 80s odsouzen za pripravu bombovych utoku na sve armadni nadrizene, protoze jim jako nizsi oficir zavidel mzdu a prestiz. Pozdeji byl rozsudek zvracen.

    Krome toho je samozrejme anti -LGBT, -potraty, -sekularizmus, -liberalizace drog, etc. Jen teda nenosi knir a abaju. Jediny duvod proc na brazilskou vladu nejsou uvaleny embarga a sankce a rezoluce OSN za pokracujici vyhlazovani puvodniho obyvatelstva je stejne jako v jinych pripadech vojensko-industriani alignment s Amerikou.

    Je to navrat, nebo spis pokracovani U.S. podpory vojenskych diktatur v Brazilii, protoze americkemu establishmentu je vize nezavisle demokraticke Brazilie evropskeho nebo dokonce skandinavskeho strihu (=komunismus) stejne prijemna, jako Putinovi vize svobodne prosperujici Ukrajiny. Suroviny a "lidske zdroje" by zdrazily, Brazilie by mohla dominovat nejen jizimu kontinentu (a prestali by americanum davat havarovany UFO btw).

    Nejbohatsi clovek na Zemi (ok, fskutecnosti nejmin druhej po Putinovi) tohle vsechno moc dobre vi a je potreba upozornovat, ze Musk ve snaze "to nandat libtardum na twitteru" (a mozna i za kontrakt na tovarnu v Manausu) klidne verejne podporuje znovuzvoleni genocidniho maniaka a polodiktatora.
    PES
    PES --- ---
    XCHAOS: V "dávnověku" existovaly e-mailové konference a také existovaly i ne-emailové konference (dřívější e-mailoví klienti třeba i Outlook Express tohle uměl), kde se obdobně dalo přihlásit, odhlásit, filtrovat apod. , takže sociální sítě jsou jen další úroveň toho, co již kdysi dávno existovalo... Samo, pak přišel robotizovaný spam (a pak antispamy). Takže sociální sítě jsou jen svým způsobem evoluce komunikace, která existovala již dávno (dokonce ještě v dobám před-dávnověkých při modemových připojeních k BBS systémům apod.), dnes je akorát všechno rychlejší, "onlajnovější" a více algoritmicky zaměřené na "bulvarizaci" (konec konců třeba FB teď nedávno z toho měl průser a káli se, že "prý omylem" jejich algoritmy upřednostňovaly dosah více bulvárnějších/kontroverznějších zpráv)...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PES: ehm, email není na rozdíl od sociálních sítí subscription-based.

    Sociální sítě jsou vlastně proprietární anti-spam, za který se ovšem platí cena v podobě ovlivnění pozornosti algoritmy provozovatele.

    Subscription-based obsah ale může existovat i deventralizovaně, k tomu měly existovat RSS feedy a ty se dál mohly vyvíjet směrem k šíření a sdílení moderačních bodů či prostě převzetí odkazů.

    Ale centralizované sociální sítě na sebe strhly víc pozornosti a nabraly víc uživatelů. Podobný proces jako u mailu a freemailů, ale daleko rychlejší a decentralizovaná fáze se už ani nerozvinula.
    PES
    PES --- ---
    XCHAOS: To už existuje... říká se tomu e-mail a WWW... ovšem pro ty mladší už je to děsná prehistorie ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BLACKHEAD: hele, jak říkám, mě osobně by vyhovovalo, kdyby sociální sítě fungovaly víc jako mail a firmy by si skutečně platily provoz svých domén pro svoje zaměstnance a vztah se svými klienty. Technicky to možné je, protokoly pro to existují.

    Pointa ale je, že v takovémhle uspořádání světa by Twitter ani neexistoval...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam