• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    P_T: podla mna v tom ze vie tie projekty dotiahnut do konca aj ked to trva dlhsie nez inzeruje (jak zakladat automobilku, tak stavat rakety co pristavaju na zem boli napady, ktore mali malu sancu na uspech)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JIMIQ: Lol. Ne to urcite nejsem. Jen vim co to znamena ridit stredni firmu a vim kolik lidi se snazi svoji praci ojebavat nebo delegovat na nekoho kdo ji vubec nema delat atp :)..Takze chapu Muska v tom co dela a proc propousti lidi kterejm neveri nebo podle nej nemakaj efektivne. Vubec me ty jeho kroky neprekvapujou, stejne jako me neprekvapujou zamesntanci ze remcaj a radsi pujdou treba jinam, kde je nikdo na houmiku otravovat nebude. Jinak moji zamestnanci se maj dobre. Respektive ti kteri makaji. Ti kteri se flakaji jsou odejiti :)

    Tech CEO: Overemployment Is a 'New Form of Theft and Deception'
    https://www.businessinsider.com/ceo-viral-linkedin-post-engineers-working-two-jobs-overemployment-theft-2022-10
    P_T
    P_T --- ---
    KOUDY: Presne. Ale kdyz se kaci les, litaji trisky.
    To je presne ten zaslepenej fanboy pristup, kterej me u tebe irituje.
    Ve svy dobe byl takovej uspesnej vizionar, kterymu verili mraky lidi a kterej chtel nasmerovat lidstvo na staleti dopredu, kdejakej magor, kterej se pak uspesne dostal do top 10 nejvetsich masovejch vrahu historie lidstva. To je samozrejme naprosto prehnanej argument, ale ve me proste tahle slepa duvera v nejakej pofiderni public front genia vizionare jako tady od LOPIK: proste vyvolava odpor.
    Kdyz je to tak objektivni fakt, pojdme si to shrnout. V cem presne je podle vas tak genialni? Ze vyrabi elektroauta? Nebo ze prevzal myslenku vesmirny turistiky? Internetu pres satelit? Co je top 5 jeho genialnich fungujicich vynalezu?
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    sečteno a podtrženo - vyhození 90% zaměstnanců (ať už byli líní na houmíku, nebo dělali jak fretky) z twitteru neudělá dojnou krávu
    ACKO
    ACKO --- ---
    JIMIQ: Naja, já když jsem v kanclu, tak toho nejvíc napracuju o polední pauze, když jdu projít po Dejvicích, pak sednu, všechno, co jsem měla rozepsaný proškrtávám a doplňuju. Jinak jsem teď čerstvě proškolena v nějakých soft skills :-), kde jsme měli poměrně rozsáhlý výklado o tom, že buzerující prostředí pracoviště, tj. píchačky, dozor, openspacy generuje vysoké dávky stresu u zaměstnanců, je živnou půdou šikany mezi nimi, protože tak si ten stres odventilovávají a produktivita práce je naopak nižší.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    JIMIQ: toto zalezi dost od typu cloveka, clovek s dobrou sebakontrolou vie byt na HO efektivny a stihne toho viac, lebo napr. usetri 2 hodiny dojizdeni do prace, ale je kopu ludi, ktori sa takto dobre kontrolovat nedokazu, takze potom im po tyzdni bez odezvy pises ako to vypada s tym deploymentom 6 serverov a oni ti odpisu ze jo, hned sa do toho pustim, lebo proste tyzden bez dozoru na to srali :) a to plati jak pre cechov, tak napr. pre moldavcov, jeden nas furt nahana, ze stalo sa toto a podme to riesit a o druhom sa dozviem, len ked mi napise ako zabudol, ze ma robit change, lebo sa vcera ozral do nemoty, taki ludia sa mozu zasit v korporate, kde sa nehladi moc na vysledky, ale ked ti ide o ziskovost tak to musis preriedit alebo prikazat tymto ludom, aby chodili do kanclu, kde ich mozes lepsie kontrolovat ci stihaju robit to co maju
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    P_T: Elonovy pokusy o MHD jsou naprosto dokonalý, a ty co vyjdou jsou ještě lepší. Takovej Vegas Loop překonal v demenci i všechny ostatní místní atrakce, a že tam byla sakra silná konkurence.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    P_T: Superúspěšnej génius to je objektivně je. Že ten jeho byz není tak čistej a ani vrchol filantropie je druhá věc. U toho twitteru mi přijde, že je jedna věc, který si nikdo moc nevšimnul - on sám ví nejvíc, jak je to mocnej nástroj - manipuluje skrz to už věky akciový trhy, teď zase vidí jak se prakticky zase jen díky Twitteru stává z miláčka veřejnosti ďáblem.. Možná to posere, ale určitě ně kvůli tomu, že ruší home-office - jde spíš o to, jak moc chce opravdu předělat ten zajetej systém pay for visibility - proto mu utíkají inzerenti, ne kvůli nějakým vymyšleným náckům, co je má přestat banovat..
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    a abych upřesnil proč jsem ty věci dělal - můj mozek funguje tak, že mu zadám problém a nechám ho na něm pracovat a mezitím si třeba čtu RSS feed nebo nyx. Až mozek problém vyřeší, tak to nakódím a ověřím jestli to funguje. Pokud ne, tak ho zase nechám pracovat.

    Tohle je mimochodem taky dokázaný ve studiích, že komplexnější problémy mozek řeší líp když dělá nějakou "mundane" práci nebo prokrastinuje. To by si měl přečíst každý manažer
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    KOUDY: tak už to asi začínám chápat - ty se vidíš jako miniMusk :)

    něco podobnýho zkoušeli v mém předchozím zaměstnání - psaní času příchodu a odchodu, kontrola internetového trafficu, tak jsem místo brouzdání po webu chodíl častěji na záchod a poslouchal mp3ojku a četl knížku a pak jsem odešel na místo kde jsem dostal o třetinu víc peněz. Dělal jsem furt stejně (měřeno snahou/effortem), ale s půlkou buzerace.

    Přeju tvejm zaměstnancům hodně zdaru
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    P_T: Kazdej uspesnej vizionar ma cerny skvrny..Mel je i Gates, mel je i Jobs.
    P_T
    P_T --- ---
    KOUDY: Nejak nejsi schopen nahlidnout, jak moc mu to zeres. Ten narativ superuspesnyho genia se ti moc zazral pod kuzi. Co vsechny ty problemy Tesly? Ten dlouhodobej plan myslis, jako kdyz v zajmu Tesly zariznul vysokorychlostni zeleznici v Kalifornii pomoci nesmyslnejch vzdusnejch zamku typu Hyperloop a tunylku pro auta? (#whenHyperloop)
    A kde presne by byl SpaceX bez Putinova oblibence Dany Rohrabachera a jeho Commercial Space Act?
    Jako je to urcite velmi uspesnej, ale zaroven exremne problematickej clovek. Nevidet vsechny ty cerny skvrny imho vyzaduje poradny klapky na ocich...

    Elon Musk's Flawed Vision and the Dangers of Trusting Billionaires | Time
    https://time.com/6203815/elon-musk-flaws-billionaire-visions/
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JIMIQ: Spis je to v mentalite amiku a evropanu..i plno ceskejch firem ktere maji HQ ve valley maj vetsinu programatoru v cr a na slovensku a to ne kvuli tomu ze by jim platili min, ale kvuli tomu ze jsou proste zvykli vic makat..Jinak ja delam uz sest let obchodniho reditele ve firme o 90 lidech. Pulka z toho byla na HO v dobe kovidu a 20 jsem za posledni rok vyhodil kvuli tomu ze zacali byt hrozne lazy a misto nich najal nove lidi, takze uplne chapu velke firmy, ze chteji po lidech aby se alespon na 2-3 dny v tydnu zacali po kovidu vracet do kanclu, ale porad za me primarne plati to, ze Musk koupil ztratovou firmu ktera stale prodelava a primarne mu jde o tu platformu a o uzivatelskou bazi, ne o zamestnance, kterym se nechce makat.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    KOUDY: řeknu ti tajemství - pracuju 16 let, z toho 13 v kanclu a 3 HO a nikdy jsem nepracoval 40 hodin za týden :D
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    KOUDY: člověk na HO není apriori neefektivní a člověk v kanceláři není apriori efektivní :) analýzy dokonce ukazují opak, naše firma je chytrá, apple a Musk holt nejsou, ale třeba na to přijdou časem :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    P_T: Ja v nej nemam duveru, jen chapu ty jeho kroky a vzhledem k tomu, co se mu podarilo udelat za 10 let s teslou verim, ze ma nejakej dlouhodobejsi plan a zaroven vim, ze plno zamestnancum se proste ty jeho kroky nebudou libit, protoze byli zvykli na houmik a chill..a ted po nich nekdo chce aby makali 40 hodin tydne..Takze ted to dost lidi bude bolet a za dva mesice bude klid :)..Spis jsem zvedavej na novy featury twitteru nez na to, kolik neschopnejch lidi Elon vyhodi a schopnejch najme.
    MAWRHIS
    MAWRHIS --- ---
    radsi si misto toho OT prectete tohle, je to sice dlouhy, ale zajimavy a mozna by to melo vetsi prinos nez nikam nevedouci debata o houmiku P_T:
    PES
    PES --- ---
    OMNIHASH: Co se takhle více starat, aby T-Mob nepoložil každý druhý DDoS a mezi tím se dívat, zda Twitter lehne či nelehne popelem ;-))))
    P_T
    P_T --- ---
    Najdete si v zivote nekoho, kdo ve vas bude mit tak bezmeznou duveru, jako Koudy v Elona Muska. .]]
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    A presto i twitter po skoro mesici od koupe stale v pohode funguje :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam