• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    ARAON
    ARAON --- ---
    ARAON: Možná ne v Česku, ale tady na Zélandu to tam bylo už dřív. A levněji.

    ARAON
    ARAON --- ---
    E2E4: Akorat ze Twitter Blue fungoval uz pred Muskem. Tam v zasade nemuseli delat zadne velke zmeny. Jen pridali checkmark.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ARAON: no.. to jsou všechno reálný hrozby, akorát bych neřekl, že jsou moc pravděpodobné.

    minimálně ne v krátké době.

    vemte si, že během 2 týdnů udělali tu fejk verifikaci za $8, s půlkou lidí vyhozených, s druhou na odchodu nebo ve velkým stresu.. a nerozbilo se to. samozřejmě po pár dalších nápadech geniálního vůdce to může dopadnout hůř..
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Inside Tesla exhibit at Petersen Automotive Museum
    https://www.youtube.com/watch?v=hSqomf3ul0Y
    ARAON
    ARAON --- ---
    V tomhle vlakne je hezky shrnute, co vsechno se ted muze v Twitteru pokazit.
    https://twitter.com/MosquitoCapital/status/1593541177965678592
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    TADEAS: dik!
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    SITH: hele, jenom takovej blbej dotaz ... házíš svolávačky do auditek i ostatních automobilek, nebo fakt jenom hejtíš teslu, protože mam fakt pocit, že u ostaních automobilek to neni tak cool? :)
    Aktuální svolávací akce automobilek - Svolavacky.cz
    https://svolavacky.cz/
    SITH
    SITH --- ---
    Další svolávací akce v US

    Tesla recalls 321,000 U.S. vehicles over rear light issue | Reuters
    https://www.reuters.com/business/autos-transportation/tesla-recalls-321000-us-vehicles-over-rear-light-issue-2022-11-19/
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    E2E4: zdravotnictvo, autobusova doprava, posta, zemedelstvi, to iba co mi napadlo z blizkeho okolia
    E2E4
    E2E4 --- ---
    OMNIHASH: no asi jak kde, možná jsem v jiný bublině.

    a ono těch bělochů je holt málo.. a přesně, věřím že i makak v Twitteru fakt má možnosti hodně a on ten Musk at jsme ontopic přístrihava křidýlka i těm nejschopnějším..

    jj, tech sektor je prehajpovanej, vyhnanej steroidama Venture kapitálu, tím pádem se spoustou peněz na blbosti je taky pravda..

    akorát nějak nevidím proč by to mělo skončit takovým nevolnictvim jako předvádí musk. v jakým oboru po tobě chtějí abys pracoval víc než 40 hodin tejdne..
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    E2E4: co si budeme povídat , díky brutálnímu nedostatku ITguyů v oboru dělá spousta neuplně vycvičenejch opic, a nějakou menší recesi, co oddělí zrno od plev, by spousta firem potřebovala jako prase drbání a na spoustě pozic pracuje místo tří bělochů dvacet makaků, co se navzájem hlídají, aby to úplně nedojebali. Ale lidi na to nejsou a ještě dlouho nebudou. O to víc mě baví tyhle proroctví o flákajících se programátorech, kterejm je nutný přistřihnout křidélka aspoň zrušením toho HO.
    I totálnímu lemplovi, co zvládnul přepínat někde na 1st levelu dvě tlačítka z červený na zelenou, a jakmile se objevila jakákoliv jiná barvička, nebo nedej bože přišel mail, tak volal o support na druhej level, stačí aktualizovat LinkedIn a do tejdne má nabídky na tři obdobný pozice.
    Realnej ITguy, co zvládne samostatně pracovat, nedejbože i psát vlastní kód, musí schovávat svoje kontakty, aby ho headhunteři nespammovali, ale tyhle dva géniové zvládli spláchnout do záchoda dva biliony a teď si bude celý odvětví utahovat opasky, aby jim smazali ztráty a oni mohli za dva roky rozjet nějakou novou haluz. Tak určitě.
    Dtto HO, když máš na každým prstů pět nabídek, tak jít dělat někam, kde musíš mít píchačky 7.59 - 16.01, půjde jenom masochista, nebo někdo, komu to sakra vykompenzujou.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    DOKIS: ony to jsou 2 problémy:

    1. flákači, kterých ale fakt není 90%. ani 50% , a nevěřím na řešení v najímání jen 10X inženýřu pracujících od nevidím do nevidím.

    2. místa, platy a pracovní podmínky daný vyčerpáním reklamního business modelu, recesí, sázkou na nesmysly.

    u těch podmínek moc nevěřím, že se to ustálí na modelu práce od nevidím do nevidím bez home office.. ani v recesi u ne IT pozic to do takovýho otroctví neklesá.. jakkoliv by si to majitele firem přáli..
    E2E4
    E2E4 --- ---
    DOKIS: obecně jistě..

    ale nejdřív odejde, pak ji přemluví ať se vrátí a po týdnu znovu vyhodí?

    a předtím odešel / byl vyhozen i zbytek nejvyššího vedení.

    to mi fakt přijde jako extrém / šílenství..

    ale nakonec to Twitter může přežít i tak.. Ztrátový byl už předtím tak není moc co zhorsit.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Party IT je u konce 😀
    Jop, to se přesně stane, hned jak dojede první hyperloop do LA. Že to Meta nezvládla, a nechala Zucka rozbít hračky za tři státní rozpočty fakt není konec IT party, momentálně nabíráme lidi k nám do týmu v posraným pyčo Barďejově, protože kdo uměl v Košickým kraji zapnout a vypnout pc, už u v IT dělá.
    DOKIS
    DOKIS --- ---
    E2E4: Tak tenhle top management (alespon v USA) casto byvaji lidi, kteri bezne prechazeji mezi firmama a tak nejak se veri v jejich obecnou schopnost, nez znalost konkretnich podminek. Takze pokud si s Elonem vylozene nesedla, tak je asi celkem logicke, ze ji vymeni. A ze nebude mit problem koupit nekoho vhodneho, kdo ji nahradi. A ostatni firmy s tim asi problem mit nebudou, protoze za ne jednaji uplne stejne "putovni" manazeri :-).
    DOKIS
    DOKIS --- ---
    MRAKY: party IT je u konce

    Pokud "party" znamena, ze neschopny flakac dokaze sehnat praci v IT a nejak tam "existovat", tak to je mozne, i kdyz asi jich i tak bude nadale dost. Pokud ale "party" ma znamenat, ze schopny clovek si muze diktovat podminky, protoze lidi je malo, tak tam bych celkem durazne nesouhlasil.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    E2E4: chapal jsem tu prvni pulku co vyrazil v podstate hned (sice to taky nebylo moc promyslene, ale bylo tam aspon neco). Ale absolutne nechapu pak tu nabidku na hardcore vs tri mesicni odstupne, kde mu odejdou prave ti lidi co si to muzou dovolit ( = vedi ze si najdou praci)

    Ale rozumim taky tomu ze ted bude pretlak vyvojaru kvuli propousteni jinde takze az si to sedne najme zpatky hromadu lidi co si vybere on. Zas na druhou stranu nemuze otalet dlouho protoze po techhle lidech je poptavka furt a vsude a v silicon valley jsou vysoke najmy tak ti lidi muzou klidne do Texasu, Georgie a podobne

    Ja bych to delal jinak, ale ja taky nejsem nejbohatsi clovek na svete co temer z nuly vymazlil ctyri firmy :)
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    STARE_CASY: hezkej rozbor, ale nejde to trochu mimo hlavni tema? tzn jedna vec je tema zda ma titul z ceho rika (anebo ma obecnej titul jak rikas ty). nicmene ten thread je primarne o tom, ze nejspis v r. 97 mu tam nekdo zaplatil diplom, kterej mu vydali, pricemz ty dva roky predtim nemel pobytovy vizum, protoze tu skolu nedochodil.

    me osobne je to sumak a chapu, ze se to neda rikat verejne v tyhle pozici a ze jsou asi nejaky zakladni aspektu identity managementu, ktery si nemuze dovolit nechat zkompromitovat
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    JIMIQ: vyvoj a provoz jsou odlisne veci. Muze byt zdlouhave nekoho zapojit do vyvoje neceho s historii a tim ovlivnit vykon.
    Nicmene kdyz vyhodis na provozu vetsinu lidi krom par, kteri vi kde a na co sahnout, tak s velikou pravdepodobnosti ovlivnis jen rozvoj a necekane situace ( ktere se vetsinou stejne vazi k dotycnemu rozvoji - tudiz pokud se zastavi rozsirovani, tak provozu pravdepodobne ubydou problemy - zejmena na cloud infrastrukture - twitter pouziva imho aws )

    twitter neni nova firma. pokud nenastane nejaka sabotaz, tak nebudou v nejakem radikalnim casovem presu stabilizovat tym - specialne v soucasne situaci, kdy rozmlsani zamestnanci jsou vyhazovani po tisicich z facebooku a dalsich. party IT je u konce....
    E2E4
    E2E4 --- ---
    tohle je taky dobrý.. fakt nějak nejsem přesvědčen, že to Musk dělá dobře. nejen veškerý management, ale sales reklam, nejcitlivější věc, zdroj příjmů..


    Twitter is Going Great!
    https://twitterisgoinggreat.com/#one-week-after-persuading-her-to-stay-elon-musk-fires-the-global-head-of-ad-sales
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam