• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    PES: Porád furt asi lepší tohle, než předat a to ještě s radostným zvoláním tyhle věci do rukou anonymního board of directors nebo random bláznivýho miliardáře, co si koupil novou hračku.
    PES
    PES --- ---
    LOPIK: to je stejně sranda řešit kdo v US vyhrál volby, když evidenci obyvatel proti volebním seznamům vlastně nemají, v mnoha státech se ani nemusí identifikovat průkazem (jen říct jméno) a o korespondenčních hlasech (jejich sběru, dopravě, termínech přijetí, kontrole podpisů) se také dají psát úplné legendy...
    ... takže proti tomu je nějaký Twitter a free-speech úplná prkotina, protože v US při tak těsných výsledcích prostě nikdy nikdo neví a vědět nebude KDO vyhrál skutečně a kdo fiktivně...

    P.S. než mne začnete napadat, tak TL;DR verze - volby v US jsou příšerná hrůza co do věrohodnosti hlasování a účasti skutečně oprávněných voličů (proti tomu jsou volby v ČR přímo vzorové a neměli bychom si ten zavedený system nechat jakkoliv zmrvit, protože jinak dojde na ten největší průser tak jako došlo v US - strašně moc lidí přestalo věřit v korektnost výsledků voleb)
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KOUDY: mno a pokud ty konsekvence (trumpuv ban na twitteru) nekdo zrusi, tak je to jak kdyby ho omilostnil a zadny konsekvence uz nejsou. Co na tom nechapes? :D
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    XCHAOS: Největší chyba který se i tady asi všichni dopouštíme je to, že si tohle vykládáme jako otázku svobody slova. Jestli na tohle obecně společnost přistoupí tak prostě předala garanci, která byla v ústavě a hlídal to nějak přeneseně skrz volby stát, na soukromý subjekty. Twitter bude říkat a hlídat, co je svoboda slova, nikdo jinej.
    Je to jejich serve, dělaj si co chtěj - tím bych to osobně uzavřel, se svobodou slova to nemá totiž vůbec nic společnýho..
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    AVATAR: ale tak to ma bejt ne? Free speech a za nej konsekvence. Elon je leta kontroverzni clovek, tak pre prekvapuje, ze se nekdo divi ze se chova kotroverzne. Stejnej je i treba peterson nebo joe rogan, coz neznamena, ze si je obcas neposlechnu a ze me jejich nazory nezajimaj.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DZODZO: tak pokud Elon koupí Twitteru neudělá nic jiného, než že zlikviduje třeba high frequency trading jako obor, tak se celkem zasměju :-) Tyhle investice do stále rychleji rotujících rulet mě vždycky přišly jako achilova pata celého volného trhu...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LOPIK: ale Twitter měl nějaká pravidla a v USA ani prezident tam nestojí zcela nad zákony. (Resp. dvě politické strany přes sto let společně hlídaly, aby na ten post nenominovaly člověka, který by se pak choval jako debil).

    (Je pravda, že to směřuje k tomu, že o banu prezidentů na sociálních sítích nejspíš budou v budoucnu rozhodovat Nejvyšší soudy, nebo tak něco....)
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    DZODZO: ses s tim "a vy zase bijete cernochy" uz otravnej. Samozrejme, ze kdyz zbran hromadnyho sdileni zneuzije kdokoli, mel by byt potrestan.

    Pointa je, ze Koudyho argument, ze elonovy tweety nemaj zadnej dopad, je milnej.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    AVATAR: elonove tweety ovlivnovali cenu akcii jeho firem a to bolo spatne, ale ked si shorteri objednavali manipulativne clanky o tesle, tak to bolo v poriadku? ak shorteri prisli o tuny penez, dobre im tak
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    On teda free speech moc naní ani to, že dáš ban člověku, co vyhrál regulérní volby - Už z principu v US v tý době nebyl nikdo jinej, kdo by měl mít větší "právo" být slyšet.. Spolu s ním zabanovali symbolicky i jeho voliče který zastupoval.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY: prosímtě, máš ankety s možnostma X a Y.... a kontrolu nas databází a nad vším. stádo botů. je fakt tak těžké, aby anketa dopadla Y+4%? :-)
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KOUDY: viz predchozi post. Dodal bych jen tolik, ze na tom nezalezi, protoze kdyz to hlasal pred koupi twitteru, uz zastaval nazor, ze donald nehejtoval a ban si nezaslouzil. Coz muze leda fanboy :D

    p.s. elonovy tweety ovlivnovaly i cenu akcii jeho firem a pripravily tunu lidi o tuny penez. Dokonce kvuli tomu beha po soudech. Free speech? Jasne, ale v skutecnosti pruser s ohromnejma dopadama.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JIMIQ: mluvíme o tom samém.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    AVATAR: takze ses presvedcenej o tom, ze kdyby anketa dopadla opacne, tak by musk donalds i tak unbannul?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KOUDY: no o to jde - někdo podněcuje k jakoby puči přes tvoji platformomu. free speech nebo už moc společensky škodlivý?

    a pak .. jsi nejbohatší člověk světa, jeho spíš příznivec, koupíš tu platformu, necháš o něm hlasovat náhodný lidí na Twitteru. přímo pod tvým tweetem... o clovekovi, který prohlásil volby za zmanipulované, vyvolal kvůli tomu něco jako pokus o puč, necháš hlasovat v .. anketě. (ovšem někoho kdo ti šlápl na kuří oko, toho necháš zabanoványho).

    free speech ?

    mne by zajímalo, proč tenhle aspekt spousta lidí nevidí..?
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    XCHAOS: ty jseš zase out there :) Trump má spíš dluhy než miliardy, v tomhle ohledu je Musk tisíckrát bohatější. A má akcie a jinak prd - ale ty akcie průběžně prodává :) a na twitter si půjčil - proto prodělává 4 mega denně, ne kvůli 7500 zaměstnancům (které teda už nemá). Ani kdyby je všechny vyházel mu to ten úvěr nezaplatí. Další důvod proč hromadné 90% propouštění je nesmysl.

    On potřebuje navýšit příjmy aby měl čím splatit úvěry. Nebo prodá zbylé akcie tesly (už jich zas tak moc nemá, tuším 14%), která ale průběžně klesá protože se kvůli čínským lockdownům a konkurenci zas tak moc nedaří
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    E2E4: co když je to trochu jinak? pokud by myslel Starship vážně, bude potřebovat HROMADu zdrojů. faktických zdrojů, včetně lidských - tedy zaměstnanců, které si může mikromanageovat, apod. Ovšem pokud se je bude snažit získat rozprodejem akcií svých firem, bude kontrolu naopak ztrácet, a tyto prostředky nikdy nezíská..
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    a mozno aj dostali, akurat tym, ze su to nejaki nimandi co maju 10 followerov a 0 engagement, tak sa to k vacsine ludi nedostalo :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    AVATAR: na druhou stranu, uban, který Trump nevyužije a Elonovi se vysměje za "malý dojezd elektromobilů, které jsou nanic", je chytrá strategie. Skoro to vypadá, že si Trump Elona najal jako svého Marka Prchala. (Protože odněkud ty peníze přijít musely, že jo... Elon má spoustu akcií, ale jinak prd, a tohle (a spoustu jiného předtím, například cryptotrolling) dělá, aby je nemusel prodávat... protože pokud jde o tohle, tak si myslím, že po 25 letech podnikání i "podnikání" trochu vím, co říkám...)
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    DZODZO: neznamena a pokud lidem psali - bezte do ulic a podpalujte auta, tak meli dostat ban taky. Je mi uplne volny, jestli to dela nakek demokrat, republikan nebo kamu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam