• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    Ja aktualne vidim jako pravdepodobnejsi ze se Musk dozije 5000 clenne kolonie na Marsu nez ze z twittru udela youtube/facebook/onlyfans :D
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    KOUDY: tak podle visualizaci spacex, bude kazda cesta k marsu znamenat tankovani na orbitu zeme... Pro tuto cast neni trebas nejake stanice - https://www.youtube.com/watch?v=0qo78R_yYFA
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: Ideální doprava ve vesmíru je kyvadlový pendl, který po uvedení do pohybu prakticky nebrzdí a ve vhodné blízkosti startu/cíle dojde k nalodění/vylodění menších přepravních modulů. Pendl tak nemusí být aerodynamický, může mít dost velkou mrtvou hmotu (systémy podpory života, stínění, zásoby), samo s ohledem na manévrovatelnost to nějaké limity mít bude, samozřejmě.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    MRAKY: No ve vsech scifi filmech vidim ze neco jineho je dopravit lidi na orbitu a neco dalsiho z orbity na mars, takze bych cekal nejakou velkou stanici na orbite, ve ktere se bude dotankovavat palivo pro cesty na dalsi planety :) (beru to z pohledu laika)
    P_T: Nene. Tvrdil jsem v nich, ze cenim to jak posouva elektromobiltu nebo vesmirnej program a tlaci lidstvo dopredu, ale zaroven ma i plno spatnejch stranek, ktery woke aktivisti videj az ted, zatimco ten, kdo sleduje Muska dyl nez mesic je vidi uz treba deset let. Stejne jako mel spatny stranky Jobs nebo Gates a dalsi..Takze tomu, co se ted kolem muska deje se jen smeju a nechava me to naprosto chladnym. Muj nazor na nej to nijak nezmeni, protoze uz davno vim jaky ma kvality a jaky ma spatny stranky a ze to fakt neni zadnej mesias, ale casto spis pohadkar :)..To neni zadny fanboyovstvi..To je fakt..a ze tu obhajuju nejaky kroky je asi jako kdybych tu rekl ze Babis treba za 8 let pridal dost ucitelum. Muzes kvuli tomu ze me delat fanboye babise, prestoze ho rad nemam a nikdy jsem ho nevolil, ale to ze dost pridal ucitelum je proste fakt :)
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: Vesmír není ničí, resp. bude toho, kdo si ten který kus dokáže uhájit ;-)
    P_T
    P_T --- ---
    KOUDY: Ty předchozí příspěvky, kde zarytě tvrdíš, že nejsi jeho fanboy jsi doufám rychle smazal.)
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    KOUDY: zvladnout postavit stanici je neco jineho, nez cemu se venuje spacex. Pro bezpecny a dllouhy pobyt lidi na orbite , potrebujes vyvinout hromadu systemu. Spacex ma lidi co vyviji transport... Jaky bude business model? Obcasni turisti ?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    P_T:Psal jsem na mesic, ne za mesic, ale jinak souhlasim. Je to fakt nadclovek, ktere posunuje lidstvo dopredu at uz tim vesmirem, nebo elektromobilitou..ted uvidime co neuralink apod. Skoda ze takovejch bozich lidi kteri maj hodne fanboyu neni vic. Predstav si ze bychom meli treba 20 lidi jako Musk misto 20 lidi jako Putin..to uz bychom na tom Marsu davno byli tyjo. Sen!

    ale spis me zajima proc uz fakt treba nestavi nejakou svoji stanici nebo hotel na orbite..Jestli je nejak orbita rozdelena podle statu, ze si tam soukroma firma nemuze postavit co chce, nebo jestli tam zadny omezeni neni.
    P_T
    P_T --- ---
    KOUDY: hahahaha
    Jo, bez se radsi projit. Cerstvej vzduch a nejaky informace, by ti fakt prospely.
    KOUDY: Tyvole za mesic tam zacnou tezit suroviny lol. Ten Elon je fakt Ubermensch. 🤦‍♂️
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    P_T: Ted bych ti mel asi hodit ten gif jak jsi minul vtip..ale jdu radsi ven :)
    P_T
    P_T --- ---
    KOUDY: Jsi fanboy cesty na Mars i pro chudsi vrstvy, protoze to povazujes za nejlevnejsi zpusob, jak se zbavit woke aktivistu?

    PES
    PES --- ---
    KOUDY: coby... koukat jak nám ujel vlak...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Jako vemte si ze my se tu hadame o posranem twitteru, ale co budem delat, az si proste Elon a Bezos zaberou treba mesic a zacnou tam jejich firmy tezit nejaky nerostny suroviny, nebo tam vozit turisty do svejch hotelu? :D
    PES
    PES --- ---
    P_T: i přes to co vtipkuje KOUDY o vývozu wokeistů na Mars (leda tak na opravdové probuzení a léčbu každodenní prací o život ;-)), tak to bude muset být levné, protože to bude spíš doprava pracovní síly a té se naopak ještě bude muset platit!
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    P_T: Ne..To je jen zpusob jak woke aktivisty co se lepi k obrazum dostat za co nejmin penez co nejdal od nasi planety :)
    P_T
    P_T --- ---
    KOUDY: To mě nepřekvapuje. Zato ta cesta na Mars i pro chudší vrstvy jo. To je nějaký Muskovo evangelium?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JIMIQ: Tak je otazka za co vsechno to byly naklady kdyz jsem videl treba kolik staly ty flotily aut se kterejma nikdo nejezdil, nebo jidlo v hq, ktere nikdo nejedl..Kdyz to Elon snizi na 2k zamestnancu, ktery budou makat..tak se dostane na naklady 2Mld rocne treba?..Nevim vubec jaky je renenue twitteru co se reklam tyce. Necekl jsem zadny kvartalni vysledky abych se priznal, ale pokud fakt udelas subscription model kde za 8 dolaru budes moct mit delsi prispevek z 280 (ci kolik to ted je znaku) treba na 500, budes moct uploadovat videa, budes mit sifrovanou komunikaci ve zpravach a ja nevim co jeste..proste nejakej twitter pro a zaplati si ho dejme tomu 5% lidi?..Jestli jich je na twitteru 250M, tak dejme tomu 10M..Tak mas dalsi miliardu rocne. Moje prognoza je, ze do tri let bude mit twitter 2x vic uzivatelu nez ted, dost veci okopiruje z youtubu, onlyfans, facebooku a bude profitabilni.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    Cele to bude zaviset na jedny veci
    Twitter se 7500 zamestnanci mel naklady zhruba 5 mld USD rocne. Dejme tomu, ze je Musk snizi na 3 mld. To je 31.25 miliona uzivatelu platicich 8 usd mesicne. A to nepocitam uroky na pujcky, pripadne vicenaklady za propousteni/nabirani novych lidi.

    Najde se 31 milionu lidi co budou dlouhodobe platit 8 usd mesicne?

    Zanedbavam inzerci, protoze uz pulka tech nejvetsich odesla a jak Koudy pise, lidi tam jsou prece proto, ze tam neni reklama jako na fb :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    P_T: Ja jako spravnej fanboy svobody slova, dvou pohlavi a cesty na mars i pro chudsi vrstvy verim tomu, ze ten twitter bude za rok jeste daleko lepsi hele :)
    P_T
    P_T --- ---
    KOUDY: Jako je určitě fajn, že to tady pořád opakuješ. Taky by bylo dobrý si uvědomit, že doslova nic z těch super věcí na Twitteru není zásluha Elona Muska. Asi nikoho nepřekvapí, že tě přesvědčily ty vágní přísliby do budoucna, když tu poslušně papouškeješi i tu směšnou zástěrku se svobodou slova.
    Nezbývá než doufat, že Twitter zůstane stejně super navzdory tomu, kdo ho vlastně skrze to porostlý dítě koupil...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam