• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    AVATAR: Vyndat tracker snad nesmis ne?..A ja se nebudu rozciloval. Nerozciluju se ani ted. Jen mam ten nazor ze clovek obecne ma mit pravo na soukromi a je jasny ze kdyz je clovek slavnej, tak ma toho soukromi min, coz ale neznamena, ze si ma nechat libit to ze nekdo sleduje jeho vozidla, letadla, rodinu apod..Nikdo normalni by si to libit nenechal. Ja bych toho typka zabannoval hned prvni den a jeste bych ho zazaloval :)
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KOUDY: njn, az ten miliardar s vyndanym trackerem narazi do boeingu s 250 lidma a spadne na mesto, kde zabije dalsi tisice lidi, tak se budes rozcilovat, kterej kreten tohle dopustil :D
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    BRAMBOROVY_KRAL: Ja nebranim Muska, ale obecne pravo miliardaru, hercu a jinejch slavnejch lidi na soukromi a aby je a jejich rodiny nikdo netrackoval a nestalkoval. Dvakrat jsem tu zminoval treba Arnauta. Nejbohatsiho muze planety, kterej kvuli tomu svy soukromy letadlo prodal a radsi si je pronajima. Skoda ze tu lidi ctou jen to co se jim hodi. Next level simp nevim co je. Sorry..a jestli snis o tom, aby te nekdo uctival tak jako Muska, tak zacni jednou tydne vysilat raketu na orbitu, coz se za poslednich padesat let nikomu nepovedlo a nech jeji prvni stupen vzdycky zas pristat zpatky na zakladne..pak te urcite lidi budou obdivovat jako Muska. Je to az takhle jednoduchy. Drzim palce :)

    automobilka funguje i bez nej samozrejme.

    Giga Texas hits 3k Model Y builds/week.
    Congrats, Tesla team! 🤘
    https://twitter.com/Tesla/status/1603478891728887822
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    Koukam ze Koudy je fakt next-level simp. Nevim co Musk udelal, ze si dokazal vybudovat tak oddanou armadu patolizalu, ale snim o tom ze me jednou nekdo bude branit alespon s polovicnim nasazenim, jako treba tady Koudy. :D

    Nekde jsem to uz rikal, ze jestli Musk skutecne Twitter koupi, zruinuje ho to. Ten clovek snad uz nic jineho nedela, nez ze cumi do mobilu, procita si a reaguje na kazdou picovinu na twitteru. A k tomu ma jeste ridit automobilku a vesmirnou agenturu? Nevim jak tohle vsechno dopadne, ale nebude to pekny. Na ten train wreck se ale kouka dobre; Priznavam se k schadenfreude. :P
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KOUDY: tak si ho dohleda na googlu, kterej pouziva 7 miliard lidi. Big win!

    Co ma ten ucet spolecnyho se stalkerem, kterej zablokoval auto? Nic. Jsou to dve naprosto odlisny veci. Auta nejsou letadla. Jedno lita 12 km vysoko a ma povinne tracker, druhy jezdi na zemi mezi miliony dalsich aut, ve kterych jsou miliony lidi.

    Je to jen zaminka zrusit neco, co chtel udelat uz davno. Jen vedel, ze to jde proti pr, co buduje. Nebud naivni.

    A 5k dolaru za ucet s 500000 odberateli? Dobrej vtip, to bych ho taky poslal do haje.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    OMNIHASH: hodne veci dela dobre - treba snizit naklady, najit nove zpusoby finacovani, vize kam chce twitter dostat do budoucna a neboji se riznout, to vsechno je dobre.
    Ale z hlediska PR a propagace platformy je to naprosta nocni mura.
    V podstate dela co muze aby mu odesli veci inzerenti a ted s tim nebozakem to taky neni dobry.

    Muzeme spekulovat ze treba s tou akvizici Twitteru nemyslel tak vazne a pocital s tim ze srazi cenu, a cely se mu to nejak vymklo a ted mu tecou nervy a vi ze bude muset prodat velkou cast Tesly, coz ho asi dost sere. Taky toho ma po kokot v tolika firmach a tezko rtict jak moc muze zvladat multitakovat.

    Ja se necham prekvapit a treba to byl nejaky jednotlivy exces, protoze pokud ti zanou odchazet zakaznici a hlavne zamestnaci, jsi v prdeli.
    Pracuju v IT a jakykoliv projekt kde odejdou lidi je v podstate mrtvy, novy lidi bez znalosti kontextu nejsou chopni to udrzet pri zivote.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    AVATAR: Zmenil tim to, ze na jeho socialni siti, kde je 250M uzivatelu jeho letadlo nikdo verejne trackovat nebude.

    kdyby si potreboval pohladit ego tak typka zabannuje druhej den potom co koupi twitter a ne az po mesici a pul pote co auto s jeho ditetem blokne nejakej dalsi stalker..takze o egu to opravdu nebylo. O tom by to bylo kdyby dostal typek ban hned.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KOUDY: zmenil nazor na co? To, ze jeho letadla je mozny sledovat mu vadilo uz predtim. To, ze zabanovanim jednoho uctu na twitteru nic nezmeni, vedel taky.

    Jeho bezpecnostni situace se tim banem vubec nezmenila. No, spis zhorsila, protoze nasral dalsich par stovek tisic lidi navic.

    Ten ban, krom pohlazeni jeho ega, nezmenil vubec nic. Jeho deti nejsou o nic vic v bezpeci, nez pred nim. Jsi schopnej to pochopit a akceptovat? Paklize ano, davaj tvy argumenty smysl? Mne ne...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Anyway..dobrej zaber (video po kliku na link)

    https://twitter.com/SpaceX/status/1603488658085945344
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OTAVA: Jasne..Kdyz tu budu logicky argumentovat tak reknu, ze typek sledoval letadlo muska. Muskovi to vadilo a typkovi napsal ze mu to vadi a cejti v tom bezpecnostni ohrozeni a da typkovi 5k dolaru kdyz se na to vysere. Typek muskovi rekl ze chce 50k dolaru (bylo o tom rok zpatky nebo kdy docela dost clanku). Kdyz Musk koupit twiter, mohl typka zabannovat okamzite, coz neudelal a naopak napsal, ze ikdyz ho to sere, tak typka necha bejt. Udelal to az ted, pote co nejakej jinej typek bloknul auto s jeho ditetem a Musk si uvedomil, ze to security issue je fakt nejspis velky..Boji se o deti. Nechce aby ho nekdo trackoval. Jednoduchy, logicky, srozumitelny.

    Tak furt ten tvuj druhej bod souzni s tim prvnim. Je to jeho sit a muze ji smerovat kam bude chtit ne?. Uz pri koupi psal serii tweetu o tom ze se ted ta sit bude dost menit, budou se menit nektera pravidla, budou se menit badges, budou se zkouset nove veci z nichz nektere se nechaji a nekde se zas odstrani pokud se nesetkaji s dobrou uzivatelskou odezvou apod..

    tohle riziko ti hrozi vsude. Hrozi ti na facebooku, hrozi ti na instagramu..hrozi ti na cinskejch socials jako tiktok apod. Nevim jestli ma NYX deti, ale pokud jo a ty je budes stalkovat nekde pred skolou a psat o tom na nyx, tak ti neda ban? Free speech neznamena ze si muzes delat co chces. I Free speech ma pravidla. Jsou treba na wiki :)..Proto i Elonuv kamos Kanye dostal ban :)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Půl století si buduješ fejm, rozjíždíš svou vizi kyborgský podzemní společnosti na Marsu, vybuduješ k tomu infrastrukturu od raket přes teslatunely po port do hlavy, seženeš na to lidi a zajistíš keš, a pak půlku propálíš na pokusu vrátit Kaneyho na twitter :)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    KOUDY: Ja myslim ze cela situace je jasna akorat kazdej v ni vidi neco jineho. Ty v ni vidis ohrozeni bezpecnosti a na to ma samozrejme pravo. Twitter je jeho a ma pravo s nim udelat uplne cokoliv, to je bez debaty, at jsou jeho pohnutky jakekoliv.

    Kde se rozchazi oba nazory je, ze to co dela je jednak pokrytecke (protoze uprimne prima korelace mezi nejakym sledovanim letadla a jeho stalkovanim je mala) ale predevsim, jak chce budovat nejakou platformu ktera ma teda podle toho co rika integovat hodsne funkci ktere jsou velmi senzitivni na uzivatelske dat a pritom predvadi to ze zabanuje nekoho kdo se mu nelibi.

    Ve finale predstavme si ze skutecne udela obdobu nejakeho Wechatu pres ktery pujde platiti, nakupovat, mita tam velkou cast virtualniho zivota a jednoou olajkujes prispevek kde nekdo napise ze musk ma maly pero a najedou te zabanuje.

    Chces by na siti kde ti hrozi takove riziko? Jak jsme psal, takhle zabanuje dalsi dva tri pripady co se medialne rozmaznou a bude mit mozna skvely produkt ale nebude mit uzivatel kteri by byli ochotni ho vyuzivat.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    AVATAR: Ze Musk jako kazdej normalni clovek zmenil na neco nazor..zvlast pote, co nejakej stalker zablokoval auto s jeho ditetem..Sam mas deti, tak bych cekal ze tohle ti dojde.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KOUDY: ze se ti nelibi transparentnost letovyho provozu (coz je sice hloupe, ale mas na to pravo), ma s Muskem a jeho nazorovym veletocem spolecnyho co?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    AVATAR: Ano..Vsak jsem ti to psal v minulem postu. Neco jineho je kdyz to dela nejaka agentura kvuli bezpecnosti letadel a neco jineho je kdyz si to muze dohledat kdokoliv a jeste to sdili dal..viz

    [KOUDY @ Elon Musk (SpaceX - Falcon / Heavy / Dragon / Starship, Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, Twitter, Solarcity, Hyperloop atd.)]
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KOUDY: diky za odpoved.

    Kazdy z tech letadel ma svuj identifikator a id muskovych letadel jsou verejne dostupna informace. Stejne tak, jako jejich poloha. Je to z bezpecnostnich duvodu a plati to pro vsechna letadla.

    Dohledat tyhle informace je otazka tri google dotazu (overeno). S touhle znalosti je Musk kupoval, s tim je vyuziva. Pokud chce, aby se to zmenilo, banovanim uctu na twitteru toho fakt nedocili. Jenze to on nechce. Nebo aspon takovou myslenku (pokud vim) nikde neventiloval.

    Kdyby opravdu chtel chranit svy soukromi a svou rodinu, tak jednoduse mohl zvolit arnautuv pristup. Ten ban je proste pravej opak toho, co tvrdil, ze chce s twitterem delat. Jde primo proti svym slovum a principum, se kterymi twitter kupoval a jeste vyhrozuje zalobou.

    Za preposilani verejne dostupny informace. Kdo prijde na radu dalsi? Novinari, co o nem nebudou psat hezky? Ucty, ktery ty clanky budou preposilat? Ukrajinu, protoze odmitaj jeho papouskovani putinovych pozadavku na kapitulaci?

    Nemusis odpovidat, svy jsem rekl.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    AVATAR: Tak i ty jsi psal ze je to jen tvuj nazor :)

    1) jestli mam reagovat na argumenty, tak imho je neco jineho resit nejakej urad, kterej trackuje letadla, aby vedel kdy ktery spadne a mohl vyslat pomoc a neco jineho je trackovat jedno letadlo jednoho konkretniho cloveka a mit bota, kterej tweetne 200milionum lidem kdy letadlo toho cloveka vzletne, aby se v tech desitkach tisic letadel, ktere kazdou chvilku nekam leti mohli zamerit na to jedno konkretni. Takze tvuj argument o tom ze to s bezpecnosti nema co delat neberu jako relevantni.

    2) Tady mam argument ze nestacilo zablokovat jen bota, protoze i za psa je zodpovednej jeho panicek, kterej ma bejt potrestanej pokud jeho pes nekomu ublizi..S botem a typkem je to to same. Elon uz mu pred rokem nebo kdy psal ze mu to stalkovani jeho letadla vadi a ze je to pro nej a jeho rodinu security issue. Kdyby vzal tenkrat typek 100k, tak mohl mit klid..misto toho se Elona pokusil vydirat a ted nema nic.

    3) ban proti zadne free speech filozofii nesel. Free speech neni free stalking..Navic je imho logicky, ze Elon potom, co nekdo zablokoval auto s jeho synem na tohle zmenil nazor.

    Netusim co rekl Zeman. Je to kdyztak preklad citatu od Forda.

    “A wise man changes his mind sometimes, but a fool never. To change your mind is the best evidence you have one.”
    ― Desmond Ford

    Od Muska naopak zadnej amaterismus nevidim..Pred vic nez mesicem prevzal twitter..Vyhodil pulku lidi. Firma se nezhroutila, funguje v pohode dal..katuje kosty pekne, coz dela kazdej krizovej manager kterej prevezme prodelavajici firmu..Zatocil s botama..zverejnil twitter files kde se presne ukazalo jak twitter nahraval demokratum atp..Takze za me zatim vsechny kroky ktery dela jsou logicky a nemam s nima vubec zadnej problem. Naopak se pro me twitter cim dal vic stava sit kam muzu napsat ze jsem volil SPOLU nebo budu volit Nerudovou bez toho aby me lidi zacali hejtovat jako tady na nyxu :)
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KOUDY: no, opet nereagujes na argumenty a jen pises nejaky nazor, ktery ignoruje vyargumentovanou nesmyslnost a zbytecnost toho banu (at uz bota, nebo uctu). To je pak tezka debata.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    AVATAR: Me prijde uplne v poradku zabannovat jak bota, tak jeho majitele..Je to jak kdyz tvuj pes pokouse nekoho ciziho. Ty ses ten kdo ma za toho psa zodpovednost..Takze to je treba pro me naprosto logicka vec, ze skonci panicek i jeho bot.
    PER2: No z tvejch vyjadreni tady to tak dost vypada..Ze ti prijde normalni, kdyz nekdo nekoho stalkuje, nebo stalkuje kam zrovna nekdo leti, ci v cem a kam zrovna jede apod..Ze ti to prijde jako normalni a bezna vec, kterou by meli lidi mit pravo delat. Zatimco me zas prijde uplne normalni, ze ti bohati/slavni lide chteji mit nejake soukromi a nechteji aby nekdo po netu siril polohu jejich letadla nebo auta, nebo info kam chodej jejich deti do skolky apod. Je to pro ne proste security risk. Bojej se unosu, vydirani atp.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    A nechcete se už na to vys*at?
    Myslím, že je nyní jistě zajímavější situace.
    Pokud to klapne, zítra by mohly být 3 starty v jeden den.
    Navíc aktuálně na rampě stojí SN24 a čká na statický zážeh všech motorů, snad poslední před orbitálním testem. Už je natankovaná, takže každou chvíli by to mělo být.
    SpaceX Engine Testing of Ship 24 on Suborbital Pad B
    https://youtu.be/rdxp-FN4-Hg
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam