• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    PES
    PES --- ---
    'The time of the Wild West is over,' EU's Věra Jourová warns Elon Musk’s Twitter from Davos | Euronews
    https://www.euronews.com/next/2023/01/19/the-time-of-the-wild-west-is-over-eu-vera-jourova-warns-elon-musk-twitter-from-davos-wef

    ...aneb Jourová k Elonu Muskovi, že už není prosotor na svobodu slova, řídit se to bude a-la WEF
    NUSPHIR
    NUSPHIR --- ---
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    @RyanHansenSpace
    As soon as Monday, #SpaceX may begin the long-awaited orbital launch testing campaign kicking off with a wet dress rehearsal (WDR). This will include filling #SuperHeavy #B7 and #Starahip #S24 completely full of propellant for the first time and simulating the launch countdown.

    PES
    PES --- ---
    Btw. po různých skandálech v USA jak tam čínští "studenti" (a špehové) kradou know-how, tak jak si asi chrání informace ve SpaceX ?

    Čínský startup pracuje na vývoji rakety inspirované Starship. Již zahájil testy – VTM.cz
    https://vtm.zive.cz/clanky/cinsky-startup-pracuje-na-vyvoji-rakety-inspirovane-starship-jiz-zahajil-testy/sc-870-a-220382/default.aspx
    PES
    PES --- ---
    ALCATOR: Nepopírám... je-li možnost, tak při každém uvedení (teď na Paramount Network) si ho pouštím alespoň jako pozadí k práci ;-)
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    PES: GQ je boží :-)
    PES
    PES --- ---
    ARAON: Zas tak to nesleduji, ale oceňuji, že Mel Brooks stvořil tolik ikonicky popkulturních děl jako je Spaceballs (ale on si střílel z kde čeho a snad vždy velmi úspěšně... kolikrát jsem si říkal jak by dopadla parodie na StarTrek, kdyby se toho ujal zrovna Mel Brooks namísto toho co vzniklo jako GalaxyQuest)
    ARAON
    ARAON --- ---
    PES: A odkud myslíš, že je to “plaid”. :-)
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: Vtipně video na displeji ze SpaceBalls s "Ludicrous Speed" - tuším reference na "Tesla Ludicrous Mode" nebo jak je to ;-)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Jinak not bad

    NOVÁ TESLA Model S PLAID je TOTÁLNÍ ÚLET! [VLOG]
    https://www.youtube.com/watch?v=LU01trVnpc8
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    MRAKY: Pro mnoho lidi odsud to sokujici je, protoze rikali ze twitter krachne do dvou mesicu..ze ho Musk proda za par mesicu za desetinu kupni ceny apod. Nic z toho se nedeje. Naopak se spousti nove featury. Twitter funguje rychleji nez driv..etc. Takze se deje presny opak toho, co tu dost lidi tvrdilo. Trendy navstevnosti/zisk bych resil za rok nejdriv. Ted bude imho probihat stabilizacni rok, novy spoluprace s firmama..prava na sportnovni prenosy apod.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    KOUDY: "Twitter funguje uplne v pohode s tretinou lidi jak je videt" ono to neni nic moc sokujiciho... viz MRAKY:

    ale jsem zvedav na trendy navstevnosti / zisk
    PEJR
    PEJR --- ---
    The Tesla Model S that braked sharply and triggered an eight-car crash in San Francisco in November had the automaker's controversial driver-assist software engaged within 30 seconds of the crash, according to data the federal government released Tuesday.

    Tesla-induced pileup involved driver-assist tech, government data reveals - CNN
    https://amp.cnn.com/cnn/2023/01/17/business/tesla-8-car-crash-autopilot/index.html
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JIMIQ: Tam je spis potreba to brat v tom kontextu, ze Microsoft narozdil od Twitteru neni ztratova firma, ktera prodelavala 4M dolaru tydne nebo kolik :). To co udelal Musk by udelal kazdej krizovej manazer v kazdy firme. Oseka naklady, propusti nemakacenka nebo zbytecny lidi.
    E2E4: V pohode. Ja jsem na Twitteru 11 let, tkaze mam trochu opacnej nazor, ale respektuju ten tvuj.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KOUDY: tak u tak velkého podnikatele by bylo racionální nejen šířit svoje názory, ale hlavně rozhodovat o tom, které názory se budou šířiti. protože potřebuje politicky vliv. (asi nechce aby v Americe demokrati prosadili např proplacení přesčasů, jako máme v Evropě, že ne?)

    což se mu daří .. pamatuješ jak říkal že bude nějaký board, který bude rozhodovat o tom koho banuji? ve skutečnosti to dělá sám. banuje lidí s opačnými názory..

    a ano, je tam přesah mezi "malé dítě s mocí si koupilo hračku", a nějakou snahu ovlivňovat / získávat moc.

    ale domnívám se, free speech je taková vejicka pro lidi co na to skočí, který na to slyší emocionálně, a realita (musk osobně banuje za názory) je nezastaví..

    další věc je, že Twitter je jeden z členů duopolu, takže jít jinam jaksi nejde.

    neříkám, že svoboda slova a provozování a regulace vlivovy platformy, ktera ovlivňuje celou naši civilizaci je jednoduchý problém.

    každopádně ale nemám pocit, že ho Elon vyřeší líp, než to bylo dosud. naopak vidím motivaci a realitu, že to zatím vypadá spíš na změnu k horšímu.
    PES
    PES --- ---
    JIMIQ: (s nadsázkou) Třeba se Twitter zdál Muskovi příliš "zazmrdovanej" ;-)
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    KOUDY: to propousteni MS je 10/250, tj ekvivalent propusteni necelych 300 z twittrovych 7200. Ale prej zbylo jen 550! To je jakoby MS propustil 230 tisic lidi :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY: blížíme se nějakému porozumění, tahle minidebata konverguje (což je víc, než se dá říct o většině jiných klubů na NYXu, kde mít názor znamená klidit v lepším případě tunu mínusů a v horším a ban a víceméně je "mít názor" samo o sobě považováno za nadávku, apod.)

    Problém je, Elonovy názory nejsou nějaká jeho kratochvíle, jako moje nebo tvoje. Elonovy názory jsou obchodní model. Víceméně, ty názory nejsou tak extra, je to de-facto hlavní proud progresivně-konzervativního pohledu na svět, tedy jde o centrismus, jak sám říká (tedy to, jak z něj dělaj skoronácka, je fakt blbost). Problém je spíš v tom, že ze všech možných hypotetických Elonů, kteří by tyto názory (doprovázené omáčkou pro někoho dementních, pro někoho vtipných hlášek) mohli případně zastávat, si musí pojistit, aby právě on byl tím nejvlivnějším a nejviditelnějším Elonem. (Protože co kdyby algoritmus Twitteru začal lidem, kteří ho sledují, nabízet na základě toho nějaký výběr alternativních Elonů, kteří třeba jsou zaměření na stejnou cílovku?)

    Elon - a tohle už skutečně je mírně fašistické, jasně pravicové - si potřebuje udržet monopol na to být jediným Elonem. A k tomu do budoucna (a s tím, jak přijde generační obměna, apod.) se samozřejmě musí pokusit o nějakou kontrolu nad informačními kanály, na jejichž vlně se svezl, aby dosáhl současné pozice.

    Představme si novou, budoucí sít', na které by se o něm a jeho firmách vůbec nemluvilo.. ne kvůli cenzuře, ale zkrátka proto, že by algoritmy nasměrovaly lidi na jiná, zábavnější témata. Pro koho by to znamenalo konec jeho světa?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    XCHAOS: Jasne. Urcite si ho koupil i kvuli tomu aby ho nemohl v jeho nazorech nikdo omezovat. Navic komu se jeho nazory nelibi, tak si ho blokne. Komu se socialni sit Twitter nebo co se na ni deje nelibi, muze jit na jinou..etc. Nikdo tam nikoho nedrzi prece. Je to jak nadavat na to, ze maj v lidlu drahy vajicka. Muzu jit do penny nebo do tesca pro levnejsi a na lidl srat. Elon byl vzdycky excentrickej a mel obcas dementni nazory i napady a bude je mit urcite stale..:)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY: počkej, počkej... máš informační kanál ke 100 milionům lidem.. a uvědom si, jak ho utnuli Trumpovi. Možná ten kanál ke 100 milionů lidem fakt není jen pro zábavu, ale je pro udržení toho statusu, kterého Elon dosáhl, fakt klíčový. Takže pouhé riziko, že od toho bude odříznutý - třeba i jen proto, že Twitter koupí někdo jiný a nechá ho krachnout - mohlo být docela zásadní. Vůbec to nemuselo být koupě "pro zábavu"... to je jediné, co celou dobu říkám. Motivace se mi jeví zřejmá a nevím, proč mezi komentátory nejsou lidé s nápady a všichni to jen odzívli, jako nějaký "rozmar, víceméně si to koupil pro zábavu"...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam